Reklama

Reklama

Smrt přichází do Pemberley

(TV film)
  • Velká Británie Death Comes to Pemberley
Trailer

Zločin v aristokratických kruzích může zničit vše, co předchozí generace vybudovaly. Slavná anglická detektivkářka P. D. Jamesová tentokrát úplně jinak. Záhadnou smrt kapitána Dennyho řeší hlavní postavy z románu Jane Austenové Pýcha a předsudek. Od svatby slečny Elizabeth Bennetové a pana Fitzwilliama Darcyho uplynulo šest let. Manželé s rodinou žijí na překrásném rodinném sídle Pemberley. Všichni se připravují na každoroční ples. Po neohlášeném nočním příjezdu Elizabethiny lehkomyslné sestry Lydie však události nabírají nečekaný spád. Hysterická mladá žena totiž vykřikuje, že jejího muže George Wickhama cestou lesem někdo zastřelil. Darcy okamžitě organizuje pátrání a v lese skutečně objeví zohavenou mrtvolu. Není to však Wickham, ale jeho společník kapitán Denny. Do Pemberley přijíždí smírčí soudce Hardcastle a začíná vyšetřování, v němž je George Wickham hlavním podezřelým... Na Pemberley, rodinném panství Elizabeth a Fitzwilliama Darcyových, došlo k vraždě. Hlavním podezřelým z hrdelního zločinu je George Wickham, manžel Elizabethiny sestry Lydie. Pokud bude shledán vinným, budou následky pro rodinné jméno katastrofální. Darcy nehodlá nic takového připustit, a proto bere vyšetřování do vlastních rukou. Přesto je však pro všechny případy rozhodnut výhodně provdat svou sestru Georgianu. To se ovšem nelíbí Elizabeth, která sama začne pátrat, aby dopomohla své švagrové a přítelkyni ke šťastnému manželství. Podaří se manželům Darcyovým problémy vyřešit, očistit jméno rodiny a zachránit i své manželství? (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (42)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem děl Jane Austinové a žádné z nich jsem nečetla, takže mě pokračování Pýchy a předsudku nemohlo zklamat jako jiné. Zklamalo mě ale to, že to nijak negradovalo a že první díl byl zajímavější a napínavější než druhý. Oddalování popravy bylo sice pěkné, ale už mě v tu dobu ani Wickhamův osud nezajímal, jednak ho upozadil osud ostatních a za druhé to defacto skončilo pod kopyty koní... ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to bylo nádherné. Z obsahového hlediska však byla minisérie na samé hranici koukatelnosti. Do tak působivého a nádherného prostředí, jako jsou zdejší exteriéry i interiéry, zasadit tak nenápaditý, nedůmyslný a nudný děj s plytkými charaktery je obrovská škoda až barbarství. Bylo to tak zoufale nedramatické, že jsem po chvilce odpadla. Nedoporučuji ani jako kriminální oddechovku z atraktivního prostředí a už vůbec ne romantickým příznivcům skvělé, inteligentní Austenové. Negativní dojem ze série jen dovršila nesympatická a postarší herečka Anna Maxwell Martin, která zcela nevhodně ztvárnila o generaci mladší Elizabeth. Příběh se přeci odehrává pouze šest let po svatbě s Darcym. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Jane Austen bez vtipu a sarmu, zato s mrtvolou. Desive herecke obsazeni (predevsim Maxwell Martin jako Elizabeth je uplne mimo, ale i Rhysuv Darcy se vylozene nehodi k originalu), presto svym zpusobem zajimave (napriklad velmi pozoruhodne soudni sceny, i kdyz tezko rict o jak historicky verohodne vyobrazeni se jedna). ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem od téhle adaptace čekala, bylo, aby nebyla tak unylá, jako její knižní předloha. A to se mi splnilo. Přidejte k tomu přenádhernou scenérii derbyshirského Chatsworth House, brilantní hudební podkreslení a austenovský motiv, výsledek by snad ani nemohl být špatný. Lydia Jenny Coleman je navíc tak dokonale nesnesitelná, že ji za to nelze než ocenit. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Nádherné na pohled. Oceňuji výběr herců, někteří mě mile překvapili (Jenna Coleman, Trevor Eve, Penelope Keith ...). Ale celkově průměr. První díl byl pomalý, příliš pomalý i na mě (a to já si v pomalých dějích obvykle libuji). Kdyby si celá serie držela laťku jako druhý díl, mohlo to dopadnout docela dobře. Třetí díl ovšem sklouzl k neskutečné melodramatičnosti. To co se odehrálo se dalo čekat, ale ne takhle. Tenhle svět mám velmi ráda, takže se teď můžu pohoršovat anebo to nebrat příliš vážně. Jako nenáročná věc k odpočinku je to naprosto vyhovující. (odkaz Lady Catherine na Oscara Wildea pobavil) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (1)

  • Jako sídlo Pemberley posloužilo filmařům Chatsworth House v anglickém Derbyshiru, stejné místo jako v populárním filmu Pýcha a předsudek (2005). (LucyZ)

Reklama

Reklama