Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa manžel pani Choi Mogyeong (Min-hee Kim) zaplietol do špinavých kšeftov s ruskou mafiou v snahe predať im účty Johna Leeho (Dong-gun Jang), ktorý mal túto prácičku na starosti a ktorý sa dopustil fatálnej chyby, sa teraz cíti vinný za smrť malej Yumi, utápa sa v alkohole a sebaľútosti. Avšak krutý šéf mu dáva za úlohu dať veci do poriadku a navyše zavraždiť i matku malej Yumi. Gon však netuší, že namiesto plánu zlikvidovať pani Choi nakoniec rozpúta neúprosný boj o jej záchranu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče akčních sekvencí,bomba.Ale bohužel tady zase spousty věcí skřípe.První hodina,tak trochu rozvláčná,potom vůbec žádný sympatie ani k jedný z postav,a potom minimálně dvacet minutek zbytečný vaty.Korejci znovu potvrdili,že v mejch očích snad čtyř,a pětihvězdičkovej film nikdy nenatočej.Asi to ale neni jejich neschopností,ale spíš mojí apatií.Ne špatný,ale.....60%. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem - od korejské, indonéské, až po současnou americkou tvorbu -, je No Tears for the Dead slušným akčně thrillerovým nadstandardem a jedním z nejnařachanějších filmů roku 2014. Modernější pojetí korejského akčňáku si žádá méně tradičních sečných a bodných zbraní (na ně se však také dostane) a více hlučných udělátek včetně útočné pušky, brokovnice a gránatu. Místo taekwonda a přesdržkované s tyčemi a klacky rozličné bojové techniky a efektivní chvaty. Všechno v přehledně nasnímaných dynamických scénách, které si divák užije a nemá brajgl v orientaci, kdo na koho právě střílí. V hlavní roli schopný sympaťák a proti němu neméně schopná, kooperující trojka padouchů a nějaké to běžné křoví k rychlému posekání. Zároveň filmu nechybí korejský feeling a poetika, pro kterou mám slabost. Spokojenost a druhá projekce (na plátně) jistá. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Keby to vzniklo v 2003-2005 bola by to pecka. Dnes je to iba x-tá variácia známeho kórejského kimchi. To samo o sebe nevadí, ak sa s ním podáva aj nejaká špecialitka v podobe určitej vynachádzavosti. Ovšem Crying Man (tento originálny titul sa k filmu hodí oveľa viac) mne osobne v tejto rovine nič také neponúkol. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Akční a technická stránka Plačícího muže je špičková, o tom žádná pře a tým, který je zodpovědný za předešlou úspěšnou pecku, Muž odnikud udržuje vysoko nastavený standard. Ale film je opravdu velmi, velmi, velmi dlouhý vzhledem k toliko elemenlní zápletce. Dong-gun Jang je v hlavní roli vynikající, ač v nekonečné akční poloze se jeho výkon roztéká mnoha směry a já jako divák ztrácím zájem. Nikdy bych nevěřil, že si v "post-mad-max-fury-road" světě budu na příliš mnoho akce stěžovat. Finále je opravdu masivně epické, přirovnal bych ho možná k prvnímu Zátahu, ale cítil jsem se na konci spíše vyčerpán než filmově uspokojen. Rozhodně bych nad Jeong-beom Leem neházel flintu do žita, je příjemným připomenutím, že korejská kinematografie stále umí syrové drama naservírovat stylově, jako tehdá během těch nejžhavějších blockbusterových sezón pár let nazpátek. 70 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film roku po Berandalu ? Zřejmě ano! Jeong-beom Lee je definitivním černým koněm Korejského filmového průmyslu, ten chlap mě rozsekal v roce 2010 při filmu Ajeossi a letos udeřil znova a způsobil mi málem infarkt. Hlavní hrdina je mi sice celkem nesympatický, jeho pohled mi připomíná sršně, ale profesionalita jde z něj cítit, je klidný pomalu ani nemrkne, rychléj jako blesk a snaží se přemoct emoce. Byť je první hodinka lehce pomalejší, seznámení s postavami a rozvíjení příběhu, tak hned v zápětí na scénu vlítnou tři elitní žoldáci každý z jiné země, skvěle vytrénovaní, staří známí ze staré gardy a začne akční inferno, při kterém jsem já osobně zavzpomínal na flicky jako je Rambo či Smrtonosná past. Film je neuvěřitelně brutální a násilný( scéna s mačetou či následné koleno je největším Highlightem), jsou to vskutku jatka, akce je úžasná, úhledná a přehledná, že z choreografie vám padá pomalu čelist, nechybí jak skvělé fighty na blízku, tak parádní přestřelky( kde ozvučení pistole či samopalu v žádném jiném filmu nebylo tak efektivní jako zde) a dokonce je film okořeněn i zajímavými vychytávky ( mikrovlnka, plechovka). Opravdu bez výtek, tímhle filmem Asie jasně dává najevo kdo je Králem Akčních filmů!! Pod komentáře kolegů bych se mohl i podepsat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Režisér a hlavní scenárista snímku, Jeong-beom Lee (The Man From Nowhere (2011), Cruel Winter Blues (2006)), zašel dokonce tak daleko, že se během psaní scénáře rozhodl navštívit speciální zásahové jednotky jihokorejských armádních jednotek, aby se tak dokázal co nejlépe orientovat ve skutečné realitě - jejich denní vojenské rutinně. To stejné se mu povedlo dokonce i v případě specializovaných jednotek armády Spojených Států Amerických. (Conspi)
  • Jihokorejský herec Dong-gun Jang (Typhoon (2005), Dangerous Liaisons (2012)), hlavní filmový představitel, podstoupil před natáčením snímku náročný fyzický kurs sebeovládání a zvládání psychicky komplexních situací. Celý kurs se orientoval na zocelení jeho vnitřní osobnosti. Trval celé čtyři měsíce a probíhal v nejmenovaném psychologicky orientovaném institutu v hlavní jihokorejské metropoli, specializujícím se rovněž na výcvik bojových dovedností apod. Tyto dovednosti si ale herec před natáčením snímku zdokonaloval v zámoří, ve Spojených Státech Amerických. (Conspi)

Reklama

Reklama