Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

claudel 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, velmi slabé tři hvězdičky. Minisérie nabitá hereckými hvězdami a přitom působí strašně jalově, zejména druhý díl. Nejslabší stránka je scénář, ani jeden díl vyloženě nechytne, nezaujme, nepřiměje k zamyšlení. Spousta zbytečných postav nebo postav, které nedostaly prostor. Aspoň Bartoška s Voříškovou jsou fajn atypické duo. A nechápu, proč se Josef Klíma musel mihnout v záběru dvakrát, jednou to pochopím, ale dvakrát, to už je trošku trapné,ne? Škoda, myslím, že zajímavých novinářských kauz máme v Česku dost, nechápu, proč dostaly přednost zrovna ty v Reportérce uvedené. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První díl ve mně zažehl naději a zlepšil mi náladu. Bylo to vtipné, nápadité, padaly moudra a postavy byly dobře napsané. Zápletka dostatečná. Bohužel se v dalším díle ta čerstvost vytratila a změnila se v bezradnost. Není to vyložený průser, ale nakonec jsem měl i docela problém to dokoukat. Doporučuji první epizodu a dost...60% ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Teraza Voříšková dostala za úkol od Klímy, být ivindigapissiviní reportérka. Ta to společně s režisérem uchopila po svém a ve výsledku je z toho Prequel NINJA želv o novinářce April Oneilový. Klasická česká nablblá micromrdka, bez šance oplodnit kohokoliv, natož tak náročného vaječníka, jakým jsem já. HOWk, dohonil jsem. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu je příliš brzy na hodnocení, zatím tedy 2 hvězdy za výkon pana Bartošky (kliky zvládá líp než já :-)) a neuvěřitelně slizkého Jiráčka. Doplnění po shlédnutí druhého dílu: děs běs, třetí díl nedám, ubírám hvězdu. Při pohledu protagonistů do kamery je mi úplně trapně. Ne, celé je to omyl. Mrzí mě to o to víc, že pana Klímy si jako novináře vážím a pan Bartoška patří mezi mé oblíbené herce. Škoda. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Seriál má dvě roviny - jedna je kariéra jedné reportérky v jednom deníku, která dělá reportáže a řeší tím lehce kriminální story, ale žádné přehnané mafiánské dramata. Druhá rovina je solidní popis bulvarizace dnešních i seriózních novinových titulů. Bartoška exceluje a Voříšková mu dobře sekunduje, moderní styl vyprávění nejde úplně ruku v ruce banálním případům, ale protože v ostatních seriálech řeší vraždy, teroristy a světová spiknutí, tak tady řešej dopravní nehodu, zapálenou hospodu a jednu sektu. Příjemná změna. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Dan Svátek přestal po natáčení seriálu kouřit. Byl překouřený z toho, jak trávil mnoho času v uzavřených prostorech s Jiřím Bartoškou, který si zapálil kdekoli. (rakovnik)
  • V jedné scéně v 1. díle lze zahlédnout jako komparzistu Josefa Klímu, autora scénáře. (Sevcik)
  • Filmovým pivovarem Stein je ve skutečnosti pivovar Braník. Dnes se tam již pivo nevaří, technologie a výroba byla přestěhována do pivovaru Staropramen. (rakovnik)

Reklama

Reklama