Reklama

Reklama

Seal Team 8: Za nepřátelskou linií

  • USA Seal Team Eight: Behind Enemy Lines (více)

Během neschválené tajné mise v Africe odhalí malá speciální jednotka Námořnictva Spojených států SEAL informace poukazující na plánovaný prodej obrovského množství uranu, který je vhodný pro výrobu zbraní. Bez předchozích příprav a jakékoli pomoci se musí tým během necelých šestatřiceti hodin probojovat skrze nelítostnou armádu vojenského diktátora, která střeží tajný uranový důl ukrytý hluboko uprostřed zrádného Konga. Jejich cílem je zajistit uran a odhalit neznámého kupce. Jedné z největších hrozeb Ameriky totiž zbývá už jen poslední krůček k tomu stát se skutečnou jadernou velmocí a jenom Seal Team 8 jí v tom může zabránit! (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy u kterých se vyplatí vědět kdo je režisérem (např. Uwe Boll, Paul W. S. Anderson, Giorgio Serafini) a nebýt pak překvapený, že sleduji akční sračku, která měla být zřejmě dle některých sofistikovaným dílem pojednávajícím o reálném životě vojáků, mstitelů, bojovníků podle skutečné události... Režisér Roel Reiné zřejmě nikdy nenatočí přepis Hamleta, zato pubertální variace direct to DVD akčních radovánek mu jdou i za pár dolarů dobře. Už to, že je tento film pod křídly 20th Century Fox je pro něj úspěch a diváci by si měli zvykat na jeho béčkový rukopis a trademarky - velké výbuchy, drsní chlapáci, ženský sexy komparz, hodně zpomalovaček a krouživých steadicamů a vypnutí divákova mozku na dobu 90 minut. Seal Team Eight: Behind Enemy Lines je dosud jeho nejokázalejší film a nevzpomínám si, kdy bylo v soudobém filmu pozabíjeno tolik Afričanů jako zde (finální pouliční řežba). Divák by si měl též uvědomit, že plakát a název filmu prodává, láká a výsledek je prostě klamavá reklama. Název Seal Team 8 vypadá prostě cool a Tom Sizemore odhodlaně třímající M-čtverku působí důvěryhodně (ve filmu si nevystřelí). Přesto bych nebyl tolik kritický jako zde většina komentátorů. Pokud chcete vidět filmovou verzi PC her Soldier of Fortune (africká mise) a nebo si připomenout horké putování militantní Afrikou ve Far Cry 2 je vám tento zážitek umožněn v podobném balení. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodové béčko! Celú dobu si síce vravíte, že keby mal tie peniaze ( a kaskadérov, pyrotechnikov a všetky tie bazuky, člny...) šikovnejší režisér, keby hlavní hrdinovia by boli zaujímavejšie obsadení a keby sa trochu pohrali so vzťahmi medzi postavami - to by bola bomba (!!!). Ale aj takto sa tam stále niečo deje, akcie sú pestré, výbuchov veľa. Finále je vlastne ultimátna zábava, keď sa jeden chlap s pištoľou postaví celému gangu šialencov s erpégéčkami a kalašnikovmi... Bitka na nože mohla byť lepšie natočená, ale treba sa zmieriť s tým, že nejde o bojovku, ale "len" akčňák s drsňáckymi námorníkmi... Lepšie ako ZA NEPRIATEĽSKOU LÍNIOU 2... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat. Roel Reiné je pro mě dost rozporuplný režisér. Na jednu stranu má na kontě podařený snímky jako Voják 2 nebo Řežba v Tombstone, na druhou stranu natočil i dost sraček v čele se Smrtící zbraní. No a tohle je tak někde mezi. I když asi má dobrý konexe když mu tohle béčko zaštítilo Foxacký studio. No jinak je pravda, že co se postav a příběhu týče, tak je to zhruba asi tak jak píše m.a.t.o., ale pravda je i to, že se ve filmu pořád něco děje. Akce je poměrně dost a je celkem přehledně natočená, takže jsem se rozhodně nenudil a film určitě není tak špatnej, aby byl v černý barvě. Pokud máte rádi podobný vojenský akce, tak to klidně dejte.50% ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Na tuhle sračku mě zlákal Tom Sizemore a bylo to nemilé překvapení. Celé je to divné, nezajímavé, jak píše Kenji, ty dvě coury v maskáčích to byl taky mazec. A pak pět nebo kolik námořníků zlikviduje kompletně výcvikovej tábor, hmm drsní kluci. Jestli jsem dobře poslouchal, tak si tam šli pro dva zajatce, proto je rozumný ten tábor nejdřív vybombardovat, zvlášť když nevím, kde ty zajatce držej. Dál už jsem se radši moc nedíval, protože mě to znechutilo a myslím, že jakýhokoli člena Navy seals by to znechutilo taky. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Není to úplně klasický sequel cheap shit, ale daleko od této kategorie to také není. Tom Sizemore to už nějakou dobu poměrně schytává, hraje v jedná podřadné ptákovině za druhou a tady nepřekvapivě dominuje ve stylu jednooký mezi slepými králem (i když se celý film nepohne z jedné jediné místnosti). Další věc, která ještě trochu zaujme, je cosi jako solidní režie, kdy ty přestřelky nevypadají úplně hovadsky a mají určitou dávku zručnosti - na druhou stranu nejsou dvakrát nápadité. Scénář je samozřejmě tragédie a to jsou i všichni ti no name "herci" 30% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Jihoafrické republice, a to v lokalitách Johannesburg, Muldersdrift a Pretoria. (GASTON73)

Reklama

Reklama