Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Třetí trabantí výlet je zase o něco lepší, než ty dva předchozí a já bych mu bez váhání napálil pět hvězd ... kdybych před ním neviděl daleko obsáhlejší seriál. A jako každý svědomitý hnidopich bych samozřejmě tento snímek sestříhal trochu jinak, něco bych vynechal a rozhodně bych se nestyděl ukázat ty úžasné byrokratické souboje na hranicích - ty mi tam fakt chyběly. Ale dost neoprávněné kritiky, protože tenhle výlet je úžasně zábavný, šílený a natolik nakažlivý, že patrně nastartuju svou koloběžku a na plný výkon své chlupaté nohy si to taky užiju. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Trabanty jsem si zajezdil už po Africe a tak jsem tušil, s čím tak asi přijdou u jejich pokračování s cestou až na konec světa. Když zrovna v té Jižní Americe byli, tak jsem zrovna vše sledoval na jejich Facebooku .Takže to pro mě zase nebylo až tak velké překvapení, když jsem ten konec světa viděl v tomto dokumentu. Každopádně to byla obrovská radost sledovat tuhle partu bláznů, kteří nám všem opět ukázali, že nic není nemožné. A hlavně je třeba se z toho neposrat, že jo. Jedinou výtku bych mohl mít a to především tu, že bych uvítal více záběrů na svět kolem než na různé ventily, vačky a bůhví jaké části motoru, který se jim cestou stihli na Trabantech a Maluchu zesrat. Nicméně natočili to po svém, dokázali nemožné a u jejich dokumentu jsem se pobavil. Klobouk dolů, lepší a sympatičtější cestopis plný dobrodružství jsem snad nikdy neviděl. K dokonalosti s touhle partou už mi zbývá jediné a to potkat Dana Přibáně na nějaké přednášce, tak snad se už brzo dočkám. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud jste spíše odkojeni seriálem, tak budete vzdychat blahem nad vypuštěním té nijaké pasáže z Guayany, jež v seriálu trvala bezmála hodinu. Poněkud skleslejší budete z vypuštění vzájemných interpersonálních hádek mezi těmi členy žlutého gangu a naopak nebude ušetřeni výlevům toho hochmajštra z Bydhošti (nestuduje tam Ewa Marná ty práva?!). Bohužel se s námi ti borci nepodělili o tom, kdo a jak je financoval a v čem vlastně jeli kameramané. A příště uranové Příbramsko, vy neořezávátka! 95% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Parta kolem Dana Pribáně jsou opravdoví blázni, ale já mám ty jejich traby ráda. Přijde mi, že si kluci (a Dana) před kamerou na nic nehrajou a že jsou sví. A co se mi hodně líbí, jak si uměj poradit s každou situací (zásek v písku, kdy se blížil příliv, ztracený pas, počasí...) a že kluci svým trabantům hladěj volanty :-) A, brácho, máš pravdu, trabant je jako ženská :-) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Celovečerním trabantům se dá vyčítat asi jenom to, že někde existuje o čtyři hodiny delší a obsahově ještě více vytuněná seriálová verze. To však nic nemění na tom, že samotný film funguje skvěle. Má to spád, úchvatné záběry z cest a úžasnou chemii všech zúčastněných (Poláci jsou svým tradičním "přístupem" naprosto geniální). Psát komentář 8 let po premiéře se pak může zdát mírně kontraproduktivní, ale pokud si díky tomu najde k Přibáňovi a jeho partě cestu více lidí, budu jen rád. Já si mezitím dokoukám ten zbytek, co jsem doposud po hříchu opomíjel. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)
  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Celkem bylo pořízeno 480 hodin filmového materiálu. (willy1)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama