Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bend It Like Beckham je pôvabná komédia, ktorá vám pripomenie, že sa nemáte vzdávať a máte ísť za svojimi snami. Kultivovaný, jemný humor ťaží režisérka Gurinder Chadha z kontrastu dvoch diametrálne odlišných kultúr. A s hercami to vie ako málokto iný. Hlavne mladú Parminder Nagra si zapamätám. Ak máte radi osobité komédie s britským nádychom, veríte že sny sú uskutočniteľné a prípadne ste tak trochu nepochopený outsider, neváhajte. Billy Elliot to síce nie je, ale rozhodne je to film, ktorý vám niečo dá. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Sólo pro kulatý nesmysl...Indická Popelka v kopačkách dobývá zelený trávník i srdce trenéra ve velmi příjemné multikulti komedii, kde se střetává svět tradiční indické rodiny a metropolitního Londýna v bollywoodských-fotbalových videoklipových sekvencích. Jess si v honbě za svým snem dává malou domů, sedí na střídačce v kuchyni, je faulována, sóluje, ocitá se v ofsajdu a svou první penaltu neproměnuje. Naštěstí je tu česká ulička, Panenkův dloubák a míč režírovaný Gurinder Chadha nakonec končí za brankovou čárou. Ale na hřišti i mimo něj dominují zářivě klučičí Keira Knightley a nevrle charimastický Jonathan Rhys-Meyers. Pro fanoušky/odpůrce Beckhama: ve filmu se objeví cca asi dvě vteřiny naživo a deset vteřin v televizi. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Já mam k fotbalu dost blízko a mám pro něj slabost, takže mam i filmy z fotbalovýho prostředí hodně rád. Tohle je sice ženskej fotbal, což je trošku rozdíl, ale aspoň tam zanikne to, že jak Keira, tak Parminder (ta je na tom líp a nechápu jak může být o 10 let starší než Keira) hrát fotbal opravdu neumí a i přes značný schovávání za střih, to je dost patrný, ale to sem si jen tak rejpnul, jelikož si toho dost všímám, ale tady to neni moc podstatný, takže už držim hubu. Nicméně tohle neni film jen o fotbalu, ono by se spíš dalo říct, že fotbal, ač se to úplně nezdá, je až na druhý koleji a daleko víc se děj věnuje vztahům, tradicím a v podstatě takovým rodinnýmu prostředí muslimů v Anglii a i když těhle rodinodramatických filmů nejsem zrovna zastánce, tak ve spojení s fotbalem sem se docela příjemně bavil. Krom toho na začátku filmu se v záběru mihne hlavičkující a pochodující Jenda Koller ještě z dob, kdy byl v Anderlechtu a to se cení. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Toto je nepříliš slavný výsledek propojení Bollywoodu a anglické kinematografie. Je to další z celé řady moderních a plytkých komediálních pop-kulturních výtvorů pro dospívající mládež. A nezůstalo by prázdné místo, pokud by vůbec nevznikl. Chvályhodný je pokus o vyjevení společenských problémů v západní prosperující civilizaci s rozdíly kulturních kořenů a plnohodnotnou snahou o feminizaci čistě mužského prostředí. Pokud jste kastovním systémem svázaná indická žena, jako je režisérka Gurinder Chadha, je to jedno z nejdůležitějších společenských témat. Jenže zde se problém jen vysloví a ukáže. Konečné řešení je jednoduché, protože v jedné krátké chvilce jsou všichni předpojatí zasaženi náhlým osvícením myslí srdečnou a bezstarostnou liberalizací a úplnou adaptací v rozdílném kulturním prostředí. Hlavní postavou je dospívající indická dívka Jesminder 'Jess' Kaur Bhamra (zajímavá Parminder Nagra) s ojedinělým fotbalovým talentem. Spojení slov indická a fotbalistka je nejdůležitější zápletkou, od které se vše ostatní odvíjí. Druhou nejdůležitější postavou je mladá anglická fotbalistka Juliette 'Jules' Paxton (půvabná Keira Knightley). S ní se otevírá fotbalová pohádka i řevnivost o mužské srdce. Hlavní mužskou postavou je mladý irský trenér dívčího fotbalového klubu Joe (zajímavý Jonathan Rhys Meyers). Na první pohled jízlivý cynik má laskavé srdce a romantickou úlohu. Z dalších rolí: opatrný i vstřícný Jessin otec (Anupam Kher), nervózní Jessina sestra se stresovou přípravou svatby Pinky (půvabná Archie Panjabi), Juliettin podporující otec Alan Paxton (Frank Harper), nedůvěřivá s zmatkující Juliettina matka Paula Paxton (zajímavá Juliet Stevenson), k tradicím upnutá Jessina matka (Shaheen Khan), milovník Beckhama a věrný Jessin kamarád Tony (Ameet Chana), či kapitánka dívčího fotbalového týmu Mel (atraktivní Shaznay Lewis). Šťastný konec je samozřejmostí. Náhlé osvícení splnilo svůj očekávaný účel harmonické multikulturní pospolitosti. Nakonec, je to druh filmu, který znamená komerční úspěch. A to i přes svojí zřetelnou povrchnost a nevkus. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Pruess: 1. Atomic - Blondien ,2. Baddest Ruffest - Backyard Dog ,3. Darshan - B21 ,4. It's Beckham's Corner - Dialogue ,5. I Wish - Victoria Beckham ,6. Learn To Cook Dahl - Dialogue ,7. Jind Mahi - Malkit Singh ,8. Tere Bin Nahin Lagda - Partners In Rhyme/Nusrat Faten Ali ,9. Move On Up - Curtis Mayfield ,10. Noorie - Bally Sagoo ,11. Juicy Juicy Mangoes - Dialogue ,12. Eyes Down - Dialogue ,13. Inner Smile - Texas ,14. Independence Day - Mel C ,15. Can't Make Round Chapattis - Dialogue ,16. Punjabiyan Di Shaan - Bally Sagoo/Hans Raj Hans ,17. Kinna Sohna - Bally Sagoo/Gunjan ,18. Nessun Dorma - Tito Beltran ,19. Hot Hot Hot - Bina Mistry ,20. Offside Rule Is - Dialogue ,21. Rail Gaddi - Kuljit Bhamra , ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Zpočátku byl Jonathan Rhys Meyers kvůli filmu v rozpacích. Odmítl komukoliv říct, že ve filmu je, ale jeho bratr mu posléze řekl, aby se toho neobával a do filmu šel, protože film bude určitě hit a všem se bude líbit. (Lauralex)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)
  • Pri úvodnom zápase hrá Manchester United proti RSC Anderlecht. (rador)

Reklama

Reklama