Reklama

Reklama

Susan Cooper (Melissa McCarthy) je zaměstnankyní největší špionážní organizace na světě, tedy CIA, což zní zajímavě. Ve skutečnosti má ale klidnou, nenáročnou a chvílemi až nudnou práci. Je totiž analytičkou, která jen málokdy opustí svůj psací stůl s počítačem, u něhož slouží jako oči a uši špičkového agenta Bradleyho Finea (Jude Law). Ti dva dohromady tvoří perfektní tým. Bradley špionážní mise v terénu zvládá, aniž by se mu v pečlivě upraveném účesu zkřivil jediný vlásek. A Susan ve své suterénní kanceláři zase touží po jeho srdci. Jednoho dne se vše změní. Raina Boyanov (Rose Byrne), dcera nedávno zesnulého obchodníka se zbraněmi, totiž dostala neobvyklé dědictví v podobě malé jaderné bomby. Dostačující na zničení jednoho většího města. A chce ji prodat, klidně i teroristům. Aby toho nebylo málo, Bradley CIA, a tedy i Susan, nedobrovolně opustí. Další špičkový agent Rick Ford (Jason Statham), je nepoužitelný, protože byla prozrazena jeho totožnost. A tak padne návrh, že jedině ta nejméně nápadná osoba – tedy Susan – může proniknout do smrtícího světa obchodníků se zbraněmi a zabránit tak globální katastrofě. Rozhodnutí vyslat Susan do terénu rozpálí Ricka Forda do běla, a tak se vydá po stopě jaderné nálože na vlastní triko. Jelikož je typem agenta, který v sobě spojuje Ramba a komisaře Clouseaua, je na maléry zaděláno. Odpovědnost za záchranu mnoha životů tak leží na Susaniných mohutných bedrech. Musí se nejen nenápadně vetřít do světa obchodníků se smrtí, přežít v něm, splnit svůj úkol a přitom obrazně i doslova nakopat nejeden zadek. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (692)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Objev roku. Nejlepší mix Komedie a Akce za poslední dekádu s velmi solidním hereckým cástingem. Mccarthy nasledovanou příliš nemám, ale zde dokazuje, že je opravdu zábavná a skvělá herečka, Jude Law jako vždy solidní, Rose Byrne neuvěřitelně atraktivní, ale také typická ženská ( Nesahat na vlasy !! ) a úplně tím největším překvapením se stává Jason Statham, který si krade celý film pro sebe, předvedl zřejmě svou životní hereckou roli a je úplně jiný než jak ho známe ( Má drsný hlášky, ale doopravdy je spíše nemotora a vše vyzní krásně ironicky). K akci musím také vyslovit chválu, nejen, že souboje jsou téměř bez střihu, kamera zaobírá vše hezky z dálky a nechybí perfektní choreografie i slušné chvaty alá wrestling, což v podání Melissy vyznělo obdivuhodně, rkový rating místy také dodá slušné grády. Jedná se tedy o velmi zábavnou, stylovou,vymazlenou a elegantní špionážní komedii se spousta pamětihodnými scénami ( Scéna, kde má Statham monolog vysvětlující proč je nejlepším agentem na světě je ten největší náser slovních spojení, co jsem kdy viděl). Skvělá věc s netradičním a neokoukaným humorem, která i intoušům polechtá bránici. PS: Je škoda, že na ČSFD existuje pouze sekce oblíbení uživatele, rád bych uvítal něco ve stylu všemi nenáviděná entita, kde by Wacoslav1 zaujal přední příčky. 95% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení . Po Kingsmanovi a jeho tajné službě jsem měl za to, že s nějakou vtipnou, špionážní komedií je konec, minimálně pro letošní rok. Byl jsem tak bláhový a pošetilý, prostě celý Dwejn! Neuplynulo zase tak mnoho týdnů a jsem nucen konstatovat, že tenhle Špión se povedl o jednu poctivou hvězdu lépe. Ve všech směrech. Přes pár hluchých míst je hlavně neskutečně vtipný, až jsem se musel několikrát držet, abych nepropukl v huriónský smích a nezkazil si tak svou, léta pečlivě budovanou pověst, seriózního kulturisty! Povedlo se, což můžu s klidným svědomím říct i o téhle skvělé komedii. Melissa, jako agentka při těle, šarmantní Jude a hlavně Jason, který si v tomhle filmu dělá legraci sám ze sebe, prostě perfektní, akční paráda, kterou jsem ze začátku vůbec nečekal. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych po Drsňačkách a podobných slátaninách nečekal, že obtloustlá Melissa McCarthy dokáže zahrát sympatickou postavu, ale české ohlasy nelhaly a filmový světě div se, je tomu skutečně tak. Letos je opravdu bohatý rok na alternace bondovek a ačkoliv vynikající Kingsman je ještě o level víš, i ve Špionovi se najde mnoho vtipných gagů a co je nejdůležitější, skvěle to funguje jako celek. Ať už hláškuje Melissa nebo morduje padouchy Jude Law, nevím, jak se to povedlo, ale je to vynikající zábava. Nečekal jsem nic a dostal jsem super přisprostlou komedii, co víc si přát. PS : Jason Statham je tady naprosto geniální! ...80%...[14.6.2015_Cinestar_Černý most] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo, vážně paráda. Takhle dobré jsem to ani nečekal. Ani by mě nenapadlo, že Jason Statham může tak vyniknout v komediální roli. Přestože Melissu McCarthy moc nemusím, tady opravdu zazářila. Skutečně jí ta role skvěle sedla. Ani Rose Byrne se am jako sexy záporačka neztratila, i když je to pro ni trochu nestandardní role. Párkrát se tam mihla i pohledná Morena Baccarin. :) Jude Law, tam bohužel taky moc prostoru nedostal... Hodně mě dostával úchylný Ital Aldo. I 50 Cent tam měl dobrý štěk. Každopádně k ději se asi nemá moc cenu vyjadřovat. Řeknu jen to, že během filmu procestujeme kus Evropy a že to ani po dvou hodinách nepřestalo bát vtipné. I když to místy bylo trochu přehnané. I ty Melissiny nové identity byly povedené. Nakonec to Statham zabil, když chtěl po Balatonu odjet až do Itálie. "Uděláme to tak. Vlezu do toho ksichtostroje a udělají mi nový ksicht." :D ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny špionské filmy jakkoli tento žánr tematizují se musí nějak popasovat s kultem Jamese Bonda. Co se týká komediálních variací, byli tu Austin Powers, Spy Kids, Johnny English nebo snad Get Smart. Právě s posledním jmenovaným má Spy nejvíce podobného. Přesto si tyto dva filmy spojí jen málokdo díky vhodnému a ozvláštňujícímu obsazení hlavního hrdiny, resp. hrdinky, která zvládne utáhnout celý film (i za pomoci Jasona Stathama a Judea Law). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Väčšina filmu sa odohráva v troch európskych mestách – Paríži, Ríme a Budapešti. Všetky tri mestá pri natáčaní zastúpila Budapešť. (IZFNP)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama