Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (219)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co bych kecal - chtěl jsem jen a pouze vidět, jak v tomhle filmu vypadá Rooney Mara, takže jsem ho jen a pouze proklikal po "jejích" scénách. A možná se teď tedy nějaký šťoural zeptá: "A můžeš hodnotit film, kterým ses jen proklikával kvůli jedné babě jako tupé hovado?" A já odpovídám: Ano, můžu, úplně hravě. Otázka ovšem zní, jestli film pro děti hodnotit jako dospělý, nebo dětskýma očima. No... Vizuál je samozřejmě bombastický a impozantní a jako ca desetiletý bych z něho byl jistě u vytržení. Ale zároveň si vzpomínám i na to, že už jako dítě jsem (možná paradoxně) nesnášel filmy o dětských hrdinech, zvlášť když se tvářili jako uvědomělí pionýrští šprti a mluvili nesnesitelně afektovaně. A taky jsem nesnášel, když se v dobrodružném filmu řešila nějaká love story, protože pak šel celý příběh okamžitě do hajzlu. Takže i když se mi Rooney Mara moc líbila, hážu tuhle shitpohádku bez lítosti do koše a vzápětí ještě vysypávám koš, abych se toho "špílbergovského" svinstva zbavil úplně a definitivně. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

PAN-a boha, to tu zase niekto niečo pekne pokašľal. Pri Panovi obzvlášť platí, že dať na film obrovské množstvo peňazí nestačí, keď mu režisér nevnukne vlastnú víziu a nenatočí to ako obyčajný produkt na zákazku od štúdia. Panovi sa síce nedá odoprieť perfektná vizuálna stránka, je dostatočne veľkolepý, výpravný, má fantastické efekty, skvelú kameru, pompéznu hudbu, ale čo z toho, keď to je celé úplne bez života, chýba tomu akákoľvek iskra, tempo alebo záujem o aspoň jednu z postáv alebo samotný príbeh. Keby išlo vyňať iba to dobré, tak by úplne stačili dve veľké akčné scény a ten zvyšok by tu vôbec nechýbal. Ten film totiž nemá žiadnu vlastnú „tvár“, Hugh Jackman v podobe zloducha nevhodne napodobňujúci Johnnyho Deppa z Pirátov z Karibiku je úplne mimo a samotný príbeh - prequel k Petrovi Panovi asi nikto netúžil vidieť, pretože táto látka jednoducho nepotrebuje rozširovanie nijako pútavého sveta. Nehovoriac o tom, že asi tri krát som mal pocit, že tu na seba nenadväzujú nielen jednotlivé scény, ale chýbajú celé pasáže (napríklad pri nájdený stroskotanej lode, kde jedna z trojice hlavných postáv z ničoho nič v sekunde odíde). Výrazne tak baví až záverečná pol hodinka počas veľkolepej akčnej scény s lietajúcou loďou pomedzi kryštály, ale dovtedy to je nevýrazné fantasy dobrodružstvo, ktoré okrem profesionálne natočených veľkolepých trikových scén nemá nič. Žiadne kúzlo, čaro, atmosféru. A to je v takomto príbehu plnom kúziel dosť na pováženie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Priznám sa k tomu filmu ma viedlo obsadenie H. Jackmana a nebolo to práve najhoršie. Čo sa týka príbehu a celého fantazy obsadenia nie je to nič extra, ale čo extra bolo a to teba, že sakra bolo, bola hudba v tomto filme. Scéna, keď piráti priviezli Petra do skalnatého kontinentu a tam všetci spievali, bola perfektná (Pan Original Soundtrack 05 Smells Like Teen Spirit) . Aj ďaľšie hudobné aktivity Johna Powella vyzneli dobre, taže preto som sa priklonil k 60%. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen kdybych při čtení komentů a obsahů filmu zajel taky na profil tvůrců,zejména režiséra,tak bych se vyhnul podobnejm trapárnám.Snad jen prvních deset minut mělo jakousi úroveň,ale pak to byla nebetyčná chujovina.Nějakej art pro mladší.Loď pluje v bublinách vody.lítá jak stíhačka,Jackman je voblečenej ne jak pirát,ale jak píčus z tranvesty šou,a les i všechno v něm je tak kýčovitý,umělý,až se mi z toho ježily chlupy.Točit filmy podobnym stylem je asi nějaká nemoc,nebo postižení.20%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Já jsem vlastně nikdy Petra Pana neviděl ani nečetl, takže tohle bylo mé první setkání s ním. A opravdu se mi to líbilo, tvůrci to natočili moderně, tak aby se to líbilo jak dětem, tak i dospělým. Moderní byl i soundtrack filmu, který se krásně poslouchal. Nejvíce se mi líbila postava Jamese Hooka, kterou ztvárnil Garrett Hedlund. Hrozně mi připomínal Jensena Acklesa ze Supernaturalu. Jinak Hugh Jackman byl teda pořádně zamaskovaný jako Černovous, protože jsem ho v té roli vůbec nepoznal. Abych to shrnul, Pan je skvělá fantasy podívaná a nevěřte zdějšímu nízkému hodnocení, film se opravdu povedl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Obsazení Rooney Mary do role Tiger Lilly se setkalo s velkou vlnou kritiky. Dokonce vznikla petice, která chtěla zastavit obsazovaní lidí bílé pleti do rolí původně psanýchpro lidi pleti barevné. (hansel97)
  • V roce 2013 se scénář k tomuto filmu od Jasona Fuchse dostal na seznam filmů, které s největší pravděpodobností nikdo nenatočí.
    (hansel97)

Reklama

Reklama