Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 6

Recenze (628)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvý diel prebudil v nás starších (rozumej viac ako cca 17 rokov) to malé dobrodružné dieťa, pri ďalších dieloch sme si museli povedať, že to dieťa je v nás už mŕtve a preto nás TF už osloviť nemôžu. K tej druhej skupine bohužiaľ patrí aj diel č.5. Samozrejme to nie je iba o veku diváka, ale najmä o samotných filmoch a ich kvalitách v rámci žánru. Páčilo sa mi, že sa nedemolujú mrakodrapy a že sa dostávame pri finále pod vodu a nad Zem a že Hopkins sem prináša anglickú noblesu. Lenže čo je to platné, keď sa do TF mytológie postupne dostáva všetko z mýtov a aj skutočnej histórie. Nabudúce tu budeme mať Ježiša ako jedného z robotov a keď Ridley hovoril, že Ježiš bol aj jeden z inžinierov v mytológii Votrelcov, tak tu o tri roky budeme mať dve totálne paródie samých seba. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Alternativní  dějiny lidstva s Transformery byly náhodou na tomhle dílku tím nejzábavnějším.  Naopak opět osobitější Autoboti a tunaj i Deceptikoni, na který však nakonec zase sral Bumblebee, ehm, pes a jejich osobnosti se v tom maglajzu rozpustily hned po svém entrée, na atraktivitě moc nepřidali.  Tohle gangsta "vtipkování" mým šálkem čaje asi nikdy nebude. Kvituji ale konečně zase pěknou krásku pro pubertální poluce Lauru Haddock, která ze všech Bayových kozatic vypadala i  jako učitelka ze soft porna, tedy  budila i zdání inteligence.  Tři tady pak dávám zase zcela bez uzardění. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Milovníci bezmyšlenkovité - epické - v podstatě nepřerušované akce si budou chrochtat blahem. Je opravdu neuvěřitelné, že i v dnešní době někdo dokáže předvést ve 150 minutové stopáži 120 minut akce a 30 minut zbytečných dialogů a nelogického děje ... ale koho to zajímá?. Bayhem at its best ! A pokud jste na filmu ještě nebyli a čtete čirou náhodou tento koment, tak možná menší hint: Pokud očekáváte shakespearovské drama od filmu, který je založen na hračkách robotů, kteří se mění na auta ..... tak tento film ignorujte .... ju? ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na pětku jsem šel bez nějakých větších očekávání, protože to je furt dokola to samé, ale dostal jsem epickou akční nálož s hláškami, jaké jsem dlouho v žádném akčňáku neviděl. Akce střídá akci, každá postava tam šíleně hlásí a je to jízda. Skoro jsem ani netušil, o čem to vlastně bylo, nebo mě to spíš nezajímalo, a místo toho jsem si užíval to všechno ostatní kolem. Stopáž byla jako obvykle přepálená, ale dalo se to. Největším překvapením rozhodně britské zastoupení v čele s Anthonym Hopkinsem, který film táhne takovým způsobem, že klobouk dolů. A jeho komorník hlásil asi úplně nejlíp. Slušná letní jízda. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sakra! A já mu tak věřil!!! Tak to dopadá, když se oči nají a koza zůstane celá...nebo tak nějak. Jednoduše, trailery pecka! Čekal jsem zradu, souboje, přesvědčovaní, doufání v nápravu Optima Prima...a nic. Možná by tato myšlenka a cesta byla daleko lepší, než další zachraňování Země s monstrózními souboji. Právě to jsem čekal, že bude hlavní motiv, leč Optima zblbla jedna kunda, stane se zázrak-Bumble Bee promluví svým hlasem, a za 5 minut je vše ve svých kolejích. Rozmrdat toho pokud možno co nejvíc. Shrnu dále, co mi vadilo...nesmyslné skoky v ději a pohybu všeho, množství postav a robotů, neosobitost, opět téma "my můžeme všechno" lidé proti "zlým" transformerům a ačkoliv je na soubojích a bitvách tento film postaven, tak už lezou fakt krkem. A důvod? Chybí tomu nápad, myšlenka, něco nového...myslím, že Bay dosáhl hranice své fantazie někde ve 3. díle. Od té doby vykrádá sám sebe! Už ani ti vojáci nestojí za to! Díky jménu patrně nepůjde o finanční propadák a vypadá to, že ztrátoví T's nebudou, ale asi to chce vážně změnu na židli nejdůležitější a tou je ta režisérova. 40% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Teprve druhý hollywoodský film natočený (zčásti) na Kubě, po Rychle a zběsile 8 (2017). Shodou okolností má Tyrese Gibson (tady jako seržant Epps) významnou roli v obou sériích. (MessiM)
  • Režisér Michael Bay sa nechal počuť, že ide o posledných Transformers, na ktorých sa podieľal čoby režisér. Rovnako tak má ísť o poslednú účasť Marka Wahlberga (Cade Yeager). (WalterIK7)
  • Scény Anthonyho Hopkinse (sir Edmund Burton) a jeho návštěvy na Downing Street 10 byly natočeny ve skutečném sídle britského premiéra v říjnu 2016. (MessiM)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama