Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Humor originálu neseděl k mému naturelu, i když jsem rozuměl záměru, česká verze je téměř kopie, ale ne tak syrová, realitu připomíná spíš jen tou roztřesenou kamerou, jinak by takového šéfa už dávno někdo (minimálně) inzultoval. Střed seriálu se dostával do červených čísel, před koncem se ustálil na průměru a výš ho vytáhl poněkud češtější konec (v originálu chtějí vedoucího vyhodit, zde povýšit). ()

Sharlay odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám proto, že by to bylo až tak zlé, ale proto, že Milan Šteindler klesl u mě na úplné dno. Svou inteligenci a vtip již zcela ztratil a je mi naprosto jasné, že původní formát a genialitu v něm ztelesnujícího Ricky Gervaise určitě pochopil a chtěl napodobit, ale na takové režírování buď nestačí, nebo byl casting odfláknutý na tom úplně nejbrutálnějším kalibru pokleslosti. Herecké výkony, které původní The Office vynesly až do seriálového nebe a povznesení na vyšší formu bytí, jsou v českém Kanclu přinejmenším diletantské. ()

Reklama

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Už u původního kanclu jsem se zrovna smíchy za břicho nepopadal, protože tenhle typ humoru nechápu. Hráli tam nicméně dobrý herci, tak jsem to tak nějak shlédl. Česká verze je o poznání debilnější, vykrádající a impotentní sračkou, která nabízí akorát pitomě roztlemenýho Koptu bez hereckýho talentu a pak spoustu dalších nezajímavých herců, kteří melou blbosti. Úplně mi tento seriál zapadá do mého názoru o Šteindlerovi - že posledních dvacet točí jednu sračku za druhou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nezatížen kultovním britským originálem ani úspěšnou americkou variací jsem mohl jít do české verze bez větších předsudků. Musím uznat, že předčila má očekávání a já se slušně bavil. Pravda, konkurence není valná, viz. další Šteindlerův projekt PanMáma, který dopadl naprosto tragicky nebo neskutečně impotentní kůň ze stáje ČT v podobě Marty a Věry. Gervaisův Brent byl údajně větší svině než Chvála, což je škoda, ale Kopta si ho dává ve velkém stylu. Chvála je typický český šéf (blb/klaun), který celý den dělá hovno, ale keců má vždy ze všech nejvíce. Svoje zaměstnance bohužel posírá spíše nevědomě. Slabinu vidím také ve špatné volbě kancelářské femme fatale, Venclovská je šedá myš. Nejde o zázrak, ale hlavně nás dělníky kanclu to rozhodně neurazí. Navíc ostatní konečně vidí, jaká to je řehole. ()

NJD 

všechny recenze uživatele

Parádní adaptace původní britské klasiky. Šteindlerovi se kupodivu parádně povedlo přizpůsobit suchej britskej humor z originálního Kanclu na tuhle českou verzi. A Kopta? Ten se snad pro tuhle roli narodil! Docela by mě zajímal, jak by reagoval Gervais, kdyby mohl jeho výkon ohodnotit :) Za mě jediný trochu mínus jsou některá další herecká obsazení - zvlášť Sara Venclovská místy působila jako herečka z amatérského divadla. Celkově mám však z tohodle projektu strašnou radost a vsadil bych se, že celkově nízký hodnocení má z velký části na svědomí divácká neznalost originálu. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama