Opojen ženami a malováním

Drama / Životopisný

Jižní Korea, 2002, 117 min

Kwon-taek Im

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(31.1.2006)

Strhujúci životopisný portrét slávneho juhokórejského maliara z 19.storočia. Precízna réžia, presné nasnímanie, neuponáhľaná dramaturgia, ale hlavne herecký výkon Min Sik-Choia, ktorý sa znova dokázal dokonale vnoriť do svojej ďalšej filmovej úlohy až do tej miery, že na plátne vystupuje skutočná historická postava a nie herec hrajúci predpísaný part.(30.1.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $64,029Tržby Celosvetovo $6,906,235(6.1.2009)

Decentně krásný životopisný biják o korejském malíři druhé poloviny devatenáctého století na mě zapůsobil zejména nekýčovitě nádhernou kamerou a hereckým výkonem Min-sik Choiho (OldBoy). Jinak člověk zjistí, že život umělců je stejný nejspíš na celém světě a v jakékoliv době...(27.12.2006)

Spolu s Fridou nejlepší biografie malíře. Herecký výkon v hlavní roli je dokonalý a režisér v Cannes taky nedostal cenu náhodou.(12.7.2003)

Pro mě asi nejslabší film, ve kterém hraje Choi Min-sik, který ale i tak dává tento film trochu výš, než by bylo bez něho. Jinak je to o slavném Korejském malíři.(18.12.2010)

Ne, že by Ohwon žil nudným životem, vždyť v jednom kole chlastal, souložil a maloval, ale jeho životopisný snímek postrádá jakýkoliv emocionální náboj. To jsou samé stromečky, ptáčci, alkohol, ženské, ale nic co by mě roztrhalo na kusy. Paradox. P.S. V Chihwaseon dostala Ye-jin Son jen malinkatou roličku, ale v mých očích je to jedna z nejpůvabnějších a nejpřirozenějších hereček současnosti.(13.11.2007)

Nemám rád životopisy. Nemám rád kostymní dramata. Strokes of Fire je typický historický biopic se vším všudy. Režisér a Min-sik Choi startovali u mě s tímto hendikepem a nedokázali si mě získat. Je zkrátka nuda sledovat někoho jak furt maluje/čmárá celé dvě hodiny po papíře (i když s pozadím zajímavých historických událostí). 50 %(17.9.2009)

Slepenec útržků z různých etap Ohnwonova života a okénko do života korejské malířské komunity druhé poloviny 19. století s prohlídkou jejich obrazů ve filmové podobě. Tentokrát to není víno, ženy, zpěv, ale víno, ženy malování. Ohnwon se buď hádá kvůli malování a pije, nebo se hádá kvůli ženám a pije, a když zbyde čas, taky maluje.(22.7.2010)