Reklama

Reklama

V zimě roku 1820 byla velrybářská loď z Nové Anglie napadena čímsi neuvěřitelným: velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Toto skutečné námořní neštěstí inspirovalo spisovatele Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba. (Freeman Ent.)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (544)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasická dobrodružná jízda natočená s chutí. V srdci moře musí pohltit vaše srdce, jinak budete nadávat na green screeny a nedostatečnou hloubku některých postav. Hlavní trio je skvěle obsazené, postavy jsou velice dobře napsané a bez problémů s nimi trable s bílou velrybou prožijete. Akce je dostatek, ale nejsilnější je Howard v detailech a zničujících situacích. Bañosova hudba, stylová a chytlavá. Call me Ishmael. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 93,9 miliónov $ | Poznáte tie filmy, ktoré pôsobia, že boli vytvorené a vyrozprávané na silu? In the heart of the sea patrý medzi ne. Dobrodružná linka vie strhnúť, ale celkový dej je priamočiari až to bolí. Hemsworth a Murphy sú ale zárukou toho, že sa človek neurazí aspoň z hereckej stránky. Podarné herecké zarezávanie Toma Hollanda. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Člověk čeká mnohem více napínavých scén s Moby Dickem. Místo toho dostává jen zcela standardní mořské drámo, ve kterém je zajímavých, charismatických postav jako šafránu. Hodně rušivě působí animace, celkově vidím v digitálních tricích někdy problém dnešních filmů, které pak mohou být líne podávat zajímavé příběhy. Master and Commander se rozhodně nekoná. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na předchozí Howardův RUSH (který připomíná rivalitou hlavních mužských postav, z nichž jednu opět hraje Hemsworth) ani na Weirův MASTER AND COMMANDER to sice nemá, scénář by potřeboval dotáhnout a vizuálně je to dost digi, ale rozhodně je to velmi příjemný dobrodružný výlet na moře, po kterém se potuluje nevyzpytatelná obří bílá velryba. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sedáváte ve vaně s plastovou lodičkou a sníte o burácejícím větru nadouvajícím plachty, rozbouřených vlnách a poblité palubě? Zní vám jako rajská hudba neustálé "ano, pane!"? Těší vás, když příroda občas nakope pána tvorstva do prdele - například hypertrofovanou ploutví zjizveného leviatana? Potom jste vhodný materiál pro dobrodružnou plavbu "V srdci moře". Když pominu masakrování velryb, docela jsem si tuhle mobydickiádu užila, přesto jsem se zdráhala s udělením čtvrté hvězdy, jelikož film vůbec nedbá na potřeby heterosexuálních žen. K čemu se Thor namáhá ve fitku, když se po celou stopáž schovává v hadrech? Kašlu vám na košile, já chci sixpack, já chci kapkami potu lesknoucí se svalstvo! 70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Námět filmu je založen ma skutečném příběhu lodi Essex, která byla napadena a potopena vorvaněm v jižním Tichém oceánu v roce 1820. Tato událost inspirovala Hermana Melvilleho k napsání knihy "Moby Dick". Děj filmu současně mapuje příběh knihy "In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex" spisovatele Nathaniela Philbricka, která vyšla v roce 2000 a jež byla v USA oceněna prestižním oceněním National Book Award za literaturu faktu. (Tristan Rafael)
  • Herci a štáb museli být během natáčení na Kanárských ostrovech evakuováni kvůli povodním a sesuvům, půdy při nichž zemřelo 5 lidí. (Tristan Rafael)
  • Natáčení probíhalo na ostrovech La Gomera a Lanzarote, ve Španělsku a v Londýně ve Velké Británii. (willy1)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Co chystá režisér Rivalů?

Co chystá režisér Rivalů?

14.02.2014

Ron Howard je hollywoodský veterán, jenž se blýsknul Apollem 13, Čistou duší nebo Duelem Frost/Nixon. Nejvíc lidí ale zřejmě potěšil loňskými Rivaly, kteří momentálně drží 8. pozici v žebříčku… (více)

Reklama

Reklama