Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Recenze (243)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bylo po dlouhé době milé zase vidět už evidentně odepsaného pana Klece ve filmu, který točil opravdový režisér, kde nehraje ani jeden Rumun, lidé spolu komunikují v rozvitých, smysluplných větách, dokonce logicky na sebe navazujících, a na jehož produkci tentokráte padlo mnohonásobně víc než obvyklé sociální dávky několika bulharských bezdomovců. Není to sice žádný magmatický výstřik kreativní scenáristiky a silně to evokuje v second handu oháklou, Sinistrem posedlou Inshitdiousní Mámu, nicméně i tak se jedná o přímočarý, veskrze neurážející a zábavný kousek, v němž Mikuláš dokonce ani neexperimentoval s žádnými homokreacemi na své řídnoucí kštici. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se z ničeho nic a bez větší reklamy najednou objeví nový nadpřirozený thrilller (ačkoli v tomto případě se jedná o čistokrevný mysteriózní horor, ať si současný tag říká co chce) s Nicolasem Cagem, čeká člověk automaticky totální katastrofu a nevěnuje filmu pozornost. Pak si ale všimne režiséra Uliho Edela, který mimo jiné režíroval i epizody Městečka Twin Peaks a také na cizojazyčného Oscara nominovaný Baader Meinhof Komplex. Mno ... Pay the Ghost je zručně natočený závan devadesátých let. Opravdu mi to strašně připomínalo takové ty devadesátkové nadpřirozené neambiciózní thrillery / horory, v nichž známý herec pátral v ulicích amerického velkoměsta po starodávných démonech a kletbách. Nechybí ani mysteriózní digitální kondor a velmi nepřesvědčivé digitální finále. Popravdě řečeno jsem si většinu stopáže pohrával s myšlenkou, že filmu dám dokonce 4 hvězdičky, protože některé sekvence jsou opravdu strašidelné a mrazivé, až mi několikrát zatrnulo. Bohužel se střídají se sekvencemi podstatně nablblejšími, které jsou dobré spíše stylem "guilty pleasure". Takže nakonec zvlášť kvůli tomu slabému zakončení zůstanu na trojhvězdí, ale musí se filmu nechat, že rozhodně není nudný. Vlastně jsem upřímně překvapenej, že ještě dneska někdo něco takhle nineties vůbec natočil, zvlášť s docela solidní výpravou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage už je dneska pojem ale i stav mysli On, jak kdyby se zasekl v čase, a pořád se snaží jet to svoje mystično, které když není přehnaně extravagantní, tak je vlastně docela zábavné. Brána temnoty je třeba přesně v tom duchu. Ani bych vlastně neřekl, že jsem viděl béčko. Mně se to líbilo. Ze začátku to působí jako psychologické drama, vzápětí se to překlopí do hororu a nakonec do námětu přispěje nějaká ta keltská mytologie a máte pocit, jak kdybyste se ocitli ve volném pokračování Lovců pokladů. Takové filmy mám rád, evokuje mi to devadesátky včetně toho závěru a musím říct, že nemám důvod se k podobným filmům nevrátit. Takže Nicolasi, tady si u mě zabodoval. Dobrej oldschool mysteriozní thriller. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,343,000▐ v celku sa to drží pri zemi, decentne podané, moc to neprehráva v daných sitáciach a v stanovenom námete, len škoda že dejovo to už príde moc tuctové pri tom koľko sa valí dnes na nás podobných hororov, ničím extra to už neprekvapí, škoda že sa to viac nevenovalo na výstavbe napätia, lepšej dramatizácii, tam sú dosť rezervy /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MŮJ SYN NENÍ MRTVÝ. JÁ HO CÍTÍM. A DOKUD SE NEDOZVÍM, CO SE MU STALO, NEPŘESTANU HO HLEDAT…“ /// Německej režisér Ulrich Edel (BAADER MEINHOF KOMPLEX), skýtal naději nejen na Cageovo vzkříšení, ale taky na solidní duchařinu. (Stejně všichni hlavně čekaj, jak to dopadne s tím Cagem…) Nick nasadí „ten výraz co umí“ a s ním vodehraje celej film. Taťkovskej kukuč je dobrej. Přednes Goethova „Krále duchů“ už takovej šlágr není, ale od hororu (a od Cage) nečekám Oscarový výkony, nýbrž husí kůži. Film je postavenej na něm, takže mu nezbejvá, než občas nějakou dramatickou kreaci předvíst. Třeba tu na téma „nešťastnej fotřík“ – a to je panečku výzva! (Kam se na to hrabe odříkání těch několika veršů…) Pay the Ghost je béčko. Režisér se z něj snaží vykřesat něco víc, ale kde není pořádnej scénář, ani Halloween nepomůže. Naštěstí kromě Gageho občas zastraší i příběh, kterej je jen další variací na strašidelný povídačky, ve kterejch se ztrácej děti. Edel se snaží vykouzlit duchařskou atmosféru, míchá temnejma mrakama a za pomocí flashbacků nás vrací do 17týho století, ale než se začne pátrat po spojitostech, zbytečně dlouho to trvá. K duchařinám patří slyšiny a vidiny. Ty mě baví. Na rozdíl od spousty naprosto zbytečnejch dialogů. To, že je Cage duchem svý bývalý, skvělý kariéry, je věc všeobecně známá. Nechat ho hrát, je jako sázet na vítězství Káji Gotta ve StarDance. Spolu s ním si však přeju, aby jeho filmy měli alespoň podobnou úroveň. Teď jde jen o to, najít režiséra, který se s ní spokojí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal Tim Lebbon, číst nebudu. 2.) Omdlela přede mnou koloběžka. 3.) Thx za titule „Ergulis“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film u kterého nemůžete dát pauzu, protože čekáte, jak to všechno dopadne. Sice mohlo být více triků a mrtvol, ale děkujme Bohu, že se objevil horror, u kterého si nemusíte číst, hrát na mobilu hry nebo brouzdit na facebooku :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Duchárinka o jednej nasranej pomstychtivej mátohe zo záhrobia, ktorá si zmyslela, že každý Halloween bude unášať deti, a keďže to schytal aj fagan odvážneho Nicolasa, ocinko sa musí dopátrať pravdy a urobiť všetko preto, aby ho zachránil. Prekvapivo podarená záležitosť, na ktorú sa veľmi príjemne pozerá. Ku kamere, hudbe a hercom nemám žiadne námietky. Pokiaľ dôjde k ľakačke, tak je väčšinou funkčná a príšerka vyzerá taktiež k svetu. Scenár mierne infantilný (žiadne veľké prekvapenia sa čakať nedajú a vsádza sa na istotu). Ináč spokojnosť, konečne to v hororovom žánri aspoň trochu ožíva. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mike (Nicolas Cage), Kristen (Sarah Wayne Callies) a ich malý syn Charlie (Jack Fulton) tvoria šťastnú mladú rodinu. V deň Halloweenu sa otec so synom zúčastnia na trhu, ale Charlie sa za záhadných okolností stratí. O rok neskôr sa Mikeovi pred Halloweenom začne jeho syn zjavovať. Mike sa od miestnej komunity dozvie, že každý rok počas Halloweenu sa tu stratia tri deti. Taktiež sa dozvie, že je tu možnosť syna zachrániť, ale vela času už mu nezostáva. - Pre mňa velmi sympatická ducharina a jeden z lepších hororov tohto roku. Po vizuálnej stránke nemôžem nič vytknúť, aj keď sa občas nájde roztrasená kamera. Audio je tu taktiež velmi dobré. Velmi ma zaujalo prostredie, v ktorom sa natáčalo. Hororov z prostredia velkomesta vela nevzniká, preto mi to pripadalo neopozerané. Herecké výkony sa mi velmi páčili. Halloweenové masky detí boli taktiež velmi pekné. Celé to na mňa pôsobilo velmi sympaticky, aj keď je to taká klasická moderná ducharina, ale možno je to tým, že sa tento rok vela ducharín neurodilo. Včera Hellions a dnes toto. Pred Halloweenom sa hororoví tvorcovia z USA snažia fanúšikov trochu nabudiť. Taktiež ma velmi zaujíma, ako preložia tento názov do našich jazykov. EDIT: 24.10.2018 - Nedávno som si prečítal svoj komentár k tomuto hororu a myšlienka o nabudení pred Halloweenom mi zarezonovala v mysli, takže som sa tento rok rozhodol týždeň pred vypuknutím najkrajšieho sviatku pre hororových fanúšikov k tomuto filmu vrátiť. A zostal som milo prekvapený. Atmosféru, napätie a vychytaný scenár stojaci na vynikajúcej mytológii sa tu podarilo s prehladom skombinovať, takže tu silné štyri hviezdičky právom zostávajú. + herec z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. + herec z Debug + herec zo Saw 2, Saw 3, Saw 4 a Saw 5 + herec z Wolves ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pokud jste byli posledních pět let v kómatu, můžete mluvit o originální duchařině. Omletý příběh, čitelné praktiky vyvolávání strachu, kolísavá atmosféra a přehnaně digitální, Insidious nepokrytě zcizené rozuzlení, při kterém jsem si chvílemi myslel, že si Uli ze mě dělá Edel.. A teď k tomu horšímu, ke Cageovi. K roli se nejspíše dostal tak, že mu při natáčení v rumunských Karpatech zavolal agent s nabídkou na nový film a protože byl špatný signál, z útržků slov si dal dohromady, že se má vrátit do Států, protože konečně dostane zaplaceno za Ghost Ridera. Ano, jeho permanentně lítostivý kukuč jej předurčuje do rolí otců s nezvěstným potomkem či pacientů trpících chronickou zácpou, ale někoho tak herecky mizerného při vyjadřování emocí pomocí obličejové mimiky by člověk nenašel ani v turecké telenovele. Možná to ode mě bude působit nelidsky, ale v okamžiku, kdy došlo na keltský obřad pálení panenek, jsem si v koutku duše přál, aby Nickym přiložili jako v Rituálu.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ideálny halloweensky horor pre celú rodinu. Nicolas Cage sa medzi tými srajdami raz za čas vždy objaví aj v dobrom filme a som rád, že práve tento k nim patrí. Nie je to síce žiadny originálny, strašidelný, či nebodaj drsný horor; miestami je to fakt až rodinné a moc bezpečné, ale nejako to nevadí a hlavne že to funguje. Oproti adorovaným komerčákom "Mama" a "Deliver Us From Evil", s ktorými má spoločných viacero aspektov, ma "Pay the Ghost" bavil viac. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Standardka, nikoli horror, ale řekněme temný příběh vyprávěný na dětském táboře za tmy. Atmosféra velmi ucházející, oslích můstků (keltští uctívači apod.) jen minimum. Cage nepřepaluje uštvaný výraz jako obvykle, ač by tady měl i nárok -- jeho nejlepší výkon za velice dlouhou dobu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď Michael v deň pamiatky všetkých zosnulých obdrží v práci obálku, z ktorej sa dozvedá o svojom mimoriadnom povýšení, zdá sa že má o dôvod navyše, ako osláviť tento deň so svojím milovaným synom. Ani neskorý príchod domov ho tak neodrádza od toho, aby si obliekol kostým kovboja a nezobral Charlieho na Halloweensky karneval, odohrávajúci sa iba pár blokov od domu. To čo sa na prvý pohľad vyvíja ako dokonalá rodinná idylka, nečakane naberie spád na najdesivejšiu nočnú moru, ktorú môže rodič ako taký prežiť. V jednom momente Mike spúšťa Charlieho krátkodobo z dohľadu, čo sa rázom stáva osudným momentom pre celú jeho rodinu. Ubehol rok, polícia je v prípade zmiznutia malého chlapca bezradná, Michael už nežije so svojou manželkou, pričom jediné čo ich po dlhom čase začína spájať, je množstvo nevysvetliteľných úkazov, vďaka ktorým majú pocit, že sa ich Charlie neustále snaží kontaktovať. Nakoľko sa ani jeden z nich so stratou syna nevie zmieriť, podniká Michael pátranie na vlastnú päsť. Na stenách neďalekej schátranej budovy nachádza záhadný nápis: "Zaplať duchovi", teda totožné slová ktoré Charlie Michaelovi uviedol, tesne pred zmiznutím. V databáze nezvestných detí sa zas dozvedá o pravidelných únosoch v deň Halloweenu v New Yorku. Majú tieto dve zdanlivo odlišné veci niečo spoločné? Alebo Michael spolu so ženou úplne prepadli na psychike, ktorá dokonale zlomila ich vnímanie reality? N. Cage vo filme!! To je neuveriteľné. Po toľkých sračkách ktorými nás zásoboval, prišiel tento nečakaný zlom, no a čuduj sa svete, rovno v horore. "Pay the ghoust" je celkom poctivo budovanou ducharinou, ktorá poteší niekoľkými vydarenými lakačkami, či atmosférou. Všetci zúčastnení sa zhostili svojich úloh na výbornú, takže sa niet celkom na čo sťažovať. Ale ako to už býva zvykom, niečo som si našiel ;) Budem sa opakovať, ale ja osobne nemám rád šťastné konce. Proste tento atribút nemá v horore čo robiť. Takže keď vidím tesne pred spadnutím opony úsmevy, ide ma poraziť. Záver mi dosť pripomínal "Mámu" takže idem so svojím hodnotením dole. Každopádne, dobrá ducharina - 60%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mrazíci na těle mi vyskočili na "nečekaných"( přece víme jak si Nicolas v posledních třiceti filmech stojí, nebo nestojí ? No, to raději nebudu pitvat .. jo správně pitvat, včera jsem každopádně preparovala) osm z deseti. Což je v mých očích i jiných orgánech, sakra dobrý bubák. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zaplať duchovi Nicku, jinak tvého syna peklo schvátí a co peklo schvátí, už nenavrátí víme? Neskutečně nudný film na ohrané téma s rádoby mysteriózní zápletkou proložený občas nějakým tím dětským strašením. Navíc ta pointa může někomu přijít originální, ale mě přišla spíš debilní. Jak už to kdosi podotknul, Nick odehraje celej film s jedním výrazem a svoji standartní mimikou kačera Donalda. Ještě než to začalo a viděl jsem logo voltage pictures mi bylo všechno jasný. Po úvodní scéně si pak jenom říkám: Jo teď jsem se měl leknout, aha...15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To se zase jednou povedl české distribuci grandiózní překlad. Nic Cage hraje v suveréně nejlepším filmu za posledních možná i 5 let. Napětí se daří budovat poměrně snadno, ono aby taky ne, když mají všichni nakoukaného Wana. A kdo jen trošku umí opisovat tak samozřejmě zařídí, aby se divák místy minimálně necítil zrovna nejlíp. Poměrně zajímavá zápletka, kterou je nejlépe nasledovat v předvečer svátku všech svatých. Škoda faktu že rozpočet dovolil jen jednoho kvalitního herce. Nicméně i přesto poměrně spokojenost. Po delší době blýskání na lepší časy a možná i naděje plnohodnotného návratu Cage na scénu. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, to jsem fakt nečekal. Po všech těch otřesných Insidous nových Poltergeistech a dalších trapných duchařinách konečně film, který se mi líbil po všech stránkách. Cageho mám rád, skvělá kamera, výborná hudba, po technické stránce nelze nic vytknout. Keltská magie, potažmo černá, v New Yorku mne sice trochu zaskočila, ale proč ne. Jen jsem si chvílemi říkal, jak by si s filmem poradili Italové, myslel jsem hlavně na Argentovu trilogii o Matkách, ale nakonec jsem byl spokojen. Cesta přes most byla fakt nervák, ale jak mám špatné konce u horrorů rád, tak zde jsem jim držel palce. Podřezávání se, mrtvola s vypálenými vnitřnostmi a závěrečný luxusní záběr. Dokonce ani bytost z jiných světů nepůsobila směšně, a to je co říct.Ať žije plíživě se blížící Halloween! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice si každoročně vybírá tři dítka, která si bere do své chaloupky na druhou stranu, aby se tak pomstila. Nečekala, že Nicolas Cage bude tak vytrvalý, že jí tento sběr bude sabotovat. Ze začátku to vypadá na průměrný horor, který v sobě přeci jen má dobrou myšlenku, ale není využita na sto procent. Slabší čtyři. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý a tak je miestami poznať aj menšie preťahovanie deja. To je však vec scenára, kde by tie udalosti predsa len mohli byť ďaleko viac rozprestreté s ďaleko väčšími zvratmi. A tak sa vývoj deje uberá veľmi pozvoľna. Záverečný súboj je veľmi uponáhľaný a úplne zbytočný. Ani na originálnosť sa tu nehrá, takže je dej veľmi predvídateľný. Temná atmosféra s príznačným hororovým kabátom postupne naberá na intenzite až do grandiózneho finále, ktoré však ale predsa len mohol byť o trošku dlhšie. Podľa mňa je toto mysteriózny thriller, občas sa človek zľakne, ale napätie a snaha vtiahnuť diváka do deja je cítiť celý film. Z priemerného béčka je dobre zvládnutý film vo všetkých ohľadoch. Príjemné mrazenie v tele som mal skoro celý film. ()

Reklama

Reklama