Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 879)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Promiňte, ale 15 mi už párkrát bylo. John si od začátku vybral špatný cíl. Měl vyřídit scénáristu, ale pomalu, proboha jen nezabíjet tam, kde je možné mučit. A chtělo by to hodně kreativity, aby si to ten zoufalec jaksepatří a dlouho užil. Jednu hvězdičku nechám za herce, kteří si přece jen odpad nezaslouží, ale jinak jsem od samého začátku trpěl. Vážně musí být akční filmy tak stupidní?? Celkový dojem: 20 %. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Až moc velký Hype kolem Wicka je. Rozhodně se jedná o perfektní, adrenalinově mocný revenge s úžasným Reevsem, skvělou temnou atmosférou , ale má to hold i mínusy. Já teda osobně nikdy neřešil nějaké logické chyby, ale když Reevs sundá každého protivníka na ránu bez záváhání a najednou se ukáže hlavní šmejd, který je k němu na dostřel a on se né a né na 5 ran trefit!! jen proto, že by si tím pokazili zápletku mi příjde velmi hloupé a nedomyšlené. Když film nastolí nějaký řád/pravidla, měl by je dodržovat. Tohle je ovšem pro mě pouze malá výtka, spíše mi vadilo, že akce nepřidávala žádnou inovaci a vesměs byla pokaždé stejná jen okořeněna jiným headshotem, z jiného úhlu anebo rychlým odzbrojením, to mě trošku zklamalo(chyběl mi pořádný, delší fight), když to srovnám s Berandalem, kde se člověk na každou další akci těšil, protože nevěděl co příjde a když se objevila na scéně divák byl mile šokován,tak zde to nefunguje. Možná jsem příliš ovlivěn Asii a zním přísně, ale tak to vnímám. Ale i kladů je zde spousta, potěší i odlehčený humor( sexy a skvělá fena) a překvapivá brutalita je více než štavnatá, ale na pátou hvězdu se necítím. Solidních 75% si však John Wick odnese a nejlepší akčňák z USA za letošní rok to nejspíš je. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nedávno štvali Denzela Washingtona Rusové v Equalizerovi, nově jim nemůže přijít na chuť John Wicků. A nikdo se mu nemůže divit, protože takovej psí kukuč, obzvlášť když je to ještě prtě, je nezapomenutelnej (to vím, protože jedno takové nahaté zviřátko mi pobíhá doma). Takže klika, že John nebyl žádnej flegmouš, kterej by nad smrtí svého čtyřnohého miláčka pouze mávnul rukou, ale naopak že se neskutečně naštval, a ještě větší klika, že já byl v lehkém alkoholovém rozpoložení, tudíž jsem nad dějem moc nepřemýšlel a chtěl se pouze bavit, což se mi s každým odbouchnutým chlápkem dařilo víc a víc. Slušná akční jízda, po které se mi bude vedle mého (někdy až moc živého) psa usínat dobře .. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o krapet větší „pecku“, myšleno lehce nápaditější, ale i tak převládá spokojenost. Keanu Reeves je po několika matných projektech tam, kde ho mám rád, Chad Stahelski má několik kaskadérských zářezů a je na něm patrné, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Akčních perel je v posledních letech pramálo, samozřejmě tahle nabízí mnoho otázek na logické přešlapy, ale kdo si chce užít nářez plný zlámaných vazů a prostřelených hlav, je tu správně. Ostatní nechť si raději zapnou Tarkovského. Tady se jede na brakové vlně, příběh je přímočarý á la ztráta milované ženy, mrtvé štěně, banda cool zabijáků a jeden nasraný návrat na scénu. A tvůrci, kteří se jednoduše chtějí vyblbnout. Jednotlivé přestřelky šlapou v jiném tempu, mají různou atmosféru, škoda jen, že se víc nepodařilo prodat fyzično (jako v prvních 96 hodinách). Mile nadsazené, choreograficky elegantní a sakra přehledné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní stylová akční jednohubka, které děsně chybí scénárista, který by těch pár dobrých nápadů uspořádal do nějakého méně průhledného a tupého celku (není asi náhodou, že podle předchozích výtvorů Dereka Kolstada byly natočeny akční béčka s Lundgrenem). Úvodní půlhodina děsná nuda, ty jatka co se rozpoutají poté to naštěstí dost zachraňují. 70% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Při natáčení scény v nejvyšším patře nočního klubu měl Keanu Reeves (John Wick) chřipku a běhal po place ve čtyřicetistupňových horečkách. (buzzwoody)
  • Světová premiéra proběhla 19. září 2014 na Fantastic Festivalu v Austinu. (Varan)
  • Keď k Aurellovi (John Leguizamo) príde Iosef Tarasof (Alfie Allen) na ukradnutom Mustangovi Johna Wicka (Keanu Reeves), Aurello položí pohár s kávou na svetlo auta, ktoré má otvorenú kapotu. Keď však Iosef prvýkrát povie „we own you“, nasleduje záber na Aurella, avšak na aute už pohár chýba. (shomann)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama