Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (264)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Společně s trabanty už jsem projela pěknou část světa a vždy mě nepřestávají udivovat, jak daleko dokáží dojet. Miluji to jejich nadšení, s kterým se pouštějí do každého dobrodružství, která vždy nemusí skončit tak pozitivně, jak naštěstí prozatím končí. Dan Pribáň je cestovatel, který svým nadšením a nezdolným optimismem dokáže diváka strhnout natolik, že mu snad i musí uvěřit, že žádné překážky neexistují a pokud snad i ano, tak se dají vždy a lehce překonat. Tyto dokumenty mě vždy naplní údivem nad krásami daných zemích, že jen těžko odolávám, abych si hned nekoupila letenku a nenaplánovala si cestu do zemí mě vzdálených. Světadíl od světadílu tato cestopisná road movie nabírá na kvalitě co se filmařské stránky týče a já už se těším na další cestu po Austrálii a JV Asii. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Tož nám ten Příbor, či jak se ten fúsatý kokot menoval, vnuknul super nápad a koňskó dávku tej pověstnej kuráže. Tady s chlapcami Dežom, Olegom, Zigom, Šohajom, Demeterom a macató Eržikó sme se rozhodli udělat mega výlet našim vytuněným žigulíkom do Tesca na nakupy, pičo vole. A protože to byl road trip jak cyp, kurva, urobili sme ze pár zápisků, aby si i další degenerace mohly vzít příklad z našej cesty vyjebanej. Hodina 1. - Hned ze začátku nastaly vykurvené problemy, lebo ten vyfajčaný kokot Demeter ztratil nákupnú tašku a byli by sme piče, kdyby sme dojeli do Tesca s Kauflanďáckó brašnó. Takže sme vyslali Demetera k súsedě to za mrd pořešit a zatím sme s chalanmi prijebávali ten pripečený výfuk na žiguleho. Do kuforu sme zatím napchali všecky dlúhé kabáty s hlubokými kapsami. Hodina 2. - Tož nastává čas vyrazit, vy banda chlpatá. Opět nastaly more problémy, keď sme se nemohli do žigula řádně nasáčkovat, bo Eržika je macatá flundra a vypadá, jak kdyby ste do pytla od brambór narvali tři vyžraná prasata. Kurva more, tož Olego musel jít do kufru, bo by to jinak nešlo. Časně ráno sme vyrazili z předměstí Chánova, no som natěšený jak cyp! Hodina 3. - Jebat, jebat, jebat! Uvízli sme v koňským hovně, to mňa pojeb do mej zadnice kypré, čím ty svině vycválaný krmijó, že serú takéto gigantické kopy? Tož sme pověřili Ziga, aby vyměnil koleso, bo bylo zamrdané jak naša klika od kúpelky. Hodina 4. - Tak Ziga je naprostý kokot vyjebaný, bo neumí ani piču. Hlavně že denně trénuje běhy na dlúhu trať s kanálovými poklopy na zádech, ale vyměnit jedno vykurvené koleso, to aby sa člověk poondil. Naštěstí kolem jeli naši krajani s čerstvě čornutó felinó, tož nás z těch sraček vytáhli. Hodina 5. - Dežo, který do teraz neřekl ani piču, si v autě tak nechutně zasral, až mi pozdechaly všecky filcky. Vyjebu ti manku do tej chlupaté řitě, ty kokotko smradlavý! Šohaj aj na půl hodiny omdlel, jaké to byl rigol, kurva. Hodina 6. - Museli sme zastavit na benzíně, bo ten puch se šířil jak mor a Eržika potřebovala akutně srat, bo na snídaňu zožrala celú hovězú kotletu aj s polkou krávy a súsedovic psem. Jebat je všecky, jebky kokotské. Hodina 7. - Šohaj na benzíně počoroval nanuka a hned na něj ta pokladní kunda volala bengáče. Nechápu, proč tak hystericky vyšilovala, no možná ho Šohaj neměl brat aj s celým mrazákem. Tož sme na to šlápli, bo chlupatý v lásce moc nemáme, a ke všemu už sme viděli Tesco v dohlednu! Hodina 8. - Tož sme dojeli před Tesco, no ty kurvy měly už zavřeno! Já sa snad pojebem! Okrem toho všeckého sme zapomněli na Olega v kufru, ktorý tam na následky Dežového vražedného prdu zdechol. Tož sme žiguleho spláchli aj s Olegom do Svratky, počórovali před Tescem ty kovové stojany na kola aj s kolama a jeli sme dom. No road trip jak sviňa, co si budem povídat, kam se na nás hrabe Příbór i s celó tó jehó sektó pojebanó! ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Cesty teto trabantove particky s radosti sleduji. Cim me ale posledni film mile prekvapil je vyborna kamera. Kdyz k ni prictu podminky, ve kterych se natacelo, tak klobouk dolu. Dokument je vtipny a sestrihany tak, ze ma divak misty pocit, ze se diva na klasicky hrany film, coz paradoxne muze byt jedina slabina tohoto vyborneho dokumentu. Polska posadka byla vtipna za kazde situace, nejvice me ale pobavil Dan Priban, ktery v Andach daruje klukovi samolepku s doporucenim, ze si ji muze nalepit na lamu:-). Doufam, ze velky uspech tohoto filmu prispeje k dalsi vyprave, treba Praha-Vladivostok! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Projet v Jižní Ameriku ve dvou Trabantech, polském Fiatu a Jawě? I když to může znít ze začátku poněkud absurdně, tak k mému velkému překvapení to tato atypická vozidla přes tuto nádhernou zemi zvládla, pročež Vás čeká 98 minut skvěle zpracovaného dokumentárního filmu, u něhož se budete královsky bavit. Skvělá práce! (Netflix) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Ona už cesta napříč Afrikou byla výjimečná, originální, poutavá, zábavná, no prostě velmi, velmi dobrá. Jižní Amerika? Přidala ve všech ohledech. Pokud se někdo snaží udělat něco na podobné úrovni britského TopGearu, z pravidla se mu to nepodaří. O to víc si cením toho, že se to podařilo Čechovi. A vozidla s kterými se mu to podařilo? To není nepravděpodobné, to je zázrak! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama