Reklama

Reklama

Mickeyho velká jízda

  • USA Get a Horse!

VOD (1)

Obsahy(1)

Mickey Mouse a jeho přátelé v krátké grotesce, která kombinuje černobílou retro podobu oblíbených postaviček s moderní a barevnou 3D animací. Krátkometrážní snímek byl v našich kinech uváděn jako předfilm k Ledovému království. (blackJag)

Recenze (28)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 14.1.2014) Krátkometrážní film promítaný před Ledovým královstvím, který vyniká zejména vizuálním pojetím, které staví na propojení staré a nové animace a je vskutku nápadité a dobře zpracované. Samotný příběh je jednoduchý, ale humorný a svižný, takže já jsem na těch pár minut pěkně pobavil. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Môj vzťah k Mickeymu je taky nijaký, takže ma neoslovila ani táto retro pocta smerovaná k najstarším čiernobielym krátkym filmom s týmto ušatým chalanom. Z môjho pohľadu je to len tupo pôsobiaca groteska bez vtipu a bez invencie (takmer celé sa to točí okolo samoúčelného násilia), na ktorú sa mi navyše zle pozeralo (to čiernobiele filmové plátno tvorí vo filme len malú časť z celkovej plochy). No a tú nomináciu na Oscara vôbec nechápem (žeby technická stránka?), zrejme je to na mňa až príliš americké. ()

Reklama

Kobitch 

všechny recenze uživatele

U Mickeyho mám asi nejrozporuplnější pocity. Hodně oceňuji originalitu co se formy týče – animák začíná jako nějaká tradiční černobílá groteska z 20. let, až jsem si chvíli říkal, že celý film musí být jen nějaká pocta starému řemeslu. V mžiku se ale snímek přepne do moderního hávu a pěkně spojí tradiční kresbu s moderním CGI. A funguje to více než dobře, a i když je ze snímku patrné, že byl myšlen primárně pro 3D kina, užijete si jej i na ploché obrazovce. Celý film slouží své formě, cokoliv se tedy na plátně stane, stane se jen kvůli tomu, aby to vyvolalo patřičný wow efekt. Nemám s tím asi problém, nicméně to na mně působilo trochu jako technologické demo. Musím přiznat, že Mickey nepatří k mým oblíbencům, u nás vždycky frčeli Kačeři, možná i proto mě film tolik nezaujal po jiné, než technické stránce. Věřím, že milovníky tohohle myšáka může film hodně potěšit. [Oscary 2013] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

retro zábava, která dostala moderní kabát. Mickeyho jsem moc nemusel a tohle můj názor nezměnilo. Určeno dětským a dětinským divákům ;-) Jen 2 hvězdičky a viděl jsem to tady: https://www.youtube.com/watch?v=l5hVruHRYcA [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Předfilm Frozen, kterým Disneyho studio vzdávalo hold starému Mickeymu (myšlen ten skutečně prapůvodní Mickey Mouse), a který propojoval černobílou grotesku se soudobou 3D animací, a který šlape od začátku až do konce. I když mi s přibývajícím věkem připadá typicky naivně zobrazované brutální násilí čím dál samoúčelnější a ubožejší, nejde filmečku upřít nápad a výbornou práci s ním. Což je něco, co Frozen chybí asi tak jako Tondovi Blaníkovi morální kredit... 80% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci chtěli, aby Mickeyho daboval Walt Disney, jak tomu bylo za jeho života, a tak použili jeho dialogy ze starých grotesek. (Vitox)
  • Při hledání v archivech producenti zjistili, že Walt Disney nikdy hlasem myšáka Mickeyho neřekl slovo „red“ („červená“). To byl pro ně problém, protože chtěli Mickeyho reakci, když se objeví v barevném 3D světě. Tak slovo „red“ sestříhali z nasbíraných dialogů. Zabralo 2 týdny, aby Mickey řekl „red“ a znělo to, že je překvapený. (Vitox)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama