Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Recenze (505)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech nezajímavý, průměrný a předvídatelný film, který nemá jediný zapamatovatelný moment, natož scénu, nebo alespoň hudební motiv. Oproti jedničce značný propad a žánrový posun k jakémusi krimi dramatu se špetkou akce a melodramatem na konci./// Z Reachera je ze Zwickově podání člověk bez jakékoli osobnosti, motivací a zájmů. Je tulákem, který spal s tolika šlapkami, že by si je dle jména a fotky očividně ani nevybavil. Tak aspoň že dbá o dentální hygienu, když už nic jiného./// Cruisovo charisma však stále je cítit, a to i pod nánosem lejn v podobě kostrbaté zápletky, nezáživná akce bez nápadité choreografie, nevýrazného záporáka beze jména (!), stárnoucího hrudníku ve zbytečných nahoře bez scénách, nevýrazné Smuldersové a kýčovitého konce. Jacku, nevracej se! 50 % [Kino] ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise je už dlhé roky zárukou solídnych filmov a prvý Jack Reacher sa mi dosť páčil, do svojho žánru priniesol príjemné osvieženie, ale toto pokračovanie sa teda moc nevydarilo. Hlavne vôbec nerozumiem, prečo tvorcovia tentoraz vynechali prakticky všetko, čo vtedy fungovalo, pôvodný film mal atraktívnu zápletku a skvelého hlavného hrdinu, ktorý bol suverénny, najlepší z najlepších, vždy o niekoľko krokov pred ostatnými a úplne omilostený od všetkých tých vzťahových záležitostí, čo z pôvodného filmu robilo trochu odlišnú a zaujímavú žánrovku. Tentoraz je z toho len úplne štandardný film tohto typu. Zápletka mi prišla úplne nezaujímavá, ako z nejakého priemerného dielu priemerného krimi seriálu vo vojenskom prostredí a tak ma to už po chvíli prestalo zaujímať. Jediné šťastie, že sa tu skoro stále niečo deje, ale aj tak som sa miestami nudil, tu ma skutočne vôbec nezaujímalo, akým smerom sa to bude vyvíjať a ako to skončí. A tak som bol nakoniec za tie nové vzťahy ešte aj rád, v pôvodnom diele by ma rušili, ale tu je tá zápletka tak nudná, že ma viac zaujímalo, akým smerom sa vyvinie vzťah s dcérou alebo známou z armády, než vyšetrenie prípadu. A sklamaním sú aj postavy, hlavne samotný Tom Cruise ako Jack Reacher tu s výnimkou obstojnej úvodnej sekvencie teda za moc nestál, prišiel mi dosť nevýrazný a neustále pozadu. Dokonca ešte aj Cobie Smulders ako jeho nová partnerka mi sedela viac, aspoň sa snažila a ani postava dcéry nie je majhoršia. Ale inak už nie je čo chváliť, vedľajšie a aj záporné postavy sú úplne nevýrazné. Akcia na prvý pohľad vôbec nie je zlá, je v klasickom štýle, takže ju tvoria samé súboje, prestrelky a naháňačky, ktoré sú prehľadne natočené a technicky veľmi dobre zvládnuté, pričom pri súbojoch poteší, že sú opäť surové a pomerne realistické, ale čo z toho, keď sa tu celkovo nenájde jediný nápad alebo aspoň moment, ktorý by v niečom vynikal alebo výraznejšie zaujal. Jednoducho obsahovo je akcia zúfalo obyčajná. A režijne je to presne také, ako sa aj dá čakať, teda bez väčších problémov, predsa len je to áčková záležitosť so slušným rozpočtom. Takže nebolo to tak zlé, aby som musel siahať po podpriemernom hodnotení, ale aj tak ma to moc nebavilo a hlavne dosť sklamalo. Oproti pôvodnému dielu je to s výnimkou vizuálu, ktorý si udržal štandard po všetkých stránkach o dosť horšie. Keby som mal vybrať najhorší Cruisom film, Jack Reacher 2 by bol jeden z hlavných kandidátov a asi by to aj vyhral. 51% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Reacher je Tomova srdcovka to je poznat hned. Drsný jak šmirglák, trochu slon v porcelánu, ale chytrý mazák, který má situaci vždy pod kontrolou. Jednička mě přivedla ke knižní sérii, takže nepřznivě nenesu tolik propíraný výškový kontrast, ale zaráží mě, že točí filmy podle těch slabších kusů. Nevracej se mi přišla průměrná (strašně rychle se mi vytratila z hlavy) a zajímavá opravdu jen linkou s děckem. O to mě film mileji překvapil. Svižnější děj, hromada akce ze staré školy a fajn hlášky. I roadtrip momenty fungují výborně. Příjemná vzpomínka na devadesátky. Tom už začíná vypadat na svůj věk tak je po Menovi trochu napuchlý, ale v bitkách dává na prdel mladší konkurenci uvěřitelně a zcela s přehledem. Moc fajn konec. Herecky dobře zvládnutý. Doufám že si Reacher vydělá na ještě jedno pokračování. Tyhle filmy jsou totiž stálice, žádná velká bomba v kině, ale člověk si je za život pustí možná víckrát než kdejakou Oskarovku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zwick to uchopil jinak a blbě. Hlavní devízy jedničky jakoby opomenul a servíruje nám druhý příběh agenta s tajemnou minulostí s minimální porcí nadhledu, který však ani tak nehraje prim, nýbrž jen v detailech rozmělňuje sakramensky vážnou notu, která je sama o sobě to největší kriminální klišé za poslední dobu. Bohužel i scénáristické postupy a rámování příběhu je prvotřídní hollywoodský kalkul a tuctovka. Tzn. dočkáte se všech neduhů, které scénáře k obyč akčním filmům mají. Všechny zvraty a pokusy o napětí tím pádem u Reachera dvojky vyznívají do ztracena. Z části to zachraňuje obvykle prvotřídní akce, kterou Zwick vždycky uměl, ale stejně budete po očku pokukovat po té pomalé, zběsile nesestříhané bitce z prvního dílu. Cruise super, vyjmečně i vojanda OK. Rodinný element diskutabilní a určitě snižuje celkový rating. Po jedničce, která způsobila solidní fanouškovský breakdown a začalo se potutelně mluvit o dalším agentovi ala Bond a Hunt přišla studená sprcha a s trojkou nevím nevím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Loni bylo do amerických kin uvedeno 336 filmů, z čehož byla významná část sequelů, kterým lidé naznačili ono otřepané "Nevracej se" a jedním z nich byl i Jack Reacher..bohužel. Tedy minimálně ve srovnání s prvním dílem, tak snad se toho třetího za pár let dočkáme. Je až s podivem, jak mě neskutečně druhý díl pohltil a přitom jsem se skoro před 5 lety docela nudil, když to Tom Cruise zkusil napoprvé. Faktem ale je, že má neskutečný čuch na projekty, sám je herckou jistotou a navíc k sobě přidal Cobie Smulders, která mě velice mile překvapila. Jako Maria Hill už pár kopanců rozdala, ovšem co předvedla v tomhle filmu mi přišlo opravdu neskutečné (to uškrcení zahradní hadicí!). V kombinaci s jistou režií Edwarda Zwicka a neprůhledného scénáře mi vychází kousek, u kterého jsem se nenudil ani minutu a několikrát jsem se přistihl s otevřenou pusou způsobenou úžasem fantastických akčních scén. Jen ten Robert Knepper se příliš neohřál. Já si tu jedničku musim připomenout, protože mi po tomhle zážitku není úplně jasné, proč mi tenkrát nesedla...9\10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Před čtyřmi lety jsem si pokračování vlastně i přál. Producenti museli být spokojení, takže asi nebyl důvod, proč se na další výlet nevydat. Tom „všechno měním ve zlato“ Cruise mezitím natočil tři veleúspěšné pecky (dvě sci-fi a pokračování osudů Ethana Hunta) a hned z úvodu nám nedává příliš vydechnout. Jeho už ne tak neznámý samotář se špičkovým výcvikem se záhy dostává k vyšetřování jisté majorky, která je ve vězení kvůli špionáži. Dosud to byla jeho „holka přes telefon“, brzy má však ležet na podlaze cely coby nepohodlná figurka v rozsáhlé armádní špinavosti. Jenže je tu právě Reacher, který ji z vězení dostane, do toho zjistí, že má být otcem dospívající holky, a že jsou mu v patách dost ostří hoši. A samozřejmě vždy ví, co udělat, kde koho hledat, do jaké ulice zahnout. Hlavně u toho nepřemýšlejte. Na začátku stál britský spisovatel Lee Child, jehož Reacher je hrdinou hned několika bestsellerů. Edward Zwick má vojenské uniformy rád, v jeho starších kouscích se všichni tvářili zatraceně vážně a samotný rutinér si často jen plnil, co měl. Vždy mu šli spíš výpravné kousky, na jedničku, která představovala nesmírně trpělivý oldschoolový kriminální thriller postavený na sympatické postavě a příjemném vnitřním napětí, nemá. Akce je nicméně znovu příjemná, místy nekompromisní. Cobie Smulders se stárnoucím Cruisem drží krok, chemie mohlo být víc a jedna z promenád v županu mohla skončit něčím víc. Pro mě poctivý kus, škoda otravné blondýny, jinak je Reacher skoro tím typicky dobráckým sousedem (jen nezve lidi na grilování), který v případě nouze přispěchá na pomoc. Jen by to příště chtělo vychytat těch pár nešvarů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl rozhodně má své mouchy (první polovina bez napětí, řada nevysvětlených věcí v závěru), ale tento také, a tak jsem si žádného velkého kvalitativního propadu vlastně nevšiml. Snad jen Kreamerův hudební motiv mi trochu chyběl a hlavní záporák mohl být charizmatičtější. Tom Cruise je nicméně stále přesvědčivý, Edward Zwick umí akční i ty ostatní scény a díky tomu se mi kromě noční přestřelky líbilo i závěrečné restaurační rozuzlení. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ten můj dobrovolný auditing u scientistů, jak jsem avizoval po předchozím Rýčrovi, se asi konat nebude. Ti budou plakat. Ono totiž díl stávající není zase taková pecka. Pravda, sice se tam pidiTom motá okolo Šmudlersky, což bych taky rád (asi mi chybí troška opovržení od ženského elementu), ale ta hraje maskulinní kravku a i jinak jde vcelku o hovno. Tomáškovi začíná opadávat fasáda, takže masakristu, co pohledem rozbije atom, mu uvěří již jen zaslepení, fail s ,,dcerkou" zapadá do pokusu o inkluzi od Šabatky s Valašnicí, konstrukce ,,nepřátel" je tak nevyvedená, až píčovina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jděte se vycpat kverulanti. Pro mě osobně svižnější, akčnější a nahláškovanější než jednička která nebyla špatná, ale na 4* to ještě nebylo. Tohle už jo. Cruise je ještě větší borec než v prvním díle má smrtící kecy a vůbec celá ta první půlka nabitá akcí a vtipy v pekelným tempu byla super. A taky mě zaujal ten zabiják co šel po Cruisovi a tý vojandě. Profík každým coulem navíc v úvodní bitce ústřední dvojici velice slušně naložil. Škoda, že to v tý půlce druhý trochu zamrzne s tím nástupem údajný Reacherovi dcery na scénu, který jsem po 5 minutách přál kulku do palice, takže pár chyb se najde, ale i tak jsem spokojenej. Doufám, že bude i trojka.75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejbolestivější filmový downgrade v historii zpackaných vojenských thrillerů. Přidejte k samotářskému drsňákovi starosti o dětskou postavu a sledujte, jak se Tom Cruise plácá v scénáristickém bahně. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne zlé a napríklad tá rodinná linka ma hlavne po "veľkej pointe" celkom bavila a emočne na mňa fungovala. Problém filmu je, že je totálne nezaujímavý , príliš tendenčný a absolútne neadekvátny k menám svojich tvorcov. Až tak veľmi , že ma napadli ohľadom kvalít dve diabolské teórie Prvá teória: tento film je úžasný technologický pokrok. Nejaký slušný rutinér natočil trochu lepšiu Stahamovku a chcel si zvýšiť kredit. Preto najal trikových mágov aby Jasona prerenderovali za Cruisa. Klobúk dole. žiadne CGI som si nevšimol. Lenže Cruise sa to dozvedel a keďže pracuje iba s overenými a talentovanými režisérmi, nechal do titulkov pripísať meno Edwarda Zwicka, ktorý nikdy nebol na pľaci a ani nečítal scenár. Potom už iba ostalo to spojiť s nejakou sériou a dodabovať pár oslovení Reacher a bolo hotovo. Táto teória by IMO celú kvalitu filmu a to, že s jednotkou nemá nič spoločné vysvetľovala. Tá druhá a nepravdepodobnejšia je, že sa vlani v Hollywoode vážne všetci zbláznili. S prižmúrenými očami 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

...takže jsem se spletl. Po sledování Jedničky jsem prohlásil že by mě zajímal klidně i druhý díl. S malinkým sebezapřením jsem jej dokoukal a musím tedy říct, že vznikat nemusel. Nejen že se jedná o nejslabší Cruisovku za poměrně hodně dlouhou dobu, ale takhle unylá akce už dneska nikomu nic neřekne. Akce bije do očí nejvíce tím, že tady prostě musí být. Což volně znamená, že kdekoliv si tvůrci řeknou, tam Reacher někoho zmastí. Nikomu neberu pokud mu tenhle vykonstruovaný přístup vyhovuje. Bourne na to šel svého času úplně jinak. Hlavou a na dvě rvačky se divák těšil klidně celej film. Zkrátka Tome raději nám naservíruj další Neuskutečnitelnou misi anebo i tu dvojku Top Gunu. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, celkom sklamanie. Jednotka bola fakt výborná, ale toto mi prišlo príbehom, postavami (nevýrazná a tuctová Cobie Smulders) a aj akciou pozadu oproti prvému Reacherovi. Tom Curise síce podáva svoj štandartný výkon, hlavne v akcii, ale toto Zwickovi moc nevyšlo. Škoda. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Žena zpravidla nebývá uzpůsobena k tomu, aby se s ní cokoli řešilo. S ženou se má jíst, meditovat, milovat, pít, cestovat, tancovat, ženě se má dvořit nebo na ni jen koukat, ale určitě se s ženou nemá nic řešit. Ani ve filmu a už vůbec ne, pokud jsou na chlapa ženy hned dvě! To by zabilo i většího bombarďáka, než nedorosta Cruise. Takže nám vznikla vtipná oddechovka s čupr akcí, prošpikovaná psychologickou poradnou pro neúplné rodiny a navíc zakončená tříminutovkou, jakou nezažila ani Ester Janečková v Poště pro tebe. To nemá budoucnost, Edo, na tohle si nikdo neZwickne... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jack Racher: Nevracej se je již druhý film podle slavného hrdiny Lee Childa. Tento film má ale naproti prvnímu dílu (Poslední výstřel) výrazně jiný styl, výrazně jiný styl vyprávění a nebýt Jacka Reachera nebylo by mezi filmy žádné pojítko. Film celkem dobře utíká a nenudí ani chvilku. Akce je fajn, režie Edwarda Zwicka je jako vždycky dokonalá a celkově je to správný typ filmu který připomíná něco co už 20-30 let nevzniká. Někdy se však postavy začnou chovat tak nelogicky až to bolí (Vím, že sledují tu kradenou kreditku kterou jsem ukradla ale já si stejně tu úklidovou službu objednám). Pořád je to ale fajn film. Otázka je jestli by Jack Reacher ještě dokázal těch pár filmů bavit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Akčnější než první díl, ale jinak už to ten starý Jack Reacher není. První díl působil komorněji, stylověji, temněji, s hlavou a patou. Tohle je taková střela do prázdna, přesto se jedná o lehký nadprůměr. 6/10 = 60% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Po nabité jedničce místy až moc hloupá a průměrná podívaná, kterou, jak bývá často zvykem, kazí pubertální závaží na noze hlavního hrdiny. Cruise válí... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ono isteže faktor otec-dcéra filmu v očiach množstva divákov čosi ubral, s čím môžem viac menej súhlasiť, ale stále sa jednalo o pozerateľnú akciu. Nie je to síce Mission Impossible (hlavne nie v porovnaní s poslednou časťou, ktorej som s radosťou udelil plný počet), no i tak Reacherovi nemožno uprieť, že v správnych množstvách dávkuje kopu napätia a na jedno zhliadnutie určite nenarobí žiadnu škodu. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama