Reklama

Reklama

Liga nepotřebných

(amatérský film)
  • USA League of Dispensables, The (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

BrejkDenz Bradrz, slovy karlovarské České umělecké agentury „dva hodně vostrý hoši, který se nebojí ukázat světu, že tepláky... to je základ fšeho", společně působí už deset let a v roce 2010 svými tanečními kreacemi okouzlili porotu televizní soutěže Česlo Slovensko má talent. Nyní spojili síly s tvůrci pořadu Žatecká Prda, jinak černé perly v programu jedné z našich regionálních televizí, a výsledkem je filmová parodie, která potěší každého příznivce žánru, i když prudérnější diváci se svými dětmi či vnuky zůstanou možná raději doma. Ale jinak je v tomhle filmu prostě všechno... akce, zrada, pomsta, úder otevřenou dlaní, erotika i koza! O čem ten film vůbec je?? Thoř Thořovic napadne Zemi s jedním jediným cílem – nastolit socialismus na celém světě! Povede se Lize Nepotřebných, aby v tom největšímu padouchovi v celé galaxii zabránila? A ta koza... přežije to? Tyto a jiné odpovědi dostanete v tomto již nyní kultovním „blokbástru". Trailer k filmu měl premiéru na Dočesné 2013 v Žatci a rostoucí poptávka nahrála tento nízkorozpočtový titul do řádné filmové distribuce. (Xtreme Cinemas)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (50)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Ulítlý akční amatérský film s hrdiny jako Thoř, Sperman, paní Halková, Neviditelný, Multimega univerzalman, Vasil Stopořev a Dvě čiči je skvělá česká parodie na Avengers. Nehledejme zde žádnou logiku, je třeba se nechat vtáhnout do řady blbin, nesmyslných ptákovin, nic neočekávat a bavit se. Jen mne mrzel ten krutý trest na závěr filmu, kdy otec ztrestal svého zlobivého syna Thoře. Zákaz Facebooku na dva dny a domácí vězení. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Perfektní amatérská prácička, která si zaslouží stát se regulérním celovečerákem v našich bednách. Sled několika výborných efektivních akcích plných vtipných a naprosto originálních úžasných gagů nedopustí, aby jste byť na vteřinu vypustili. Terorizované město Žatec je toho svědkem. Obrovská poklona režisérovi, scénaristovi, trikaři, střihači... v jedné osobě. Úplný konec byl sice trošku slabší, ale to dohnal naprosto přepichový začátek. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že mě to docela i bavilo. Jde o amatérský film, který se ale nebojí velkých akcí a efektů. Parodie je to většinou toho slabšího ražení, ale své nápady to taky má a jsou rozhodně lepší. Hodně pobaví dialogy a naopak pár scén, kdy se jen řve jsou takové uspávací, když člověk nemá moc naspáno. Do nadprůměru film posunuje hudba, která sice není mého gusta, ale do filmu skvěle zapadne. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Je tu cítit obrovská snaha natočit parodii na filmy ze superhrdiny typu Supermana. Na amatérský film je to překvapivě dobře natočeno i ze solidními triky. Jenže ty vtipy jsou bohužel většinou trapné. Kdybych to měl srovnat s podobně směrovaným filmem, například Kick-Ass, tak bude výsledek ubohý. Jasně rozpočty se srovnávat nedají, ale invecí a humorem by to mohlo být na stejné úrovni. Není! Nejvtipnější je pan Neviditelný na mejdanu a pak novinové nadpisy článků po Thořově "příletu" do Žatce. A za to více, než jednu hvězdu nedám. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

******************************************************** Omlouvám se, ale musel jsem tomuhle naprosto nadpozemskému dílu přidat nějakou tu hvězdičku. Znám tvorbu těchto amatérských profíků, ale takovouhle třaskavou a vtipem našláplou zábavu jsem opravdu nečekal. Je pravda, že prostřední část je slabší, ale krásně propojuje začátek a závěr. Tam vtipné scény doslova stříkají z každého záběru a derou se ven z plátna. Co musím ocenit je hlavně kvalita, s jakou je filmeček proveden. Ty triky, herci a kamera, která používá krásné úhly, a několikrát jsem se usmíval, jak si s těmi filmařskými postupy pohráli. Zkrátka a dobře klobouk dolů a hlubokááááá poklona. PS: Viděno v Kadani v Orfeu 15. 1. 2014. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Film vyšel na pouhých 14 000 Kč. (Zdroj: Lukáš Šimandl)
  • Film mají na svědomí Brejkdens Bradrs, podle slov karlovarské České umělecké agentury „dva hodně vostrý hoši, který se nebojí ukázat světu, že tepláky... to je základ fšeho". Společně působí už deset let a v roce 2010 svými tanečními kreacemi okouzlili porotu televizní soutěže Česlo Slovensko má talent. (Zdroj: Lukáš Šimandl)
  • Natáčelo se vždy jen v neděli, protože všichni neherci mají samozřejmě zaměstnání a toto byl jen koníček. (Zdroj: Lukáš Šimandl)

Reklama

Reklama