Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragický konec Martina Štěpánka, muže s pozoruhodnými osudy, tak trochu solitéra a cizince ve světě divadla i politiky, v mnoha ukázkách a vzpomínkách J. Tvrzníkové, J. Štěpánkové, P. Štěpánka, K. Taberyové, dcery a syna, J. Fištejna, P. Jirase a dalších (2011).
16. září loňského roku byl ve své pracovně vinohradského bytu nalezen s prostřelenou hlavou. Následná mediální smršť ve znamení obvyklého honu za senzacemi ani neumožnila pohled do nitra osobnosti herce, žurnalisty, politika a hlavně člověka. Jeho osudy byly pestré a složité. Syn slavného otce se vydal po jeho herecké stopě, stejně jako bratr a sestra. I když začal studovat medicínu, přešel k herectví. V roce 1981 emigroval s rodinou z Československa. Hrál, ale především byl zaměstnancem Rádia Svobodná Evropa. Když se pak vrátil, znovu hrál, maloval, věnoval se politice, byl ministrem kultury a svobodným zednářem. Až přišla osudná chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobré zpracování životopisu, ale hlavně konce Martina Štěpánka. Překvapilo mě zjištění, kdo všechno v uměleckém a mediálním světě je příbuzný. Dá se říct, že skoro každý s každým. ()

Reklama

Reklama