Reklama

Reklama

Životní šance

Trailer

Problémový a naštvaný jedenáctiletý sirotek Stet, který pochází z texaského městečka, skončí po smrti své svobodné matky v elitní hudební škole National Boychoir Academy na východě Spojených států. Stet sem vůbec nezapadne a s ostatními kluky si nerozumí. Záhy se ocitne v bitvě dvou vůlí s náročným sbormistrem, který rozpozná chlapcův mimořádný talent, zatímco se v něm snaží probudit tvůrčího ducha i lásku k hudbě. Herecká esa - včetně Dustina Hoffmana, Kathy Batesové, Eddieho Izzarda, Debry Wingerové, Joshe Lucase a Kevina McHalea - a zajímavá skupinka začínajících hvězd se v rolích učitelů a mladých zpěváků snaží probojovat ostrými celonárodními soutěžemi, aby povznesli chlapecký sbor na zcela novou úroveň a zazářili mezi konkurencí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné, teda najmä svojim tematickým základom zasadeným do prostredia chlapčenského speváckeho zboru. Príchodom nového talentu v podobe Steta sa rozbieha relatívne pokojná zápletka, ktorej by vôbec nezaškodilo viac zlomových momentov. Okrem tej rivality medzi Stetom a Devonom tam bolo veľmi málo momentov, ktoré by akýmkoľvek spôsobom spestrili celý dej. Takže všetko stojí najmä na samotnom chóre, jemných chlapčenských hláskoch a charizmatickom Dustinovi Hoffmanovi. Ale to je príliš málo, aby to bolo na viac ako 3*. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tento příběh chlapce, který se z pozice rebela dostane s notnou dávkou sebezapření až k metám nejvyšším, není ničím výjimečný. A je v podstatě jedno, jestli jde o hudbu, sport nebo cokoliv jiného. Životní šance se striktně drží předem jasně daného mustru, čímž film padá do nezáživného průměru, z něhož jej nevytáhnou ani herecké hvězdy, které v něm účinkují. Hudební čísla bych si představovala přeci jen trochu stravitelnější pro běžného posluchače, i když sama jsem se několikrát nechala unést libozvučnými tóny vycházejícími z hrdel talentovaných mladíků. (60%) ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma je spousta a tenhle nevybočuje z řady kromě toho, že v něm hrají samé známé tváře. Ale aspoň to nikoho neurazí a není to otravné jako mnoho jiných filmů podobného ražení. Jde vyloženě o film pro chvíle, kdy máte chuť na něco poklidného. Jen nesmíte přemýšlet nad tím, že jeho poselstvím vlastně je, že pokud máte to štěstí a v genetické loterii vyhrajete nebývalý talent, můžete se dočkat i toho, že se k vám rodiče začnou hlásit. Jinak si prostě vychutnejte prvotřídní pěvecké výkony včetně závěrečné písně. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadné dílko, které mě potěšilo. K 12.4.2020 jen 793 lidí, zde hodnotilo a přitom by si zasloužilo i zde od hodnotitelů větší pozornosti.Sice se jedná o nevšední příběh kluka, který má skoro až božský hlas, ale jeho cesta je plá trnů ostrých šutráků. Forma vyprávění je zajímavě podaná, že rád doporučím tento film i přes mé průměrné hodnocení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chlapecký sbor není úplně tématem, který by na první pohled mohl zaujmout každého. To pro mě ale nebyl ani jazz ve filmu Whiplash. Přitom z Whiplashe jsem byl po shlédnutí úplně vyřízenej, zatímco z tohoto filmu jsem si řekl maximálně to, že na něm nebylo nic vysloveně dobrého a ani špatného. Prostě průměr s celou sborovou parádou. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Manhattanu (New York), na Yale University v New Haven a na Fairfield University. (SONY_)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama