Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Diskuze

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

omylem sem stahnul ceskou verzi misto americke, a prekvapilo me, ze je to prima.

zajimavy, jak maji zdejsi lidi tendenci potapet vse ceske:)

D.E.C

D.E.C (hodnocení, recenze)

JirkaKalous

Nevím co se ti na tom nelíbí? Buď tedy kritizuj celý koncept tohoto seriálu, ať už UK nebo US verzi nebo jsi jen zaujatý proti české tvorbě. Na UK verzi jsem vyrůstal, pak jsem přešel na US verzi, která byla neméně skvělá a když jsem slyšel o naší verzi Kanclu, tak jsem samozřejmě neočekával, že přebije originál a po pilotním díle mě to ani moc nenadchlo, ale zbytek serie byl na výbornou. Stejně skvelá práce s kamerou, super herci, vtip přenesený na naše poměry. Nemělo to nejmenší chybu.

MrWowker

MrWowker (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelný ! Oni zkopírovali dokonce i repliky z The Office (US)...

JirkaKalous

JirkaKalous (hodnocení, recenze)

Teprve zmínka o Menšíkovi, Bolkovi a Donutilovi tomu dodala na skutečné trapnosti. Trapnosti jiného druhu než bylo myšleno... ale trapnosti.

na příspěvěk reagoval Splasher, D.E.C

Hraboshka

Hraboshka (hodnocení, recenze)

Britskej Kancl je samozřejmě o hodně lepší, ale po pravdě jsem čekala, že tohle dopadne hůř, mnohem hůř. Žádná sláva, ale jsem celkem mile překvapená.

TeraBum

TeraBum (hodnocení, recenze)

Viděla jsem cca jednu minutu, ale z té jedné scény co jsem viděla mi přišlo, že čechům by tenhle styl humoru mohl sedět. Nevím jestli najdu odvahu se na to podívat (ještě jsem neviděla ani US verzi), ale třeba to nebude tak hrozné.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Šteindler tvrdí, že pokuď to bude trapné, respektive se budeme za ně stydět, tak to prý splní svůj účel. Já tedy nevím. The Office, hlavně anglický byl jednak humorný, ale zároveň drsný v tom smyslu že to ukazovalo jak se realně mohou lidé chovat. Je otázka jak to pojme Šteindler v českých podmínkách. Prý se na tom má podílet Kohák...ten taky neví kde už strčit ten svůj rypák. Takže uvidí se. Když to bude velký průser, tak se nic neděje v podstatě.

nagasadow8

nagasadow8 (hodnocení, recenze)

Přátelé, The Office je koncept, který se prodává po celém světě. Krom původní britské a profláklé americké verze existuje i verze italská, francouzská či německá a každá má svá specifika. Gervais sám si chválil, jak je to pořád "Kancl", ale zároveň je to ryze americké/německé atd. Také moc naší produkci nevěřím, ale třeba ČT překvapí. Zvlášť když točí Šteindler :)

Uživatel nagasadow8 smazal svůj příspěvek.

Speedster

Speedster (hodnocení, recenze)

Obávám se, že výsledek bude asi takový, jako kdyby se v zahraničí pokoušeli napodobit postavu Švejka nebo vysvětlit Járu Cimrmana. Přesně vymezit komiku na hranici trapnosti je zatraceně těžký úkol. A všechny důležité věci vyslovit jen napůl a nechat člověka domyslet (nikoli hnát do extrému jako v případě divadelní hry v Rokoku).. Snad se na režijní ruce projeví Sklepácký duch, snad Jima a Pam (US verze) ztvární herci, kterým budu fandit, snad Dwight (v UK Gareth) nebude jen naprostý idiot.. Kdepak, jak nad tím tak přemýšlím, tak ten rozdíl bude stejně propastný jako mezi komikou Rickyho Gervaise a Steva Carella na jedné straně a Václava Kopty na straně druhé. Pokud se mýlím, pošlu omluvný dopis jak režisérovi, tak představiteli hlavní role.

JirkaKalous

JirkaKalous (hodnocení, recenze)

Kancl v českém stylu PanaMámy. Bude to opravdu tak strašné jak čekám?! Obávám se že ano!

P. J. D.

P. J. D. (hodnocení, recenze)

ctirlistek

Já bych řekl, že u Kanclu "kopírování" může být celkem jedno vzhledem k tomu, že už jej zkopírovala americká televize od té Britské. Spíš mám trochu obavy o to, zda to vůbec bude stát za to, když vidím to obsazení. Ale kdo ví, necháme se překvapit. :-)

sgt.paper

sgt.paper (hodnocení, recenze)

Fifer

No jestliže se nebude uplně přesně držet scénaře originálu (který je mistrovský kousek) a půjde cesto Amerického Kanclu tak nejsem proti a myslím, že to není špatný tah. Ovšem jestliže se bude držet scénáře, tak je to hloupost a souhlasím s vámi. Například takový Komparz, by jsem v televizi uvítal :)

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Nemám nic proti Šteindlerovi, ale tenhle remake je totálně zbytečný. Vždyť ten seriál dokonce ČT s titulkama dávala, tak proč to teď znovu natáčet, taková škoda peněz. Proč raději nekoupí licenci třeba další Gervaisovi seriály, které jsou taky skvělé? Anebo nedají peníze do původní tvorby (Cirkus Bukowsky je dobrý.)? Taková škoda peněz a času, ale tak herci se nají, rejža má co točit a produkční v ČT se poplácají po zádech. Oni tam prostě pořád fungují v režimu před listopadem 89, kdy se prostě něco(nejčastěji písně) obšlehlo ze západu. Ale dnes v době internetu a globalizace, what a waste of time! Ale veškerý boj je marný a tak Slováci házejí peníze oknem za dabing u českých filmů, Američané točí remaky Old Boye, anebo dokonce kanadského filmu, který stejný režisér natočí znova, asi proto, že by Amíci nezkousli kanadský přízvuk a neznámé herce.

na příspěvěk reagoval sgt.paper

Reklama

Reklama