Reklama

Reklama

Tajný život psů

(TV film)
  • Velká Británie Secret Life of Dogs
Velká Británie, 2013, 44 min

Režie:

Barny Revill

Hudba:

Timo Baker

Obsahy(1)

Psi jsou člověku nejlepším přítelem. Sledujte spolu s tvůrci  vývoj štěněte, které bylo vybráno, aby se stalo vodicím psem...  Není pochyb, že my, lidé, psy přímo zbožňujeme. Člověk a šelma psovitá žijí bok po boku už tisíce let. Ale kolik toho o svém nejlepším příteli skutečně víme? Tajný život psů využívá špičkový um zdatných kameramanů k tomu, aby se naším nejoblíbenějším společníkům dostal nejen pod srst, ale i pod kůži. Zjistěte více o jejich super smyslech nebo neobyčejném chování a nezpochybnitelné loajalitě. Ze všeho nejvíce se však tento dokumentární film zabývá zvláštním vztahem mezi psem a člověkem. Dozvíte se nové zajímavosti o tom, že nám psi rozumí, mají nás rádi a v některých případech můžou svým páníčkům zachránit nebo prodloužit život. Tento dokument dokazuje, že evoluční úspěch tohoto druhu je oboustranně prospěšný. Navíc sleduje životní cestu titulních hrdinů od štěňátka až k mateřství a vypráví několik úžasných příběhů o tom, jak se psi ze slepých a hluchých novorozenců mění v neobyčejně sofistikovaná zvířata. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Veľmi roztomilá sonda do života psích kamarátov. Dokument pútavou a vtipnou formou informuje o tajnom živote psov, ktorý človek mnohokrát nepostrehne. Ja som sa v ňom našla, pretože psov vášnivo milujem, od mala ich pozorujem a sú pre mňa neustálym zdrojom úžasu a milých prekvapení. Obzvlášť pasáže o šteniatkach, alebo o fenke, ktorá z kojeneckej fľaše kŕmi mliekom jahniatko, sú prekrásne. Určite sa nebojím doporučiť. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný a dojemný dokument přibližující psi a jejich vývoj. Já osobně si život bez psa už ani nedokážu představit a tento dokument mě v tom pouze utvrdil. Nejenom že je perfektně natočený, ale obsahuje i mnoho užitečných a zajímavých informací, které jistě ne každý ví. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně moc zajímavý dokument, který musí nutně zaujmout i "nepejskaře", vždyť pes je přece opravdu přítel člověka. Perfektně sestavený mix zaměřený na zajímavý popis psích vlastností i povah (některých i všeobecně méně známých takže se určitě poučí i "zarytí pejskaři"), poutavé psí a lidské příběhy i mapování psí výchovy a výcviku se speciálním zaměřením na plemena záchranářská, vodící pro slepce i asistenční pro invalidy. Jediná vada tohoto dokumentu je, že v takto pojatém duchu uběhne jak voda a klidně by zasloužil i delší stopáž. Pro "pejskaře" určitě povinnost, ale jsem přesvědčen, že zdaleka ne jen pro ně. Tento výborný dokument si pozornost bezesporu zaslouží. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

A já blbec jsem si myslel, že kynologie je věda, která se zabývá kinem a historií filmu všeobecně a ona je to přitom věda o psech a vše, co k tomu patří. Ale nelituji toho, že jsem tento velice zajímavý dokument viděl, jelikož jsem se dozvěděl mnoho užitečných a neznámých věcí o tomto živočišném druhu. V tomto dokumentu se dozvíme mnoho zajímavých věcí o historii, chovu, ale hlavně nám zde objasní důležité aspekty psího chování. Uvidíme zde několik podpříběhů majitelů psů takzvaných páníčků, kterým jejich mazlíčci doslova zachránili život. Jako hlavní podpříběh tohoto mixu můžeme vidět story jedné labradoří fenky, která nám ukáže její první krůčky v rané fázi jejího života, když byla ještě malé štěňátko až v postupný přechod v dospělou psí dámu, kdy je vycvičována na vodícího psa a posléze se dočká svého vysněného mateřství. Velice zábavný a vzdělávací dokumentární pořad ve kterém se dozvíme mnoho věcí, které jsme určitě nevěděli o našem nejlepším příteli člověka a který by měl určitě vidět každý pejskař, aby pochopil, jak se svým čtyřnohým kamarádem dorozumívat a aby taktéž pochopil mentalitu svého roztomilého zvířecího kolegy či kolegyně. Jen jednu jedinou výtku mám k tomuto snímku a to je jeho krátká stopáž, ale i přesto dávám zasloužených 100%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O tolika zvířatech a živočišných druzích již byly natočeny dokumenty, ale pes si na detailní popis svých schopností a umu musel počkat. Dozvěděl jsem se o psech skutečně mnoho zajímavého. Některé věci jsem nevěděl, jiné pouze tušil. Tak jako tak jde o velmi ucelený přehled psích schopností. Tím víc mě to baví, že vidíme skutečné příběhy lidí, kteří psa mají a zažívají s ním něco nečekaného nebo jim byl zachráněn život. Neotřelý dabing Petra Rychlého je jen třešnička na dortu. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama