Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer

Recenze (632)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvé dve série boli geniálne. Škoda tej tretej, ktorá ma už bavila trochu menej. Tá už bola trocha za hranou, na môj vkus trocha šibnuté, no ale i tak stále vysoký nadpriemer. Našťastie tu hral David Thewlis, ktorý si strihol mimoriadne zaujímavého záporáka. A samozrejme ho aj perfektne zahral. Takže tu bavili najmä postavy. Naproti tomu prvé dve série mali ešte niečo navrch, a tým bol zaujímavý príbeh postáv, pričom v mnohom to zostávalo v takej obyčajnej rovine, pre bežných ľudí. Samozrejme sa v nich rozdával čierny humor plnými priehršťami. Tretia séria už niečo také neponúka, tu už ide čisto iba o kriminálny živel. Aj toho humoru tu bolo menej, teda pokiaľ sa práve na scéne nezjavil pán Varga (David Thewlis). Tiež sa mi páčilo ako boli jednotlivé série v náznakoch prepojené. Ale vážne iba v náznakoch a pár symboloch. Druhá bola s prvou prostredníctvom policajtky Molly a spomienok jej matky, jednotka s trojkou bola spojená prostredníctvom toho hluchého zabijaka no a tretia s druhou zase nenápadnou zmienku o Sizifovi. V každom prípade perfektný seriálový zážitok, teším sa na ďalšiu sériu, dúfam, že nebude posledná. Silný nadpriemer. 85/100 ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je zatraceně dobrý černohumorný krimithriller, který se vyplatí vidět už jen kvůli geniálním postavám B. B. Thorntona a M. Freemana (zásadní, ale přitom uvěřitelný vývoj jeho charakteru je brilantní). Scény, v nichž vystupuje alespoň jeden z nich, mají vždy potřebný náboj. S01 - S03: 80 % ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvostný seriál z prostředí zamrzlé Minnesoty, dokonce pro mě o dost lepší než původní filmové zpracování. Noah Hawley má Coenovce dobře nastudované. Ani nevím přesně proč, ale ta městská poetika mi hrozně připomíná kultovní Twin Peaks (a to není vůbec chyba!). Billy Bob Thorton a Martin Freeman jsou herecky naprosto perfektní (možná slovo boží je vhodnější)! Druhá série je úplně jiná, dokonce snad i lepší (a ta retro kamera je luxusní)! Třetí i čtvrtá série mi přišly o něco slabší, ale i tak tam bylo hodně zajímavých momentů. Celkově však zůstávám na stále 5 hvězdách! ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Videl som prvé dva diely a nie som ďaleko od plného hodnotenia. Freeman sa mi pozdával už v Sherlockovi, ale tu už ho začínam vnímať ako ozaj veľmi dobrého herca. Slečna policajtka je sympatická, ale postava Boba Thorntona je priam geniálna. A tiež ma potešila prítomnosť právnika Saula. Takže zatiaľ sú to 4* a teším sa na ďalšie časti. // Po prvej sérii zostávam na štyroch hviezdach. Celkovo to hodnotím ako veľmi dobré, najlepšia dvojica bola jednoznačne Freeman a Thornton ale tiež sa mi veľmi páčila Allison Tolman. Len škoda, že to, ako Malvo vystrieľal mafiu vo Fargu pod nosom dvojice agentov ukázali tak ako ukázali. // Začal som sledovať druhú sériu, po štvrtej časti som povedal, že ak to pôjde takto ďalej, tak práve kvôli druhej sérii zdvihnem hodnotenie na plný počet tak ako som to urobil aj v prípade True Detective. No a teraz, počas sledovania piatej časti som jednoducho musel stlačiť medzerník a dvihnúť to hodnotenie,,, ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

50%. Po prvním naprosto skvělem díle jde rychle úroveň (scénáře) dílů rapidně dolů, postupně už není co vyprávět, natahuje se stopáž, zabýváme se zbytečnými postavami, situacemi a příběh nudí. Moc se mi líbila hudba a herecké obsazení. Pokud by ve výsledku byla 3.- 4. dílná miniserie byla by to pecka, po výsledných 10 dílech zůstala pouze pachuť velkého potenciálu a radosti, že už je konec. ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Natáčanie série prebiehalo v kanadskom meste Calgary počas októbra 2022. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama