Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele Kothy k tomuto seriálu (1)

Fargo (2014) 

Tohle jsem snad ani nečekal. Divím se, že mi trvalo tak dlouho se k tomuhle seriálu dostat. Vážně to stojí za to. Takže odehrává se v letech 2006-2007 v americké Minnesotě. Příběh je prý založený na skutečných událostech. Je to prostě konec světa, kde je pořád zima jsou tam samí burani. Při srovnání s filmem to má podobnou atmosféru, prostředí i typ místních lidí. Ve srovnání s filmem tam jsou zajímavější postavy. I výběr herců je lepší. Hlavně samozřejmě Martin Freeman, který hraje místního otloukánka Lestera Nygareda. Pak taky Billy Bob Thornton, ten představuje sériového vraha Lorna Malvo, který městem projíždí. Jejich osudy se střetnou a to Martinův konzervativní život zcela vykolejí. Taky se tam objevují další známi seriáloví herci. Je to celé tak trochu úchylným způsobem divné, ale je to dobré. Celkem mě to dostalo, takový konec jsem nečekal. Je opravdu neuvěřitelné, jakým vývojem prošla Lesterova postava. Během seriálu se podíváme i na další místa. Nakonec spravedlnosti nikdo neutekl... Postavy tu umírají ještě rychlejším tempem než ve Hře o trůny. Hudba je taky vynikající a k seriálu se skvěle hodí. :) 2. série se odehrává v roce 1979. Je tam spousta nových postav a vražd. Pořád to nepřestává být sranda. Děje se to v Mninesotě a Severní a Jižní Dakotě. Celé se to hlavně o válce dvou mafiánských rodin, kterým se do cesty připlete mladý pár. Pak už jen následuje jedna náhoda za druhou. Opravdu se to povedlo. 3. série se odehrává v Minnesotě 2010-2011 a opět je plná nečekaných náhod. Celé se to točí kromě sporu dvou bratrů a záhadného podvodníka. Nakonec je zde po fargovsku mnoho smrtí. Série se mi ale až na závěr líbila. "Všechno odkazuji svému mladšímu a oblíbenějšímu synovi." :D ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama