Reklama

Reklama

Zlo nikdy nespí

  • USA Before I Wake (více)
Trailer 2

Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách... (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

tron 

všechny recenze uživatele

50 % s nábehom na 60, ale aj na 40. Miestami veľmi dobrá hororová atmosféra a pár nepríjemných momentov, ale scenár je dosť strašný, hoci musím priznať, že nakoniec je zrozumiteľnejší, než som si myslel, že bude. Takisto ma potešilo, že „nadprirodzeno“ vidia obaja rodičia, takže sme ušetrení otravných scén, v ktorých manžel pokladá manželkine slová za halucinácie. Mnohé recenzie tvrdili, že scenár je nepochopiteľný, prehnane zamotaný a blbý, no mne taký nepripadal (hoci to, pravdaže, rozhodne nebol žiadny zázrak, ani veľdielo). Potešili ma tiež herecké výkony Thomasa Janea a Kate Bosworthovej. Ich syn je drevený, nesympatický, otravný, zaliečavý a nerealistický, ale mohlo to byť ešte horšie, takže nakoniec aj toto hodnotím kladne :-) Na snímke je bohužiaľ poznať, že zrejme bola dosť brutálne prestrihaná. Viaceré scény majú značne menší priestor, než asi pôvodne mali a týka sa to aj postáv (myslím, že napr. šikanovateľ mal väčší priestor, ale nakoniec sa pár scén vystrihlo a kvôli tomu pôsobí navyše každá scénka, v ktorej vystupuje). Strašidlo je v niektorých momentoch nepríjemne počítačové, čo mu uberá na desivosti, avšak finálne rozuzlenie je natoľko absurdné, obskúrne a WTF (i vinou DEBILNÉHO českého prekladu, ale nebudem spoilerovať, veď na to prídete sami už keď chlapec prvý raz vysloví meno príšery), že nad tým nakoniec mávnete rukou a budete sa baviť. Svojím spôsobom. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane se mi (už od Punishera) líbí skoro homosexuelně, heterochromická bloncka Kate heterosexuelně taky docela ujde, takže na film jsem se těšil a o výsledek se nebál, protože sympatičtí herci přece dokážou udělat snesitelný biják i z úplné pitomosti. Ale ten jejich (vlastně nejejich) hošík... U všech ďasů, tak odporně přeslazené dítě je snad k vidění jen někde u Špílberga, ten malý smrad by mohl z fleku hrát hlavní roli v nějakém rodinném, laskavě hřejivém poblijónu s názvem "Superroztomilý až ke zvracení", nebo tak nějak. No prostě kvůli téhle malé kreatuře je celý film dobrý tak leda jako kulisa k hraní si s mobilem. No a ani fotřík Jane v paruce není žádnej lumen, víc by mu to slušelo třeba s pumpou brokárnou, bovijákem a páskou přes oko v nějakým postapu. Prostě tenhle film je jen taková průměrná, bezkrevná (obrazně i doslova), mládeži přístupná duchařina na jedno použití, s nechutně patetickým koncem, a je to asi takový horror, jako třeba série Poltergeist a podobné kousky, takže leda tak pro děti, slečinky a měkkejše. Ale v návalu nadšení z toho, že v tomhle filmu světe div se vůbec neskáče kamera, za celkem povedené přízraky bez očiček a za holohlavou maminku, dávám slabou, neradostnou, podvyživenou třetí. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale ničím nevybočující příspěvek do současné vlny artovějších hororů, kde strašák reprezentuje cosi hlubšího z psychologie postav. Jedná se o nedotažené spojení hororu a dramatu. Hororové scény jsou správně lekavé a strašák děsivý, ale na horor je příslušných scén celkem málo. Druhá stránka filmu je dramatická a dopadlo by to líp, kdyby se tvůrci soustředili hlavně na ni místo vymýšlení dalších lokalit, odkud může někdo na někoho vyskočit. Příběh sympatického samostatného sirotka (další z výborných amerických dětských herců Jacob Tremblay) s děsivým "darem" a lidí, které tím "darem" ničí, mohl být jako emotivní kladivo. Jenže ve chvíli, kdy by postavy měly předvést emotivní dialog, je předepsaná hororová scéna... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Flanagan na mě nezapůsobil poslední dobou nijak. Oculus mě osobně nebavil a Quija byla průměrná duchařina, která nedokázala ničím překvapit. Tento snímek mě však naopak překvapil příjemně. Příběhově to na mě působilo originálně a inovativně, ikdyž upřít se nedá to, že s konceptem se dalo vyhrát víc. Lekaček je pomálu, ale i přes den mě dokázala minimálně jedna trošku nadzvednout, což je v mém případě plus. Castingově si nemohu stěžovat a klučina srší talentem i charismatem. Ústřední bubák sice nevypadal jako modelka pro Schaumu, ale jeho tvář i schopnosti zůstaly nevyužité a jeho potenciál zazděn, stejně tak jako finále, které jsem čekal atmosféričtější a temnější. Každopádně mě to bavilo sledovat a to se cení. Nemám problém tento kousek nadhodnotit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|54%| Shlédnuto v kině díky CSFD projekci. Konečně mi zas po nějaké té šíleně dlouhé době vyšla projekce. Bud mi to zhatí noční nebo se mi nakonec vůbec nechce či mám něco jiného v plánu. Na Zlo nikdy nespí bych se býval jít i zvolna do kina, ale účast s CSFD uživateli mi vyšla, tak super. Tyhle novodobé duchařské horůrky mám rád, ikdyž v poslední době už začínají být dost ohrané. Doufám, že druhý V zajetí démonů se od Wana vyvede. No, nyní k tomuhle. Hororových prvků tu moc není. Pár lekaček tu je, aspon tak. Technicky zpracované a k tomu pár nápadů tu také je, takže to musím režiséra pochválit. Jeho film Oculus mě ale nadchnul mnohem víc (plný počet hvězd). Příběh je primitivní, ve finále tu máme pointu, ale je taková divná a ne moc dořešená dle mě. K tomu až na postavu malého chlapce s nadpřir.schopnostmi mi tu herci nepřišli nějak dobří. Hudba celkem ušla. Ze začátku to jde, ale nikam se to výrazněji neposune. Jen 1 scéna mi tu přijde zajímavá a trochu děsivá. Ve výsledku obyčejný průměr a jednohubka, která se dá vydržet a neurazí, ale víckrát bych si to nepouštěl. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný názov filmu mal byť Somnia, čo by znamenalo v poradí tretí film Mika Flanagana, obsahujúci jednoslovný latinský názov, a to po filmoch Absentia (2011) a Oculus (2013). (figliar)
  • Tento film byl zpřístupněn do 25. září 2016, dokud společnost Relativity Media (domácí distributor filmu) nevyhlásila bankrot, takže osud filmu nebyl jistý. Film byl později získán společností Netflix a navrácen na plátna. (Tet.Ew)
  • Ve scéně kdy Codyho (Jacob Tremblay) odvezou od pěstounů v závěru filmu, dají chlapci injekci na uspání. V dalším záběru však není na ruce hocha známka po vpichu jehly. (Danny F.)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama