Reklama

Reklama

Tiché srdce

Trailer 1

Obsahy(1)

Tři generace jedné rodiny se sjely na víkend. Sestry Sanne a Heidi přistoupily na přání své nevyléčitelně nemocné matky zemřít dřív, než se její zdravotní stav zhorší. S postupem času však začnou vyplouvat na povrch staré konflikty. Rodinné drama o třech generacích, které se sjely na víkend, aby daly poslední sbohem své manželce, matce, tchyni, babičce a přítelkyni. Sestry Sanne a Heidi, stejně jako zbytek rodiny, přistoupily na toužebné přání své nevyléčitelně nemocné matky zemřít dřív, než se její zdravotní stav zhorší. Zprvu jasně naplánovaná akce se však postupem času začíná komplikovat a nesnadnost nastalé situace se mísí s dlouholetými problémy uvnitř rodiny i účastníků samotných. Je jasné, že tahle rodina nikdy nepotřebovala držet pospolu víc, než právě teď. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pro diváka, který si potrpí na akční scény, musí být tento snímek noční můrou, protože jediným náznakem akce byla za celou dobu jedna rozbitá sklenice. Já jsem si ale tuto dánskou úvahu nad tím, kde končí právo člověka na to, aby rozhodoval o sobě samém, docela užil. Já mám tyto rodinné sešlosti, v nichž se rozpitvávají vzájemné vztahy jaksi zvráceně v oblibě, přestože jsem se podobným akcím v reálu radši vyhýbal. Na tomto počinu mi vadilo jen to, že se dalo poměrně snadno odhadnout, jak se bude celá situace vyvíjet, a kdo se jak projeví. Už jsem totiž několik podobně laděných filmů viděl a nabyl jsem dojmu, že je viděli i dánští tvůrci, kteří z nich pak (jistě jen podvědomě) tu a tam něco obšlehli. Pátou pěticípou jsem tedy nepřidal, protože mi tu chyběla originalita, ve všech ostatních ohledech jsem byl ale velmi spokojeným divákem, který měl pro to nezvratné rozhodnutí velké pochopení. Tradičně tímto děkuji bubun, díky níž jsem se k tomuto filmu vůbec dostal. / Poučení: Jako by nestačilo, že ti okolí pořád kecá do života, bude ti kecat i do umírání. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dojemný rodinný příběh o situaci, kterou si člověk neumí ve své rodině dost dobře představit - teda v době, kdy jsou všichni rodinní příslušníci zdraví. Film samotný byl jakýmsi vztahovým dramatem, kde ústřední postavou byla smrtelně nemocná matka. Přesto nám předkládá něco jiného, nad čím bychom se mohli zamyslet. Za prvé je tu otázka svobodného rozhodnutí a za druhé otázka přijmutí tohoto rozhodnutí ostatními. Závěrem tedy: film to byl zajímavý v té dnes již klasické severské atmosféře. Co se ale týče jeho dojemnosti, nesebralo mě to. Ale to asi ani nebyl účel. Šlo prostě o silné téma podané nenásilnou formou. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

RIFF 2015. Film, který naprosto předčil mé očekávání (asi proto, že jsem žádné neměla.) Trochu jsem se bála, že to bude jen o rodinných hádkách a starých křivdách, jak obsah naznačoval, ale vůbec to tak nebylo. Určité napětí tam mezi jednotlivci je, ale spíš se tam řeší skutečnost asistované sebevraždy, (která je v Dánsku nelegální), a vykreslují se jednotlivé charaktery. Vážná témata jsou odlehčena výborným humorem. Takovéhle filmy snad nikdo jiný než Dánové neumí. To, že se budu při filmu o tak závažném tématu smát jako nikdy, jsem opravdu nečekala. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo je horšie ... či dať súhlas človeku, aby skončil so svojim životom. Alebo ... pozerať sa ako vplyvom choroby trpí a vy mu nijako neviete pomôcť. A vôbec, konečné rozhodnutie je vždy na ňom. Zaujímavý príbeh, ktorý nutí človeka sa na chvíľu zastaviť a popremýšľať o tom. Kvalitne natočené a výborne zahraté. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čakal som v podstate niečo na štýl August: Osage County, teda rodinnú drámu, počas ktorej dôjde ku konfrontácií viacerých problémov, ktoré chtiac-nechtiac vyplývajú počas rodinného stretnutia na povrch. Ale napokon to bola veru bieda - veeeľmi zdĺhavé a nezáživné, zároveň typický chladné (čo by mi v podstate vôbec nevadilo), no dejová línia veľmi slabučká. Tá dilema ohľadom eutanázie a nastolená morálna otázka mala iste lepší potenciál. Ale tá starenka predsa na tom ešte nebola zas tak hrozne zle, aby musela usporiadať svoj kar už deň pred smrťou... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel u Kerteminde na dánském ostrově Fyn. (Zlatohlávek)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Winslet, Keaton a remake dánského dramatu

Winslet, Keaton a remake dánského dramatu

19.07.2018

Kate Winslet (Titanic), Diane Keaton (Baby Boom) a Mia Wasikowska (Purpurový vrch) si zahrají v americkém remaku dánského dramatu Tiché srdce režiséra Billeho Augusta (Bídníci). Snímek Blackbird… (více)

Reklama

Reklama