Reklama

Reklama

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (148)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Švec je vážně zvláštní film. Přestože jsem se u něj totiž nějak výrazně nebavil, a v podstatě ani příliš nevím, co bych na něm okomentoval nějak výrazně pozitivně, tak přesto jsem se u něj cítil vážně příjemně a měl jsem při jeho sledování takový hřejivý pocit vnitřní pohody a uspokojení. Nevím tedy ani z čeho to vzešlo, snad z té celkově poklidné, nenáročné, velmi milé atmosféry, nebo možná ze skutečně sympatického a velice příjemně působícího castingu, v čele s netradičně umírněným a zádumčivým Adamem Sandlerem, vážně nevím. Nicméně to obsazení zde bylo ale opravdu nehorázně vhodně doplněné a i ono nemalou měrou přispělo k oné celkové pohodičce filmu. Každopádně, pořád se ale nemohu zbavit dojmu, že z té filmové látky šlo vyždímat i mnohem víc. Příjemná a poklidná atmosféra a styl jsou sice nezpochybnitelně důležité faktory pro úspěch filmu, ta zápletka mi ale na ty možnosti, co se dalo okolo „kouzelných bot“ vymyslet, přišla strašně chudá a poměrně nenápaditá, bez výraznějších výstupů a momentů a ani absence humoru pak k celkové spokojenosti také zrovna nepřidala. Na druhou stranu, emoce tu fungovali více než spolehlivě, ty jsem si vážně upřímně užíval a závěr filmu bylo pak úžasné pohlazení. Vytknout tedy ještě jinak musím tu židovskou hudbu, která hrála prakticky neustále, a to i ve velice nevhodných situacích a scénách, ta mě opravdu iritovala, jinak ale opakuji, moc milý a příjemný snímeček, který sice právem neslavil nějaký valný úspěch, nicméně za pozornost jistě stojí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle měla být komedie? Já vlastně ani nevím. Adam Sandler jednoho dne objeví že díky starému obuvnickému stroji je možné prožívat životy druhých, ale pouze za předpokladu že si nazujete jejich boty, které nesmíte vyzout. Pokud někdo očekává smršť komických situací, je vedle jak ta jedle. Sandler nemá formu a celý film nemá hlavně smysl. Co tím chtěl básník (režisér) říci? 35% ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná šeď a to doslova, každý záběr jako bych viděla přes nějaké šedivé sklíčko. Nápad to byl hezký. Pomocí kouzelného ševcovského šicího stroje se přeměnit v majitele těch či oněch bot a využívat toho. Ale Sandler mi přišel strašně nesympatický, jako velký ňouma, což ještě podtrhoval ten obrovský kabát, který ho provázel celým filmem. Bylo tu pár světlejších momentů, kdy si třeba nasadil boty pána, který byl mrtvý. S čímž ale pak vůbec nekoresponduje konec filmu, který se stává nesmyslem elefantních rozměrů. Souseda holiče jsem prokoukla celkem brzy, ale štvalo mě, že jsem se tedy nedozvěděla proč tak konal, proč s tím něco neudělal apod. Být Dustinem Hoffmanem, tak se k tomuto filmu raději ani moc nehlásím. To co udělal ten obuvník pro svou maminku bylo dojemné, ale stejně by mi asi upadla ruka, kdybych měla dát vyšší hodnocení než 2*. ()

AdminkaDF 

všechny recenze uživatele

koukala jsem na to nadvakrát, protože jsem u toho poprvé usla. Druhý den jsem tomu ale ještě dala šanci. Tak trochu mě Adam deprimoval. Měl roli zoufalýho postaršího chlapa, kterej nemá děti, ženu a je na světě docela úplně sám. Bylo mi ho líto. Ne botaře, ale Adama... Film má moc pěknou myšlenku - "když si obuješ boty někoho jiného, přijmi i jeho zodpovědnost..." Celkové zpracování se podle mého názoru ale příliš nezdařilo. Nehodnotila bych jako komedii - vůbec ne, spíš mi to přišlo dost smutný. Stará nemocná máma, o kterou se stará a se kterou bydlí, ho nakonec opustí, což bere hrozně, protože se na něj v dětství vysral i jeho otec a propadá panice a smutku. Proto se pouští do nebezpečné jízdy s nebezpečnými lidmi, aby matce obstaral za dobré peníze náhrobek. Rozuzlení příběhu je dost předvídatelný. Od začátku jsem věděla, kdo je kdo ()

Hurwajz 

všechny recenze uživatele

Komedie to opravdu není, chvílemi mi tento film přijde spíše smutný. Dobře možná je legrace být chvíli někdo jiný, ale zároveň podstata toho mít tak smutný život, že to potřebujete je dost depresivní. Bohužel musím také podotknout, že posledních pár snímků Adama Sandlera jsou dost propadáky! Cobbler bohužel není vyjímkou a ani slavná tvář Dustina Hoffmana to na plátně nezachrání. A už vůbec ne role kterou hraje. Film možná stojí za zhlédnutí a jak už bylo řečeno dalo se s ním opravdu více vyhrát a využít Sandlerovu "střeštěnost" ale mně osobně absolutně nic nedal a zklamal. Dvě hvězdy jsou spíše jenom z překvapení kombinace "Sandler a Hoffman" v jednom filmu a také proto, že pořád věřím, že další Sandlerův film bude lepší! ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Přijmení Adama Sandlera (Max Simkin) znamená v hebrejštině švec - tedy název filmu. (JORDY)
  • Film se natáčel v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama