Reklama

Reklama

Mickeyho velká jízda

  • USA Get a Horse!

VOD (1)

Obsahy(1)

Mickey Mouse a jeho přátelé v krátké grotesce, která kombinuje černobílou retro podobu oblíbených postaviček s moderní a barevnou 3D animací. Krátkometrážní snímek byl v našich kinech uváděn jako předfilm k Ledovému království. (blackJag)

Recenze (28)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Předfilm Frozen, kterým Disneyho studio vzdávalo hold starému Mickeymu (myšlen ten skutečně prapůvodní Mickey Mouse), a který propojoval černobílou grotesku se soudobou 3D animací, a který šlape od začátku až do konce. I když mi s přibývajícím věkem připadá typicky naivně zobrazované brutální násilí čím dál samoúčelnější a ubožejší, nejde filmečku upřít nápad a výbornou práci s ním. Což je něco, co Frozen chybí asi tak jako Tondovi Blaníkovi morální kredit... 80% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Skvely predkrm pred Frozen. Uzasne sklbenie staruckej klasickej animacie Mickey Mousa s novou 3D technologiou v nevidanej forme, kde sa s uplnou lahkostou striedaju ciernobiele 2D a farebne 3D prvky. Technicka invencia a napady u mna vyvolali cistu radost z pozerania. Hlasky Mickey Mousa (ktoreho nahovoril este samotny Walt Disney), ale aj inych postav boli zostrihane z roznych starych Mickey Mouse animakov z 20-tych a 30-tych rokov. Cool! ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Môj vzťah k Mickeymu je taky nijaký, takže ma neoslovila ani táto retro pocta smerovaná k najstarším čiernobielym krátkym filmom s týmto ušatým chalanom. Z môjho pohľadu je to len tupo pôsobiaca groteska bez vtipu a bez invencie (takmer celé sa to točí okolo samoúčelného násilia), na ktorú sa mi navyše zle pozeralo (to čiernobiele filmové plátno tvorí vo filme len malú časť z celkovej plochy). No a tú nomináciu na Oscara vôbec nechápem (žeby technická stránka?), zrejme je to na mňa až príliš americké. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 14.1.2014) Krátkometrážní film promítaný před Ledovým královstvím, který vyniká zejména vizuálním pojetím, které staví na propojení staré a nové animace a je vskutku nápadité a dobře zpracované. Samotný příběh je jednoduchý, ale humorný a svižný, takže já jsem na těch pár minut pěkně pobavil. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

retro zábava, která dostala moderní kabát. Mickeyho jsem moc nemusel a tohle můj názor nezměnilo. Určeno dětským a dětinským divákům ;-) Jen 2 hvězdičky a viděl jsem to tady: https://www.youtube.com/watch?v=l5hVruHRYcA [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci chtěli, aby Mickeyho daboval Walt Disney, jak tomu bylo za jeho života, a tak použili jeho dialogy ze starých grotesek. (Vitox)
  • Při hledání v archivech producenti zjistili, že Walt Disney nikdy hlasem myšáka Mickeyho neřekl slovo „red“ („červená“). To byl pro ně problém, protože chtěli Mickeyho reakci, když se objeví v barevném 3D světě. Tak slovo „red“ sestříhali z nasbíraných dialogů. Zabralo 2 týdny, aby Mickey řekl „red“ a znělo to, že je překvapený. (Vitox)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama