Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Till Reiners (Axel Stein) vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po všech těch letech společné harmonie pomalu vjíždí do vyjetých kolejí do stanice Nuda. Bod zlomu na sebe ale nenechá dlouho čekat. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí. A když si pak tento bandita na útěku sundá masku, zjistí Till, že se jedná o týpka jménem Nappo Navroki (Moritz Bleibtreu), který v jejich bance před časem marně žádal o půjčku. Když se Till oklepe z prvotního šoku, překvapivě si uvědomí, že mu není taková dávka dobrodružství úplně proti srsti. Dalo by se říct, že se skoro dobrovolně vydává se svým únoscem na další šílenou akci, kterou spojují slova jako Amsterdam, dluhopisy, mafiáni z východu a Kajmanské ostrovy. Tillovy finanční dovednosti se jeho únosci najednou docela hodí a z dosavadního rukojmího se pomalu, leč jistě začíná stávat komplic. Nastal čas, aby zahodil předsudky, slušné vychování a veškerou opatrnost a spolu s Nappem se vrhnul po hlavě do světa zločinu a zločinců. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem spolužáka, se kterým mohla být prdel jedině za předpokladu, že se zrušil. Za střízliva to byl nudnej suchoprd, ze kterýho abys páčil jedno slovo heverem. Neimponovalo mi to tehdy a neimponovalo mi to ani dnes. Je to slabost. Můžete se mi ji snažit prodat jako něco úžasně vtipnýho, ale na mě to nefunguje. Vidím jen ožralce, kterej nad sebou ztratil kontrolu a dělá kraviny. A je mi jedno, jak to s ním dopadne. Ten film mi byl jedno. Nebylo to dobrý. Pro mě ne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Buddy movie v ktorej sa da dokopy nesuroda dvojka: bezstarostny lupic banky a jeho rukojemnik - pracovnik banky, ktory zije nudny rodinny zivot. Samozrejme ze sa od toho lupica nauci ako ma zit naplno a podobne kecy, ktore sme vo filmoch videli uz milionkrat a ovela zabavnejsie. Nezachranil to v mojich ociach ani môj oblubenec Moritz Bleibtreu. Je to proste nuda. 4/10. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Till je pičus, vzal si hydru, mají spolu pitomečka. Komplikace v podobě únosu pana účetního sice přinesou několik veselejších povyražení, ale pořád vám ten blbkin bude lézt na nervy. Dvě za amsterodamskou jízdu, hezky natočené - až jsem si říkal, že jsem to již někde viděl. A ono jo. Dokonce opakovaně. Jen mi pak bylo o dost blběji, než tady ústřednímu kravatkinovi. Zbytek je klišoidní holyúdština, jen hůře nakroucená. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je výborný! Němci občas umí překvapit a tenhle kidnap road trip mi sednul. Má to zajímavý příběh, kdy lupič přepadne banku a vezme si jako rukojmí pokladníka v bance, který dobrovolně lupiči pomáhá a zažijí spolu neuvěřitelné dobrodružství. Moritz Bleibtreu je v roli lupiče/únosce vynikající, tvrdý rocker, který se s nikým nesere a hláškuje jedna radost a Axel Stein je typický poseroutka, který se však z normálního spořádaného člověka během jednoho dne promění v nekontrolovatelné "zvíře" ? Hezky napsané postavy, skvělé hlášky, nechybí i narážka na Česko ( Měj úctu, Škodovku nekraď. Češi maj dobré kur*vy,ale auta jim stojí za prd!!). Za mě skvělá zábava balancující mezi 4 a 5 hvězdami. 85% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podívej se na ten film - říkali v traileru - bude to sranda říkali...pobavíš se jako nikdy v životě - slibovali...A ono ani ne. Moc jsem se nebavila. Vzorec jako u všech těchto filmů. Slušňák, který by ani mouše neublížil a vlásek by nezkřivil se najednou utrhne ze řetězu, a protože je to tak trochu akční komedie nemůže nic dopadnout špatně a slušňákovi jako vždy vše projde. Kde berete ty nápady na to, že kriminálníci mají v sobě dobrácké srdce a že oni vlastně ani tak krást nechtějí...Inu každý svého štěstí strůjcem a tento film byl šlápnutí vedle. Jsem jen ráda, že jsem za něj neutratila peníze a nešla na něj do kina.//Poznámka pod čarou - nehodily se mi tam ani trochu záběry first person a špatně se mi na to kouká.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Strip club v nizozemském Amsterdamu, do kterého hrdinové jedou, je ve skutečnosti německý podnik Pascha Nightclub v Cologne. (hansel97)

Reklama

Reklama