Reklama

Reklama

Eminem feat. Rihanna - The Monster

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2013, 5:18 min

Režie:

Rich Lee

Hrají:

Eminem, Rihanna

Recenze (16)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hudební videoklipy normálně nehodnotím, ale tohle si neodpustím. Hodně povedený song, především z Eminemovy strany. Tohohle týpka fakt hodně cenim. Jeho rap a verše jsou neskutečný. A všimněte si jedný zajímavý věci: Žádný super drahý hadry a zlatý kanály kolem krku, žádný luxusní auta v klipu. Prostě jen čistě provedená práce, trefný videoklip a Enimem v teplákovce a vytahaným jednobarevným triku - jako když začínal. Rihanna taky v pohodě, jen mě docela vadí, jak má ty kozy napresovaný v pushup tílku, to bylo zbytečný. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Eminem do albumu MMLP2 dal aj niečo pre Recovery fanúšikov. Ku Klipu: nevedela som, čo čakať, keďže je tam rihanna. Spracovanie ma prekvapilo - flashbacky a pretvorenie momentov (ktoré aj sedia k textu), Slim Shady v klietke a prázdne fľašky od liekov okolo nej. Eminem nám na konci ukazuje, že Slim Shady bude stále jeho súčasťou - friends with the monster - (zobral od Shadyho papieriky, na ktorých sú rýmy pre budúce pesničky), len svoje alter ego bude mať pod kontrolou. (*Cause we are the same, bitch*) Celkovo, klip v štýle Inception je dosť jednoduchý, ale na mieste. K pesničke: Ja z toho rihanninho chorusu nemôžem :D Znie tam ako dajaký kôň. Úplne ma s tým vykoľajila až tak, že som z toho na vážkach, či The Monster nemala byť náhodou vtipná pesnička, ako Love Game. Ale páči sa mi tá who-ho who-ho časť, také odľahčujúce. Beat je na pop-ish chartovú pesničku dobrý, a Eminemové verše, no, nie sú jedne z najlepších z albumu, ale obstojné. Track rozhodne nie je jeden z najlepších z albumu, no stále sa mi viac páči než fucking love song - LTWYL. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rapoval jsem rapoval a ne málo, až se mně kolečko polámalo...v hlavě A od té doby mně v hlavě straší divný bubák. Druhá spolupráce Eminem & Rihanna vyznívá poněkud rozpačitě a chybí v ní jiskřivé propojení, které dřívější "Love The Way You Lie" rozhodně mělo. Eminem v klipu rekapituluje významné mezníky své hudební kariéry i svého osobního života. Problémem je, že není příliš jasné, jak je to myšleno. Osciluje to mezi přezíravým nadhledem s komickými prvky a zcela seriozním náhledem. Nevybral jsem si ani jednu z nabízených možností. Rihanna se po rapových sekvencích s kulometnou kadencí, kterých je Eminem mistrem, připojuje se svým chytlavým chorusem. Stylisté si s ní pěkně vyhráli a je na co se koukat a vystajlovaná je opět dokonale. Eminem oprotí ní se pokouší ze sebe dělat cvoka ve svěrací kazajce a nad ním si o něj starost dělá i nedělá jeho tradiční komplic Dr Dre, na detroitské 8 mile dá vzpomenout svojí tehdejší image a diváci znalí jeho klipové tvorby patrně ocení střípky jeho dřívějších klipů, které po letech přetvořil a do klipu trochu přeplácaně zakomponoval. Působivý začátek na terapii ve kterém se prostřednictvím archivního videa vyrovnává s dávným rozchodem se svojí manželkou už však v cca pětiminutovém klipu nic nepřebije. Klip, který chce být výpovědí i určitou osobní zpovědí kontroverzního umělce, Eminem více směřuje na sebe a Rihanna mu tentokrát sekunduje z druhého místa. Připadalo mně to mezi nimi tentokrát nerovnoměrné a ne až tak dokonale vyvážené a bylo znát, že oba dělají přece jen odlišný styl hudby. Spojit oba významné umělce do kompaktního (hudebního) tělesa se nepodařilo. Klip rozdrolený do jednotlivých pasáží na tom nese určitou část viny., ale rozhodně se nejedná o sled nezajímavých pasáží. Písničku hodnotím jako velmi solidní hudební střed, který si podržel svůj nadstandard s přidáním několika originálních hudebních poloh navíc. Ve své podstatě je výsledek přinejmenším pozoruhodný. Mé hodnocení: 70% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Eminem sa ohliadol za svojou kariérou so zaujímavým pohľadom, no a spolu s Rihannou utvorili pozoruhodné umelecké dielo, ktoré hudobne nie je zlé. Trocha popu, trocha rapu, pár zaujímavých zvukových výbuchov, ale klip mi pripomenul film Počiatok. Nie je to zlé, no veľmi ich nemusím, celkové vyznenie je u mňa rozpačité. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Eminem v písni zmiňuje Russela Wilsona. Jedná se o hráče amerického fotbalu. Paralela mezi Wilsonou a Eminemovou kariérou je v tom, že zatímco Wilson byl podceňován pro svou malou výšku, přičemž lidé přehlíželi jeho další kvality, Eminema lidé podceňovali a říkali, že neuspěje kvůli jeho barvě pleti nehledě na jeho schopnosti rappera. Wilson se ve své premiérové sezoně stal nejúspěšnejším nováčkem a Eminem se stal nejprodávanejším rapperem všech dob. (dominikciz)

Reklama

Reklama