Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
Trailer 2

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (429)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Co zpočátku vypadalo jako nejděsivější horor roku, je nakonec solidním psycho thrillerem připomínající mi film ( We Need to Talk About Kevin). Parádní herecké výkony, perfektní kamera i střih, solidní soundtrack( hlas Babadooka je husí kůži vyvolávající) a je to také slušně psychedelické. Škoda, že film není okořeněn i nějakými Jump scares, tehdy by se dalo zvažovat o novodobé a moderní noční můře. 75% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorá dlhodobo trpí stratou manžela sa potýka s intenzívnym strachom jej syna, čo verí, že tajomný netvor Babadook sa objavuje v ich dome... Rozhodne ide o jeden z tých pôsobivejších a mrazivejších tohtoročných hororov, hoci vytúženou originalitou sa pýšiť nemôže, keďže je poskladaný z takého množstva (a to nielen hororových) námetov a motívov, až sa čudujem ako to pomerne bezproblémovo drží pokope. Niekde proste stačí trocha talentu, snahy a nevyhnutnej Kickstarter podpory; ktorá má potenciál postupne spôsobiť dlho očakávané, kvalitatívne oživenie moderného hororu. Osobne som čakal trošku viac, ale sklamaný určite nie som a pokojný spánok možno tiež dnes mať nebudem. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Babadook se mi výjimečně líbil, protože nejprve nevíte, co na vás tvůrci zamýšleli jako horor, jestli toho malého uřvaného smrada (vynikající casting, klobouk dolů, zajímalo by mě, jestli z toho malý neměl pak faktické noční můry..), nebo lehce nesmělou nestvůru Babadooka, který si pak zasedne na kloučkovu mámu. Co se mi na tom líbilo nejvíc, byla ta nádherná kniha, páni, už během sledování jsem si říkala, že by nebylo špatné si takovou nějakou vyrobit (ne teda doslovně na toto téma, ehm) a když se mi něco takového zalíbí, je pak těžko střílet průměr, i když si to konec zaslouží... I přes to, že v závěru tvůrci poztráceli koule, dech a hororový imidž, je to fajnová záležitost za 4*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Silné v psychologii, o něco slabší co se děsu týče. The Babadook rozhodně není zábavný nebo veselý film - jeho postavy jsou psychicky v prdeli mnohem dřív, než se vůbec nějaký strašidlo objeví, a režisérka jejich stav docela umně přenáší i na diváka. Byl jsem z toho filmu skoro od začátku dost nervní. Ovdovělá, věčně nevyspalá matka a její uvřískaný, hyperaktivní synek, oba se propadají do psychobludů a člověk může jen hádat, komu vlastně šibe víc. Ústřední linka o nadpřirozeném strašidlu z knížky mi ale vlastně přišla docela nezajímavá - podobné náměty už tu byly nespočetněkrát. Bylo mi vcelku šumafuk, zda ja Babadook skutečný nebo ne, navíc k nějakému zásadnějšímu vystrašení diváka ho režisérka stejně ani nepoužívá. Smíšené pocity mám pak z finále, kde se střídají velmi působivé momenty s momenty rozpačitějšími. V posledních dvaceti minutách mi zkrátka přišlo, jako kdyby se několikrát úplně resetovala do té doby pečlivě budovaná a udržovaná atmosféra. Úplný závěr lehce WTF, či snad až mírně úsměvný, což mi k dosavadnímu tónu filmu vůbec nesedlo. Celkově dobré, ba velmi dobré, ale konkurenční letošní bubáčiny Oculus a It Follows mě vystrašily víc. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku na děravý fusekle, když máte doma malýho McGyvera, co dělá z klacků katapulty a kuše, vaše sestra je dementní a jedinej chlap co o vás stojí je zdravotní sestra v domově důchodců. Ještě ke všemu se objeví červená knížka plná pěkných básniček typu "Chcípneš" a obrázků jak z Lovecraftovo skicáku a nevíte, jestli následné nálady, kdy posíláte svoje dítě žrát hovna, škrtíte svýho psa nebo potají stalkujete s závistným úsměvem sousedkou babičku naproti, jsou jen ve Vaší hlavě nebo jestli je to všechno skutečný. Inu, doba je těžká.... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama