Reklama

Reklama

How Video Games Changed the World

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (5)

rawen 

všechny recenze uživatele

Výborný, vtipný a politicky nekorektní dokument o tom, jak videohry změnily svět. Potěšili zmínky o Elite, Oslím ostrovu a dalších kultovních záležitostech, potěšilo také například zjištění, že Graham Linehan je kovaný pařan :) Pro ajťáky laskominka, pro ostatní velmi poučné dvě hodinky. 9/10 ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Letem světem ze světa videoher - ukázání jejich postupného vývoje co se grafiky, příběhu nebo témat týče a představení toho nejzásadnějšího, co se v něm za ta léta urodilo podle Charlieho Brookera. Určeno pro začátečníky i… převážně jen pro začátečníky, ale i takový program má právo na život a tento formát „toho nejlepšího, co byste rozhodně neměli minout“ k podobně obecnému zpracování vyloženě vybízí. Jako bonus dělá Charlie Brooker během komentáře neustále humor, takže se nebudete nudit ani tehdy, pokud ten začátečník tak úplně nejste. Svůj vztah ke hrám tu vyslovují lidé, od kterých se to tak nějak očekává, tedy novináři a hrstka známých vývojářů. Kromě nich se však dočkáme i barvitého vyprávění několika známých osobností. Felicia Day mezi nimi samozřejmě nesmí chybět a její účast asi nikoho nepřekvapí, ale když tahle kráska začne mluvit o čtrnáctihodinových raidech ve WoWku, budete si myslet, že… vlastně nevím, co si budete myslet, ale váš názor se bude zřejmě do značné míry odvíjet od toho, zda jste sami něco podobného někdy zažili nebo si to aspoň umíte představit. Kromě Felicii dále promluví k tématu hráči, u kterých jsem ani netušil, že mají tohoto koníčka (moderátor Jonathan Ross nebo hudebník Labrinth), ale také ti, u kterých jsem si to podle jejich tvorby tak nějak domyslel (scenárista Graham Linehan). Takže hurá pobledlí nerdi i všichni ostatní herní závisláci, nejsme v tom sami. 75% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Překvapivě netuctový dokument, který se zhostil nelehkého úkolu - shrnout proniknutí videoherní kultury do mainstreamu, více než dostatečně. Moderující Charlie Brooker si staví jakýsi pochybný žebříček, ke kterému se vyjadřují jak lidé z branže (Gilbert, Molyneux), tak i lidé, kteří na první pohled nemají co k tématu říct - čímž vlastně perfektně podtrhuje nástup videoherní generace. Mile jsem byl potěšen, že Brooker se nebojí natvrdo říct některá, nemilá fakta (Tomb Raider filmy jsou sračky...) a zařadit do seznamu i hry zapomenuté, ale "venkovní" kulturu ovlivňující. Fakt, že dokument je britského původu rozhodně bude českému hráči mnohem bližší, protože přece jenom naše videoherní kořeny jsou mnohem blíže ostrovnímu vývoji než tomu americkému či japonskému. 80 % ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Minibod dolů za to, že počátky real time strategií zastupoval Starcraft namísto Warcraftu, a za to, že titulek u Felicie Day byl misspelt "filmaker" s jedním chybějícím "m". Stále špičkový dokument za 5*. ()

Reklama

Reklama