Reklama

Reklama

Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (219)

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, kde človek skutočne pozerá v nemom úžase. No nad tým, ako niekoho vôbec mohlo napadnúť rozhodnutie, ktorým sa film rozhodol ísť. Pýtam sa, či sa počas strihania vôbec niekto pozrel na tie zábery, pretože takto neprirodzený film, kde všetky zelené steny doslova kričia a všetko pôsobí umelo som už asi nevidel dávno. A potom momentky, ktoré som absolútne nepochopil, ako fakt, že na Neverland sa dostaneme so spevom skladby Smells Like Teen Spirit od Nirvany. To mi až padla sánka, ako som nepochopil, čo sa deje a prečo sa to deje. Blbosť vysokého kalibru. Lietajúce pirátske lode podľa mňa vizuálne vyzerali krajšie v animáku od Disney Treasure Planet a postavy sú tu s výnimkou Leviho Millera a Rooney Mary maximálne otravné a nepridávajú filmu nič. Hugh Jackmann je preafektovaný a Garrett Hedlund zase rozpráva ako totálny idiot, kde dáva dôraz aj tam, kde nemusí. Au. Plus tie zelené steny sú tu neodpustiteľné. Keď som videl prvýkrát Avatar tak som v tej džungli chcel prežiť celý svoj život, kým táto je absolútne nereálna a príchod Neverbirdov... ako vôbec čakali, že toto niekto bude brať seriózne? Osobne si pozrite radšej ostaňte pri starších filmoch o Petrovi Panovi a toto vôbec nepozerajte. Vizuálny brak, príbehovo nezaujímavé, herecky príliš preafektované... sledovanie, ktoré bolí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já jsem předlohu nečetla a tak nemohu hodnotit, jak moc se od sebe tato dvě díla liší. Dobré to bylo! Líbil se mi jak svět fantazie, tak i dobře odvedená práce všech zúčastněných. Normálně jsem celou dobu přemýšlela, odkud já toho Černovouse vlastně znám! Ten obličej mi je tak povědomý! Ty oči tak známé! Wolverin zde byl prostě úžasně k nepoznání, ale fajný. Typický Brit Adeel si zde zahrál roztomilou roli dobráckého, avšak lehce ovládnutelného troubu. Nicméně mám pocit, že už jsem ho v podobné roli někde viděla, jen si vzpomenout kde. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film, který by měl co nabídnout, kdyby scénář byl přeci jen o něco zajímavější. Charaktery propracovanější a atmosféra napínavější. Joe Wright tak natočil v celku technicky kvalitní dílo s několika záběry a scénami, které si člověk zapamatuje, ale celel nepůsobí moc kvalitativním dojmem. Země - Nezemě je dost zajímavá na vlastní sérii filmů. Bohužel mám ale pocit, že Pan své pokračování mít nebude. 65% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vyzrálé - asi tak nějak si představuji tu Zemi Nezemi. Herecky příjemné, i ta mužatka Mara tady vypadala tak nějak hezky. Malý Miller dokazuje, že tu máme budoucí hereckou hvězdu. Jackman se do své slizké role vžil natolik, že byl místy pod tou tunou makeupu až zbytečně směšný - i když kdoví, třeba mu to takhle přikázal scénář. Hedlund je s prominutím dement, který přehrával, až to bolelo. Scénáristicky to místy dost drhlo. Chápu, že Wright, specialista na divadelní adaptace, bude asi celkem dost opisovat od kolegů specialistů na akční scény, ale někdy to bylo odvázané až přespříliš - místy až chaotické. Některé scény naprosto nedávaly smysl, a spousta nelogičností se tam všude nakupí, ani se nestačíte divit. Chápu, že to má být primárně pro dětského diváka, ale já být jimi, tak si asi brzy prostřelím barevnou pistolkou hlavičku. Tak já vám nevim pánové. Sice mě to sem tam i bavilo, sem tam mi to i sedlo, ale na druhou stranu tahle pestrobarevná maškaráda působila až příliš vykalkulovaně. I s tou Smells like teen spirit, což byl teda vážně dost bizár. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemá film vůbec žádnou chybu. Je to vážně krásně natočené, skvělé efekty, kostýmy i make-up, ale to nejhorší na tom je příběh, který nestojí za nic. Konečně jsem se chtěla dozvědět, jak se vlastně Petr Pan stal tím Petrem Panem a jsem z toho neuvěřitelně zklamaná. Hook a Pan nejlepší kamarádi? Kdo by to čekal?! Úplně mi tím zkazili veškerý dojem z originální pohádky. Dokonce i Hugh Jackman mi v roli Černovouse moc nesedl, jediný, kdo se mi opravdu líbil byla Rooney Mara a Cara Delevingne, která za svou 30 vteřinovou scénku neřekla ani slovo, ale byla krásná. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)
  • Peter (Levi Miller) má na sobě jenom tilko, ale během závěrečné bitvy má na tilku košili a na konci zase už jen tilko. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v létě 2014 v Anglii, a to mimo jiné i v Cardingtonských hangárech u Bedfordu. (FoxMulder)

Reklama

Reklama