Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

alchac 

všechny recenze uživatele

Extrémně sympatický a pohodový... no, snad ani ne dokumentární (resp. cestopisný) film. Žádné suchopárné výklady mistrů světa v uspávání hadů a pravidelných konzumentů Šalamounova exkrementu, ale gejzír toho nejčistšího nadšení a zábavy, kde si aktéři na nic nehrají, pročež kurvy (a kurwy) tu lítají vzduchem hustěji, než mračna prachu za uhánějící trabanto-malucho-jawí smečkou, borci nám klidně ukáží pašování člena výpravy přes chilskou hranici, přespávání v moneyzóně guyanských bankomatů, nebo jak ušetřit v Bolívii za benzín. Což jsou nakonec znalosti, které se při výletu do Jižní Ameriky hodí více, než vědět, kolik kubíků vody proteče deltou Amazonky za 15 vteřin. Dokonalá oslava motomagorismu - Hanzelka se Zikmundem se mohou jít při vší úctě klouzat. A propos, neprodáváte někdo trabanta? Technický stav a najeté kilometry nehrají roli. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Společně s trabanty už jsem projela pěknou část světa a vždy mě nepřestávají udivovat, jak daleko dokáží dojet. Miluji to jejich nadšení, s kterým se pouštějí do každého dobrodružství, která vždy nemusí skončit tak pozitivně, jak naštěstí prozatím končí. Dan Pribáň je cestovatel, který svým nadšením a nezdolným optimismem dokáže diváka strhnout natolik, že mu snad i musí uvěřit, že žádné překážky neexistují a pokud snad i ano, tak se dají vždy a lehce překonat. Tyto dokumenty mě vždy naplní údivem nad krásami daných zemích, že jen těžko odolávám, abych si hned nekoupila letenku a nenaplánovala si cestu do zemí mě vzdálených. Světadíl od světadílu tato cestopisná road movie nabírá na kvalitě co se filmařské stránky týče a já už se těším na další cestu po Austrálii a JV Asii. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Parta kolem Dana Pribáně jsou opravdoví blázni, ale já mám ty jejich traby ráda. Přijde mi, že si kluci (a Dana) před kamerou na nic nehrajou a že jsou sví. A co se mi hodně líbí, jak si uměj poradit s každou situací (zásek v písku, kdy se blížil příliv, ztracený pas, počasí...) a že kluci svým trabantům hladěj volanty :-) A, brácho, máš pravdu, trabant je jako ženská :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dan Přibáň opět dokazuje, že nic není nemožné a že Traban není vysloužilé auto, ale naopak. Tentokrát přidal ještě Polského malucha a naší Jawu a vyrazil. Na otázku, proč nevzal tři Trabanty odpověděl, že se nevešli do přepravního kontejneru, kdežto Maluch jo. Je to šílená, nebezpečná a hlavně dobrodružná jízda. Prostě nádhera. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý cestovateľský dokument, podobne ako ten z Afriky. Nie je veľmi čo vytknúť, teším sa na seriál, pretože je očividné, že veľa vecí bolo vystrihnutých. Rozšírenie tímu o Maluch a Jawu určite prospelo k celkovej pútavosti. A platí to, čo som písal už pri Africkom dieli, atmosféra je zachytená veľmi dobre a to je pre mňa pri tomto type dokumentu najdôležitejšie. 90 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama