Reklama

Reklama

Partyzán

  • Austrálie Partisan
Trailer 1

Obsahy(1)

Na okraji rozpadajícího se města žije jedenáctiletý Alexander v odloučené komunitě po boku matek, jejich ratolestí a charismatického vůdce Gregoriho. Ten děti učí chovat dobytek, pěstovat zeleninu, pracovat v rámci komunity - a taky zabíjet. Alexander, jehož mysl tíží narození malého bratříčka, začne zpochybňovat Gregoriho pronikavý vliv na děti i výcvik, který musejí podstoupit, aby se z nich stali zabijáci. Gregori se cítí Alexanderovou rostoucí neochotou dodržovat pravidla ohrožen a začne proto k chlapci, jehož kdysi považoval za syna, přistupovat nepřátelsky a nevyzpytatelně. Zatímco oba nebezpečně balancují na ostří nože, jejich společenství se rozpadá a mezi členy panuje obava z blížícího se násilí. Thriller Partyzán byl oceněn na filmovém festivalu Sundance. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (58)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že nejlepší tv stanice u nás - Cinemax, podléhá tlaku blbců a dává i takový film s dabingem. Film je totiž postaven na atmosféře a poutavosti slov, obrazu a absolutního herectví v podání Vincenta Casela. Trošku mě sralo, že film kašlal na mé myšlenky a na lecos mě zcela záměrně neodpovídal, protože tím by narušil uzavřenou atmosféru komunity na kterou tvůrci zcela zjevně vsadili karty. Musíš ten film dobře vnímat, což se bohužel s dabingem nedá. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MOŽNÁ SI MYSLÍŠ, ŽE VÍŠ, CO JE ŽIVOT. JSI JEŠTĚ DÍTĚ. MALÉ DÍTĚ. I TUHLE ZBRAŇ UMÍŠ DRŽET JEN PROTO, ŽE JSEM TĚ TO NAUČIL JÁ…“ /// Film postavenej na Vincentovi, sympaticky sekundujících parchantech a zajímavým nápadu, je předvedenej dosti neatraktivně. Navíc z něj necáká ani logicky vočekávanej psychologickej rozměr. Ta neatraktivita je možná schválně, ale to druhý neukecaj! Ke všemu se tohle vyprávění o Gregorym a jeho partě dost vleče. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jak se zařídit na rumunským sídlišti. 2.) Zjistím, že s puberťákama se nemám dávat do holportu. 3.) Thx za titule „mezokain“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Film,který rozhodně nemusíte vidět.Na rovinu si to člověk pustí díky Casselovi,ale ani on tento zvláštní nefilm nevytrhne diváka z bačkor.To,že je tak trochu jiný,neznamená,že je boží.Usnul jsem třikrát během filmu.Sám se divím,že jsem měl sílu dodívat tuto epopej o jednom chlapci a Grigoriho jako otce všech.Jediný co doopravdy bylo super,byla hudba,atmosféra nula,děj nula,proč a kdo dělá to a ten zas tohle nula,zabít dva lidi jenom pro co?Na co tam hrála banda matek,která nevtiskla nikomu nic?Ještě karaoke bylo dobrý,trochu jsem si vzpomněl na jeden dánský films z Thajska.Děkuji pěkně,ale tenhle vývar byl z kostky.30% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

První snímek, který jsem viděla na letošním KVIFF, nasadil pro následující dny laťku hodně vysoko. Herecký výkon mladého Jeremyho zastínil i tradičně výtečného Cassela, o tomhle chlapci snad ještě uslyšíme. Jsem ale přece jenom příznivce polopatických vysvětlení, chyběla mi nějaká hlavní motivace Grigoriho, proč vůbec komunitu založil... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jedním z rysů současného "artového" filmu je schopnost podívat se na známou věc z neznámého úhlu. A právě o tento úhel jde, pod tímto úhlem směřuje výsledný vektor ke svému cíli. A tento úhel můžeme stanovit jen tehdy, známe-li jeho výchozí bod, působiště. Je to harémové stádo s dominantním samcem, pravěká horda, náboženská sekta, reálný socialismus? Orientovat se můžeme jen podle toho, co je ve filmu explicitně zřejmé: nutnost vždy a nesporně dokazovat loajalitu s režimem a prakticky demonstrovat, že okolní svět je jiný, tedy zlý. A právě to jsou nejvýraznější znaky všech totalit (mluvit pouze o totalitě nacistické nebo bolševické je pošetile zjednodušující). My, starší Češi, to známe z praxe. Kdo uvedené předpoklady nesplňoval, zůstal sedět v kurníku se slepicemi (já - jako spousta dalších - jsem nesměl vycestovat a mít nějakého podřízeného pracovníka), pokud se mu z něj nepodařilo utéct... Kleimanův film končí v podstatě dříve než začal, neboť stále jen popisuje "výchozí stav". K akci, která musí následovat, se už nedostane. A jaká to bude akce? Domnívám se, že to bude Freudův oblíbený příběh: zabití otce spolkem bratrů - příběh s mimořádnými důsledky pro celou lidskou kulturu, ke které tento film rozhodně patří. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama