Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď na pohotovosť priviezli pacienta, ktorý utrpel ťažké poranenia pri autonehode a pri vyšetrení mu objavili i čerstvé strelné poranenie brušnej oblasti, ošetrujúci lekár Lee Tae-joon (Jin-wook Lee) netušil, že sa mu a jeho tehotnej žene Hee-joo (Yeo-Jeong Jo) v zlomku sekundy dramaticky zmenia životy. Ranený muž je totiž bývalý, špeciálne žoldniersky vytrénovaný, zabijak Baek Yeo-hoo (Seung-ryong Ryoo), ktorý sa ocitol v nesprávny čas na nesprávnom mieste a stal sa hlavným podozrivým z vraždy renomovaného podnikateľa. Okrem polície si naňho brúsi zuby aj banda chladných zabijakov. Lee Tae-joon sa tak ocitá v nezávideniahodnej situácii a teraz musí proti svojej vôli podstúpiť nebezpečnú misiu na záchranu svojej unesenej ženy. Ak chcú obaja chlapi prežiť, musia spojiť svoje sily. (sochoking)

(více)

Recenze (16)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o Remake vynikajícího Francouzského akčního thrilleru Limit, je potřeba být trošku přísnější. Korejci originál nepřekonali, ale pojali ho tradičně po svojem. Vizuál úžasný, tempo solidní, akce je skvělá, bitky jsou slušné, mají šmrc nechybí i slušná porce brutality, ale co se týče samotné konstrukce příběhu, tak zde nadšený být příliš nemohu. Co v Limitu trvalo půl hodiny, zde trvá pouhých 5 minut. Jestli si vzpomínáte na skvělé Finále na policejním oddělení, či útěk z nemocnice, tak zrovna tyhle pasáže mi zde přišly trošku odfláklé a bez napětí, ale čert to vem bavil jsem se jako král s nohama vyloženýma na stole. 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní francouzská verze byla šílená jízda hned od začátku, zde jsem byl překvapen docela pomalým rozjezdem. Po pravdě mi trvalo hodně dlouho, než jsem si na korejskou verzi zvyknul, protože mi vizuálně v hlavě nezapadala do francouzské verze... Určitě ale aspoň od poloviny se film rozjel takovým tempem a tak nabušenou typicky asijskou akcí, že jsem se bavil jako Král na lovu!!! Je to úplně jiný než FR verze (2010)5/5, ale je to taky super a zábavný ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi thriller, ktorý je remakom vydareného francúzskeho originálu. Má dosť dobrý príbeh o zdravotníkovi, ktorého tehotná žena je unesená a výmenou za ňu má dostať z nemocnice ťažko zraneného muža. To sa mu podarí aj napriek tomu, že muž je obvinený z vraždy a strážený políciou, ale situácia sa aj tak skomplikuje a obaja majú problémy so zabijakmi a skorumpovaným policajným dôstojníkom. No zdravotník urobí všetko preto, aby svoju ženu zachránil a muž s výcvikom špeciálnych jednotiek sa tiež len tak nevzdá. Spracovanie je ale iba priemerné, už z úvodu som nemal najlepšie pocity a nanešťastie sa ma to ešte dlhší čas držalo. Tentoraz by som skôr ocenil trochu priamočiarejšie prevedenie, ktoré by mi k tejto zápletke sedelo lepšie, takto mi neprišlo všetko dostatočne predstavené a aj keď sa na to celkom dobre pozerá, nevedel som sa do toho ideálne dostať a navyše ani postavy, ktoré sú inak celkom zaujímavé si ma nevedeli získať, pričom aj chémia medzi nimi je dosť slabá. Ale našťastie sa to časom predsa len vylepší, od jedného zaujímavého momentu v strede filmu to naberie jasnejší smer, film konečne získa aj ideálnu dynamiku a už sa je na čo pozerať až do konca. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré síce mohli byť trochu nápaditejšie a tiež mi to používanie niektorých chvatov prišlo trochu umelé, ale aj tak majú obstojnú choreografiu, sú slušne natočené a aj správne dynamické a surové. A nechýbajú ani nejaké tie naháňačky, alebo krátke prestrelky. Najviac sa mi páči akcia z poslednej tretiny, hlavne postupné zneškodňovanie množstva gangsterov alebo aj finále. Herecké obsadenie nie je zlé, Ryoo Seung-Ryong ako muž na úteku, pričom v akcii opäť nesklame a sadli mi aj všetky ženské postavy, ale postava zdravotníka mi prišla iba priemerná a chcelo by to aj charizmatickejšieho hlavného záporáka. Réžia a technická stránka sú na tom celkom dobre, chválim hlavne kvalitný vizuál a dynamiku druhej polovice, ale stále sa tu toho dalo aj dosť vylepšiť. Francúzsky originál ma bavil viac takmer po všetkých stránkach, ale ani Target nie je zlý film a keby bol celý, ako druhá polovica, hodnotil by som aj lepšie. A navyše chválim, že to nie je ten typ remaku, ktorý vlastne len kopíruje, ale prakticky úplne odlišný film, len s rovnakou zápletkou a pár prvkami. 65% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co si dneska dáme? Něco akčního? Hraje tam Ryu Seung-ryung? Tak jo, to je dobrej nápad, jdem na to. A ejhle, on tam hraje i Lee Jin-wook. Tož to se mi bude líbit. Cože?! Kim Sung-ryung jako policajtka? Kristova noho a Jo Eun-ji druhá! V tom případě jde veškerá objektivita stranou a za tuhle čtyřku bod nahoru. Francouzský originál neznám, takže nemusím srovnávat. Pro mě ale dobře odvedená akční záležitost s dost dobrou kamerou a hudebním doprovodem. Nenudila jsem se, poslední půlhodina mě strhla, i když - upřímně řečeno - bez toho úplného finálového klišé bych se tentokrát klidně i obešla. Takže jo, pro dnešní večer jsem si vůbec nevybrala špatně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

On tedy ani francouzský originál neoplývá nějakou originalitou a zaujetím. Nutno říct, že zde alespoň dotáhli v některých drobnostech scénář (ale v jiných zas zbytečně měnili za lacinější variantu), ale jinak je to bezduchá mlátička a celkově je to podobně, ne-li více nudné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to thriller v ktorom kdekdo neustale honi dvoch hlavnych hrdinov, ktorí musia spolupracovat. Akcia je natocená v civilnom a zbesilom Bourneovskom style. Takze fanusikovia tohto stylu by mali byt spokojni. Ale mna nejak nezaujala zapletka a ani ma nebavila akcia, takze pri remaku som sa nudil rovnako ako pri origináli. Vzhladom na kladne hodnotenia obidvoch filmov to je najskôr len môj problem. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další dynamická jízda od Korejců. Ačkoliv se jedná o remake Limitu z Francie, který byl taky skvělej, Korejci to pojali po svém a rozhodně se bylo na co dívat. Ryong Ryoo v roli profi zabijáka byl hodně dobrej, umí se skvěle prát aj se spoutanýma rukama a precizně umí odzbrojovat, trošku slabší byl Wook Lee v roli doktůrka, na toho z Francouzské verze se hold nechytá, nemá takové charisma. Záporáci slušní, ale moc mne nezaujali. Uprostřed filmu mne spíš dostala smrt jedné z hlavních postav, dobře plynující děj a slušné tempo, solidní akcička, fajn herci. Vizuální stránka se povedla a myslím si, že jsem dostal to, co jsem očekával. 7/10 ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Úplně mi to nesedlo, ale neříkám, že je to špatnej film, spíše takovej průměr. Originál jsem neviděl, takže porovnat nemůžu a na Korejskou verzi jsem se podíval jenom z principu "korea, to musím vidět". Určitě by se mi to líbilo víc, kdyby tam nebyla ta roztřepaná kamera, nýbrž mi celej dojem celkem zkazila. Soundtrack je fajn. Závěrečná přestřelka na policejní stanici fajnová a explodující (doslova), zbytek mi ale přišel spíš jako několikrát viděné klišé. Hlavní hrdina mi nepřišel vůbec sympatickej a záporák taky ne. Explicitní násilí zde nečekejte, jedná se spíše o "rozmlátím ti držku, ale přežiješ to". Tempo snímek drží slušné. Emocionální téma opět ždíme slzy diváku. Tři čisté hvězdy si film zaslouží, fanouškům Bournovek se to určitě bude líbit. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....ďalšia varianta na francúzsky film Limit z roku 2010-pozrieť sa to dalo,ale čakal som podstatne viac....ešte horšie ako americká varianta film:O život z roku 2019..... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že už i Jihokorejci točí tuctové remaky francouzských krimi...Přidaná tvůrčí hodnota nulová... ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Stejná šablona, ale přeci jenom jiné. Bez hluchých míst, akce vcelku dost. Svižné tempo. Všechno se mi tedy líbilo, Seung-ryong Ryoo to vážně pěkně zahrál, ale jediné, co mě tam sralo, byla naprosto chybějící logika v závěru (všichni ze stanice, z hlavního záporáka je najednou slaboduchý idiot, pouze jeden vchod do stanice? WTF?). 4* ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Oproti francouzskému originálu prázdná a nudná vykrádačka, která nepřináší absolutně nic nového a naopak všechno dělá hůř. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Francúzsky origin bol perfektný. Americký remake s Avengers boys bol dosť meh a nuda k tomu. A toto síce je slabšie ako originál ale oproti USA verzii 100-násobne lepšie, dynamickejšie, akčnejšie, krvavejšie. Je síce pravda, že ten záver mierne sklame v akcii ale má to fajn nápady (vjazd na stanicu, zabitie ohraničujúcou páskou). Ja som spokojný. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si,že by si někdo pamatoval francouzskou verzi dokonale.Ano, byla to super jízda od začátku do konce,ale tady jihokorejská verze není vůbec špatná.Řekl bych,že určitě i zde se jede vcelku na plný plyn,se kterým se hýbe celý film.S Seung-ryong Ryoo se setkávám prvně a určitě mile upravím na vícero filmů,ale zde hrál možná až moc křečovitě v akčních scénách.Choreografie měla volno a snažila spíše hrát na reálnější pojetí.Nevím jestli je to spíše fyzickým fondem hlavního herce nebo to byl záměr.Sice to má svoje světlé chvilky,stále je divák z Jižní Koree zvyklý na něco víc epicčtějšího.Příběh je tuctový,ale pasuje k danému tématu,aby bylo stále se na co koukat a hlavně furt někam pokud možno co nejvdřív jít,utéct a hlavně bojovat.I zde je policejní satira či spíše ten typický humor,kterého určitě není moc,ale sem tam proklouzne mezi nehty.Zdařilá akčňárna,které chybí kouzlo,který vás absolutně dostane.70% ()

Reklama

Reklama