Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Věřím, že být u toho mohlo být dobrodružství. A chápu, že pro gaučáky a fotříky, kteří si rozzuřené sekačky leštili ve svých garážích to může být terno. Pro mne to byl pouze nádherně natočený!, nicméně obsahově ne příliš zajímavý cestopis. O samotných místech, lidech kteří tam žijí a jejich kultuře se tu téměř nic nedozvíte. Zato o tom, kam všude trabant (ne)vyjede a (ne)zapadne se toho dozvíte až moc. Jestli vás tohle baví, tak v pohodě. Mě bohužel ne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje cestovatelské sklony jsou rozšířené podobně jako moje záliba ve filatelii, což je asi hlavní kámen úrazu při hodnocení. Teoreticky totiž nemám co vytknout, ale jelikož nesdílím touhu objevovat a poznávat (svět), tak mě to dvakrát nebavilo. Musím ovšem uznat Přibáňovy zásluhy, které jsou pro celou ČR nemalé. 70% ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus, které by se dalo zmínit je ten, že další trabantí putování je dalším místy stereotypním pokračováním. Místy tomu tak doopravdy je, ale to bych s klidem přešel a rozhodně poznamenal, že nám parta kolem Dana Přibáně naservírovala opět velmi zajímavé cestování, o kterém se nám většinou může jenom zdát. Opět palec nahoru. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Trabantí výprava se rozrostla a vydává se opět na jednu z šílených, poznávacích cest napříč zapomenutými místy. Je absurdní, jak těžké je určit, co činilo výpravě větší potíže - jestli neudržované cesty a ztrouchnivělé mosty, nebo byrokratická neschopnost jihoamerických států. Kvalitativně i zážitkově se jedná velice podobný kousek předchozímu výletu do Afriky... 8/10 ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Snímek je natočený ve stylu dokumentu a dokonce se se u něj i něco nepatrně málo informací skutečně dozvíme, ale na dokument, je to sakra málo a z filmem to má taky jen málo společného, tak že přiznávám, že jsem dlouho váhala, podle čeho to mám vlastně hodnotit a hlavně jako co.V podstatě se jedná o partu mladých lidí, co si řekli, že procestujou kontinent v trabantech a je to točené ve stylu ,,Jak jsme si užili výlet´´ a nějak mě to celkově nechytilo o nějaké profesionalitě natáčení nemůže být ani řeč. Filmová Výzva 2015 od Frajer42 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Celkem bylo pořízeno 480 hodin filmového materiálu. (willy1)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama