Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (168)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Program je slušne zrežírovaný, dravý film s výborne hrajúcim Benom Fosterom. Mozaiku kariéry cyklistu Armstronga skladá obratne, chytro a svižne. Aby si ale divákov naozaj získal, potreboval jeho postavu rozvinúť aj v osobnom živote. Ak teda Armstrong nejaký osobný život mal (zoznámenie s nastávajúcou a svadba sú sfúknuté v dvoch minútach a viacej ju vo filme nevidíme, v domácnosti žije sám). Film má iba jednu zásadnejšie charakterovo rozvinutú postavu (kolega cyklista so svedomím), ale tá je vedľašia. A tiež by diváci potrebovali s ním aspoň trochu sympatizovať... Napriek tomu dávam 4*, za Frearsovu a Fosterovu profesionalitu. Ten film je rovnako precízny, emóciami sa nezdržujúci, ako jeho hlavná postava ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Sportovní film o Armstrongovi s dokumentárními vložkami se mi docela líbil.Jelikož byl Lance Armstrong hvězdou světového měřítka,tak je v tomto filmu zajímavé vidět,jak vše v jeho soukromí tak nějak probíhalo.Ben Foster zahrál roli Armstronga vskutku dobře a vzhledově mu byl taktéž podobný.Určitě bych ocenil větší působení samotného ježdění,které je zde převážně ukázáno na archivních záběrech.Chvilkami mi to přišlo nudné,ale tyto chvíle zase vystřídaly monety,které byly bravurní.Za mě 75% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Armstrong síce dopoval, ale kto vie či bol v tej dobe niekto úplne čistý (a ak áno, či sa vôbec umiestnil na nejakých popredných priečkach). Musím sa priznať, že celú túto kauzu ma film neprinútil vnímať akosi negatívne, a zdá sa mi, že to ani nebolo jeho cieľom. A keby aj bolo, skvelý Ben Foster obrátil všetko na jeho stranu. Už len za neho dávam o hviezdu naviac, aj keď The Program sám o sebe ničím výnimočný extra nie je, ale pozerá sa na neho viac než dobre (a to som sedel na tvrdej zemi pred plátnom Bažantu Kinematograf). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak film hlavně o dopingu,všechno ostatní tam neni,a nebo je to jenom naznačený.Pro mě cyklistika existuje jenom v aktivní,a hodně občasný verzi,ta fonouškovská prakticky neexistuje..Takže vo tom vim prd.Ale v tom filmu nejsou nijaký emoce,ať už kolem závodů,a cyklistů,tak i třeba v rovině novináře,kterej rozpoutá hon za dopingem.Všichni tim tak bez křiku projedou,že si jich skoro nevšimnete..Je to docela dobře natočená nuda.50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je opravdu ubíjející v tom, jak je jednostranně zaměřený, ale vzhledem k tomu, že se mnohé roky Lance definoval jako svatý, tak je to příjemný pohled. Navíc jsem až teď zjistil, jak hluboce to vlastně všechno šlo a jak to i vypadalo. Zase tolik mě před tím celá aféra nezajímala. Ben Foster i Chris O'Dowd výborní! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Původní předlohou měla být kniha Tylera Hamiltona, který s Lancem jezdil i dopoval. Ten ale práva prodat nechtěl, a tak byl snímek natočen podle knihy Davida Walshe "Sedm smrtelných hříchů". (Zdroj: deník E15). (hippyman)
  • Scénárista John Hodge byl vybrán v souvislosti se znalostí drog a drogového prostředí, kterou již dříve potvrdil snímkem Trainspotting. (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama