Reklama

Reklama

Daria Klimentová - Život v tanci

(TV film)
Česko, 2013, 52 min

Režie:

Martin Kubala

Scénář:

Martin Kubala

Obsahy(1)

Pět let z divadelního života primabaleriny Anglického národního baletu. Několikrát za rok, během pěti let, natáčel režisér a kameraman Martin Kubala s Dariou Klimentovou v různých životních situacích a na různých místech zeměkoule. A o tom, co ona sama pro svůj život považuje za podstatné. Sběrem materiálu od roku 2007 tak vznikla unikátní výpověď o způsobu života a tvorby jedné z nejosobitějších současných klasických tanečnic. Tento dokument je už v pořadí druhým, který s ní režisér v průběhu deseti let realizoval. A podle původních představ jeho i Darii Klimentové měl zachytit i její loučení s aktivní taneční dráhou a eventuální přechod k jinému „civilnímu" zaměstnání. Místo toho jí toto období přineslo nejen nové role, ale i mimořádně významné ocenění. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

1frida2 

všechny recenze uživatele

Sice se tady objevují již natočené scény z minulého snímku, ale to jen tak naokraj. Nesnižuje to nikterak kvalitu dokumentu a osobní příběh baletky, která nám tak trošku odkrývá i niternější stránku své práce a charakteru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na balet mě nikdo nedostal ani zadarmo, ale dokument není jen o baletu, ale tak nějak o životě a stárnutí. ()

Reklama

black8 

všechny recenze uživatele

Ako v živote, tak aj v balete je dôležité, s kým tancujete. Balet je drina. A je len pár vyvolených, ktoré majú možnosť zažiť život primabaleríny. A Daria Klimentová je sakramentsky dobrá a vytrvalá tanečnica. Naivne som očakávala, že sa prostredníctvom tohto dokumentu dozviem viac. Možno nabudúce... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama