Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (561)

salahadin 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! SPOILERY! BEZ NICH TO NEPŮJDE. Pramáti Johna Doe ze Se7en je pěkná baba - a než mě začnete označovat jakožto nekrofila a vyhodíte mě z toplistu, mrkněte nejprve na film. Vážení, sám jsem si otestoval, jak důležité je čísti žánrové zařazení filmu, v tomto případě horor / mysteriózní / thriller. Já blbec totiž čekal napínavou detektivku, kde budou dva pitvaři odhalovat příčinu a totožnost smrti neznámé dívky a kriminalisté rozjedou dramatické pátrání po vrahovi. Prdlačky! Film totiž nastoupil po chvilce slibného rozjezdu na jinou kolej a vedl mě přes zámek hrůzy do cílové stanice, kde jsem fakt vystoupit nechtěl. Sorry jako, jak by řekl guru Všehomíra, tenhle film by byl originální v době, kdy byla kinematografie a kinematofilie v plénkách. V roce 2016 je to diluviální ještěr z kreseb Zdeňka Buriana. Asi chyběly prachy... scénář nikdo napsat nemohl, protože se zašlo do Archivu Žánrových klišé, Haloweenská 13/B, Londýn nad Temží, a tam se za libru vyhrabaly ty nejvyvařenější hororové nudle, co jen znáte (lekačky, zvonečky, výtahy, přítelkyně, elektřina, problematika otvírání a zavírání dveřních otvorů apod.!!!). Nakonec mi z toho vyšel hororový cover Jumanji - prostě ji dopitvej a pak.......víc neprozradím. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra jede na maximum. Aby taky ne, když tu máme takové prostředí. To, jak se příběh vyvíjí, už tak peckózní není. Objeví se pár momentů, které dějovou linii trochu kazí. Naproti tomu je zde ale celá řada povedených okamžiků a rozuzlení podle mě stojí za to. PS: Uživatel péééca67 je vocas, neboť vyzradil pointu. Má tak "dobré" předpovědi, že by mohl z fleku dělat rosničku na Nově. 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošný dokument o pitvě mladé (hmmm, co vypadá na 20 let...) ženy se poněkud zvrtne. Mé obavy z trapné duchařiny se naštěstí rozplynuly jako pára nad hrncem. Jo, černá magie, to je jinačí kafe! Pěkná kamera si vychutnává labyrint podzemní pitevny (ne, márnice to opravdu není, ta slouží jen k uchovávání těl před pohřbem), klouže po pitevním stole a nahlíží do nitra mrtvoly. Oceňuji zajímavé nápady, ten s kůží nemá chybu. Lekaček je naštěstí pár a očekávaných - ventilace snad zkušeného diváka nemůže zaskočit. Duo Otec+syn stojí před zdánlivě banálním úkolem - rozřezat mrtvolu, která se našla v domě plném čerstvých mrtvol. Jo, tahle noc bude dlouhá! Za šťastný konec přihazuji hvězdu navíc. Cililink! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V hororovom žánri je asi ťažké prísť s niečím neotrepaným a originálnym. Prvé veľké prekvapenie je herecké obsadenie , ktoré je vzhľadom na žáner viac než slušné. Film sa rozbieha pomaly, atmosféra sa buduje postupne a začína to skôr ako kriminálka. Za celý film neopustíme priestory pitevne, takže z tohto dôvodu ide doslova o komorný horor. Telo neznámej Jane Doe (to je iba pracovné meno pre neznámu obeť) je v slušnom stave, no postupne s každým ďalším zárezom prichádzajú nové, často záhadné a nevídané skutočnosti. Napätie je v niektorých momentoch poriadne vysoké, hlavne v momentoch, keď pri pitve občas kamera prebehne telo Jane Doe a zaberie mŕtvy pohľad jej šedých očí. Očakávate či sa náhodou nepohne jej pohľad smerom do kamery a to je fakt napínavé. Vytknem iba uponáhľaný záver bez silnejšej pointy. +++ Takmer z každého hororu si niečo odnesiem a tu konkrétne zvuk zvončeka. Po filme som išiel na záchod a ako tak vychádzam a v tme zatváram dvere, manželka zazvonila zvončekom...Nebolo mi všetko jedno, ale sranda musí byť! 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poďme na to so spoilermi, pretože tento film sa mi páčil, ale zároveň obsahoval dosť chýb, ktoré robili všetko pre to, aby som výsledné hodnotenie stiahol z 80% na „len“ 60. Ale viete čo? Snažili sa. Fakt sa snažili. Ale nemôžem mu dať menej, ako 80%, pretože som rád, že je to dospelý horor. Prejavuje sa to napríklad tým, že nejde o vyvražďovačku, ale o komorný horor, v ktorého strede diania stoja otec a syn, pričom otca hrá skvelý Brian Cox (a syna Emile Hirsch, ale to nie je až také dôležité). Ako experti na súdne pitvy dostali v jednu nepokojnú noc telo, ktoré sa správa úplne šialene (napr. krváca, hoci osoba je dávno mŕtva). Sú zaskočení rovnako, ako divák. Ani oni to nechápu, no ako on, aj oni dvaja chcú záhadu rozlúštiť. Spätne mnohé veci nedávajú logiku (prečo otec musel „súhlasiť“? Prečo sa všetky „tie veci“ vôbec museli diať? Mala neuveriteľnú moc, stačilo aby chcela a behom pár desiatok sekúnd mohla dostať všetko, čo chcela, tak prečo otravovala mŕtvymi mačkami a mŕtvymi priateľkami?) a pár krát som tomu nerozumel (sekerou rozmlátia čo môžu, ale drevený poklop vedúci von z podzemia veselo ignorujú a musím dať dole klobúk i pred schopnosťou starého fotríka uhasiť megapožiar jedným ručným požiarnym prístrojom). Ale nevadilo mi to, aspoň nie nijako extra. Temná atmosféra, desivé gore, pár značne nepríjemných chvíľ (detailné pitvy, cinkanie zvončekov), nečakané rozuzlenie identity mŕtvej (aha, tak PRETO ten bobor...), páčil sa mi i stret dvoch odosobnených profesionálov s evidentne nadprirodzenými úkazmi, páčilo sa mi to proste celé. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama