Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Bitky jsou stále fajn, ale docela se s nima šetří a stejně jako minule se mezi nima vyskytuje ničim nezajímavá vata. Náhody s jakejma se osudy hlavních postav setkávaj patřej do kategorie neuvěřitelnejch a některý náměty (rasistický američani vs. utlačovaný číňani) spadaj rovnou do trapný škatulky. Těšil jsem se na Scotta Adkinse, kterej jako bitkař nezklamal, ale jeho postava za moc nestála, což bylo způsobený jeho přehrávánim v kombinaci s blbym scénářem. Škoda, že se příběh víc nesoustředil na silný dramatický motivy jako byly Ip Manovy pokusy vyrovnat se s onkologickou diagnózou a jeho komplikovanej vztah s dospívajícim synem. Viděl jsem potenciál na epickej závěr celý série, o to víc mě tenhle přiblblej díl zklamal, tři hodně slabý hvězdy. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Série končí a pro mě povedeně. Poslední díl se námětem podobá třetímu a zas se hodně zaměřuje na Ip Manův osobní život, i když o souboje taky nezůstaneme ochuzeni. Tentokrát se proti sobě opět postaví především kung-fu a karate. Man odjíždí do Ameriky a sledujeme jeho neshody s čínskými mistry z Čínské čtvrti, Američany a jejich předsudky a taky armádou, kde se jistému důstojníkovi nelíbí, že se mu na jeho základnu cpe kung-fu. Připomnělo mi to staré filmy s Jetem Li a jeho trampoty na divokém západě. Objeví se i Bruce Lee, ale už jako zkušený bojovník. Adkins byl slušný záporák, líbil se mi víc než Tyson ve trojce, ale přišel mi v té roli takový zvláštní a zatím jsem nezjistila proč. Snad opáčko osvětlí :) Přeloženo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení velké ryzí čínské martial arts série, které trvalo krásných 12 let je u konce a pro mě nejspíš i nejlepší díl celé série. Je to absolutní Mordus- Ultimátum, který má velmi silný, emotivní a dojemný příběh, který obsahuje špičkové až bezchybné souboje ( a že jich je!!). Donnie Yen se vydává do Ameriky, aby nalezl školu pro svého neposlušného syna, ale dostává se do komplikací a je zde hezky vyobrazen rasismus i šikana tehdejší doby ( Scéna, kdy čínská studentka je šikanována svými spolužáky je velmi silná) a potěší i Bruce Lee, poměrně neznámý Chris Collins či nekompromisní Scott Adkins, který si dává záporáka opět ve velkém. Každý souboj má něco do sebe a především je nádherná výměna jiných stylů ( Karate vs Wing Chun) a u finále jsem řval radostí tak, že mi v baráku praskaly všechny zdi. Dlouho jsem neviděl pořádnou, čistou martial arts rubačku s ještě tak velmi poutavým a hezkým příběhem. Donnie Yen je ikona a IP man s ním. Nádhera. 10/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trojka bola o niečo slabšia, no štvrtý diel s podtitulom finále je pre mňa znova to pravé orechové. Je tu cesta do Amerika, Bruce Lee, fantastický Scott Adkins, totálne vybrúsená akcia a tak trošku smutné finále, ktoré mohlo byť trošku lepšie spravené a nie tak na rýchlo odbité. Tak či tak, veľká spokojnost s posledným dielom, ale aj s celom sériou. 80% - 4* ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V těchto dnech je potřeba si připomenout, že ne všechno, co přišlo z Číny je uplně na hovno a nemusí nutně zabíjet lidi, ale třeba je jenom mrzačit, jako třeba kung-fu. Tahle fantasy pohádka už došla do 4. dílu a ani teď nevěřím, že tohle už je opravdu, ale opravdu ten poslední. Jako bavilo mne to, ne že ne. Donnie tu má obrovský charisma, až na to že tu má být Jipmanovi asi 69, ale co bych jim neprominul. Taky jim prominu, že to často zase zapne full Jedi mód, jako fakt už jsem čekal, jak tam vytáhnou světelný meče jednou, když se tam začali přetlačovat něčím jako silou. :DFascinuje mne, že tohle může někdo brát vážně. Nebo dokonce věřit že něco jako kungufu nebo cokoliv co zní jako čínská polívka může mít nějakou reálnou fight power a ještě smutnější je, že tohodle Číná zneuživá jako propagandu, což je ve filmu jasně vidět a s tou karikaturou Američanů je to opravdu bolestné sledovat, hlavně teda záporáci jsou těžká šablona, ale zase je potřeba přiznat, že v tomhle ochutnávají vlastní meducínku. Ono by to bylo smutné, kdyby neexistovali lidi jako Xu Xiaodong, který se snaží nesmyslnost kung-fu a jiných rádoby kaskadérských bojových umění mapovat a kterému kvůli tomu vláda snížila sociální kredit, což je v podstatě zákaz cestovat. :-( Velká tématika filmu je kritika protiimigrační politiky USA, což je jako fajn, dokud si člověk neuvědomí, jak se v tomhle chová Čína např. k Ujgurům a jiným etnikům. Ale divný je, že jsem se přes tu kritiku pořád bavil na 7/10 a na další díl se těším, ať tam klidně dají digitálního Ivana Draga, je mi to jedno. :D ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama