Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa manžel pani Choi Mogyeong (Min-hee Kim) zaplietol do špinavých kšeftov s ruskou mafiou v snahe predať im účty Johna Leeho (Dong-gun Jang), ktorý mal túto prácičku na starosti a ktorý sa dopustil fatálnej chyby, sa teraz cíti vinný za smrť malej Yumi, utápa sa v alkohole a sebaľútosti. Avšak krutý šéf mu dáva za úlohu dať veci do poriadku a navyše zavraždiť i matku malej Yumi. Gon však netuší, že namiesto plánu zlikvidovať pani Choi nakoniec rozpúta neúprosný boj o jej záchranu... (sochoking)

(více)

Recenze (60)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Keby to vzniklo v 2003-2005 bola by to pecka. Dnes je to iba x-tá variácia známeho kórejského kimchi. To samo o sebe nevadí, ak sa s ním podáva aj nejaká špecialitka v podobe určitej vynachádzavosti. Ovšem Crying Man (tento originálny titul sa k filmu hodí oveľa viac) mne osobne v tejto rovine nič také neponúkol. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE JAKO TOULAVÝ PES. JEDNOHO DNE SE SVÉMU PÁNOVI ZAKOUSNE DO KRKU."… /// Po (korejsky) úžasným úvodu přichází celkem opatrná mezihra, kde místo syrovejch citů dostávaj přednost ty lidský. Až v druhý půlce se (zase – konečně) zvýšej vobrátky a dějou se věci jako v Rambovi - tuny munice, žádnej mrtvej. Střelby hafo, taky trocha ruční práce – hezkej přesun do mrakodrapu, takže se dá (při troše dobrý vůle) voprášit vzpomínka na Honzu McLejna. Vlastně pak je to celkem dobrý, ale abych flákl 4*… k tomu mi chybí něco novýho, nějakej moment překvapení, a ne jen (silná) scéna na úvod a fajn nápad na konci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč tvrdím, že pořádná akce má vyvolat ukecanou a ubrečenou reakci. 2.) Mám radost, když teče krev (ve filmu). 3.) Thx za titule ,,langi“. (Zvláštní dík pro ,,NewScream“. Von bude vědět!) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film roku po Berandalu ? Zřejmě ano! Jeong-beom Lee je definitivním černým koněm Korejského filmového průmyslu, ten chlap mě rozsekal v roce 2010 při filmu Ajeossi a letos udeřil znova a způsobil mi málem infarkt. Hlavní hrdina je mi sice celkem nesympatický, jeho pohled mi připomíná sršně, ale profesionalita jde z něj cítit, je klidný pomalu ani nemrkne, rychléj jako blesk a snaží se přemoct emoce. Byť je první hodinka lehce pomalejší, seznámení s postavami a rozvíjení příběhu, tak hned v zápětí na scénu vlítnou tři elitní žoldáci každý z jiné země, skvěle vytrénovaní, staří známí ze staré gardy a začne akční inferno, při kterém jsem já osobně zavzpomínal na flicky jako je Rambo či Smrtonosná past. Film je neuvěřitelně brutální a násilný( scéna s mačetou či následné koleno je největším Highlightem), jsou to vskutku jatka, akce je úžasná, úhledná a přehledná, že z choreografie vám padá pomalu čelist, nechybí jak skvělé fighty na blízku, tak parádní přestřelky( kde ozvučení pistole či samopalu v žádném jiném filmu nebylo tak efektivní jako zde) a dokonce je film okořeněn i zajímavými vychytávky ( mikrovlnka, plechovka). Opravdu bez výtek, tímhle filmem Asie jasně dává najevo kdo je Králem Akčních filmů!! Pod komentáře kolegů bych se mohl i podepsat. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Amerika zdá se být velkým lákadlem pro korejské producenty. Po neblahé zkušenosti se "Snowpiercerem" jako by hlavní korejská produkční společnost CJ Entertainment zkusila přijít s titulem, který by mohl stejnou měrou hladce uspět doma i v zahraničí. "Plačící muž" tak obsahuje podstatnou část dialogů v angličtině, při čemž vyprávění jazykovou rovinu rozehrává tak, aby současně mohla potenciálně rezonovat s domácím publikem (angličtina jako jazyk byznysu a zlounů), korejskými expaty (motiv emigrace) i americkými diváky (mezinárodní ansámbl a prostě fakt, že k cca třetině filmu nemusí číst titulky). Scénář sice nedokáže pendlování mezi Koreou a USA zahladit natolik, aby nevyznívalo jako produkční kalkul, ale film naštěstí povětšinou odvádí pozornost k jiným přednostem. Byť půl stopáže trvá, než se vyprávění propracuje přes zdlouhavou dramatickou expozici, která nápadně připomíná úskalí přehnaně ambiciózních filmů Danteho Lama, které také ve snaze dodat akci hloubku a dramatičnost divákovi dlouze před očima mávají závoji vypjatých emocí a přešpekulovaných peripetií, které ale ve spojení s jednorozměrnými figurami prostě zůstávají jen natahovaným kýčem. Ale jakmile se hrdina přestane užírat a utrápené melodrama se překlopí v řízný akčňák, je rázem vše prominuto. Některé motivy expozice jsou dokonce dobře zužitkovány pro vsazení patosu a emocí do akce. Ale hlavní přednosti snímku prostě spočívají ve skvostně inscenovaných akčních scénách, které nejen svým dějištěm připomenou vrcholné sekvence z Tsuiho "Time and Tide" a první "Smrtonosné pasti". Jde však spíš o profesní deformaci na straně diváka, protože se nejedná o citace či doslovné inspirace; naopak v podobných prostředích rozehrává Lee a jeho tým zcela nové a neokoukané akční kejkle. Prim tentokrát hrají přestřelky okořeněné o kontaktní prvky a profesionální taktiku okoukanou od speciálních jednotek. Sice tentokrát celek nešlape tak sehraně a účelně jako v režisérově úderném druhém snímku "Muž odnikud", ale je jasné, že Korea má nyní nového machra na akci, který také evidentní snahou každým snímkem udělat krůček dál nejen profesně, ale i v rámci žánru a typu akčních sekvencí vskutku vybízí k paralele s Dantem Lamem. Uvidíme, co přinese příště, potažmo jak se na jeho slibně rozjeté kariéře podepíšou překvapivě nízké tržby (nejen v porovnání s "Mužem odnikud", který se svého času stal nejúspěšnějším filmem roku). 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší j. korejský akční film tohoto roku, který všemi svými aspekty nechává konkurenci daleko za sebou ... Jedná se o přímý remake kultovního Biittersweet Life, A z roku 2005, od kterého se základní zápletkou liší jen nepatrně ... Film jako celek je jedna akční jízda bez výrazného scénáře, se zaběhlým jihokorejským klišé, kdy zabiják elitní mafie obrátí svoji pozornost proti svým chlebodárcům a začne chránit dívku, kterou má původně zavraždit. V návaznosti na tento jeho troufalý čin je povolána malá eskadra dalších elitních zabijáků (každý jiné národnosti), kteří jsou skoro tak dobří jako on a navíc skvěle spolupracují ... Samotná mafie a její řádoví bodyguardi si na hlavního hrdinu také snaží došlápnout. Výsledkem jsou pak jen doslova potoky krve a hromady mrtvol. To, co hlavní frajer s nepřáteli provede je naprostá čistka, která nechává vzpomenout na klasiky od Johna Woo, případně dnes kultovní Taken (2008) apod. Týpek je hlavně strašně rychlej. Střelné zbraně ovládá poslepu bez rozdílu druhu, kadence, úrovně a dosahu, bojová umění mu říkají pane od suspecty po tradiční lámací techniky a jiu jitsu. Všechny doslova rozemele na kaši a v dalším a dalším odstraňování nepřátel mu ani nevadí, že je celý od krve a to i v obličeji ... nikoliv však od krve svojí. Nejlepší jihokorejský film bez toho, abych musel přemýšlet, zda tento či jiný, porovnávat a přehodnocovat je na světě. Jednoduše a jinak ... Ten týpek tam všem dává TAK STRAŠNOU SADU A KAPKY, že jsem si fakt několikrát zařval na celej pokoj z těch parádiček, co všechno s nima provádí !!! Neuvěřitelně zábavnej film, krvavej, brutální, rychlej, bez chviličky nudy s charismatickým hrdinou, kterej to má prostě v paži a při likvidaci nemrkne ani okem ... Navíc úplně na konci se předvede i jako opravdový charakter (ale nebudu spoilerovat...). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kluci a chlapi prej nepláčou, tak jsem naplno využila svých vaječníků a bulela jak kráva místo kluků a chlapů a to hned na začátku filmu. Pak ještě plus mínus uprostřed a završila jsem to vzlykotem na konci. Takže sem se srdnatě prořvala celým filmem a zas jednou si můžu pyšně říct, že skoro soukmenovci uměj ty emoční filmy beztak nejlíp. Ono zastřelit malou a navíc tuze roztomilou holčičku to nasere a když jí odprásknete nechtěně, nasere to dvojnásob a celkově to dovede zkazit úspěšnej den. Každopádně na posranýho i hajzl spadne a tak náš hlavní hero si tohle břemeno sebou táhne celej film a čím víc krve z něj vyteče, tím víc je naměkko. Nutno podotknout, že ostatní krvácej dvojnásob a narozdíl od Gona z toho naměkko nejsou, naopak jsou totálně tuhý. Z trojice profesionálních killerů, kteří jdou po tom našem, jsem samo držela pěsti Driftujícímu Královi co byl zas jednou rychlej a zběsilej a byla jsem celkem dost zvědavá, jak tu osobní rodinnou krizi s Gonem vyřešej. Jo a ještě jsem prořvala titulky, že já kráva na to koukám, když vím, že u toho budu řvát. Ale já vím proč. Protože mi bylo jasný, že to bude opět skvělej film jaký umíme jen my (praděda prý byl korejec, tak se opovažte tvrdit, že jsem jenom vietnamka z večerky, možná totiž jsem korejsko-vietnamská rákoska z večerky, heč). ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný zabiják při jedné akci zažije šok, který změní jeho život a on začne pochybovat. Perou se v něm zlo s dobrem, což to hezké na tomto filmu a také akční scény, které se jak je u korejců obvyklé s ničím a s nikým nemažou.Trochu mi vadil příliš dlouhý a hodně patetický úvod. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem - od korejské, indonéské, až po současnou americkou tvorbu -, je No Tears for the Dead slušným akčně thrillerovým nadstandardem a jedním z nejnařachanějších filmů roku 2014. Modernější pojetí korejského akčňáku si žádá méně tradičních sečných a bodných zbraní (na ně se však také dostane) a více hlučných udělátek včetně útočné pušky, brokovnice a gránatu. Místo taekwonda a přesdržkované s tyčemi a klacky rozličné bojové techniky a efektivní chvaty. Všechno v přehledně nasnímaných dynamických scénách, které si divák užije a nemá brajgl v orientaci, kdo na koho právě střílí. V hlavní roli schopný sympaťák a proti němu neméně schopná, kooperující trojka padouchů a nějaké to běžné křoví k rychlému posekání. Zároveň filmu nechybí korejský feeling a poetika, pro kterou mám slabost. Spokojenost a druhá projekce (na plátně) jistá. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom zabijakovi, ktorý pri poslednej akcii síce splnil svoju úlohu, no náhodou zabil aj malé dievča, dcéru jedného z cieľov, s čím sa vyrovnáva len veľmi ťažko, ale aj tak vezme úlohu zneškodniť jej matku, keďže je jedna z troch možných osôb, ktoré mohli prijať veľmi dôležité informácie ohrozujúce vplyvnú spoločnosť. Zľutuje sa nad ňou, no spoločnosť s niekoľkými najatými špičkovými zabijakmi sa len tak nevzdá a tak muž urobí všetko preto, aby ju ochránil. Spracovanie sa mi páči, síce prvá polovica pôsobí možno trochu vyčkávacím dojmom, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, krimi zápletka je zaujímavá, postavy si ma získali, aj keď hlavný hrdina sa predsa len občas správal trochu zvláštne a navyše tieto zápletky o zabijakoch, ktorí sa postavia proti svojim bývalým zamestnávateľom a kolegom mám veľmi rád a tak som sa tešil, čo bude ďalej. A našťastie to nesklamalo, v druhej polovici sa to výborne rozbehne, miestami mi tá dynamika až brala dych, nájde tu plno perfektných sekvencií a hlavne skvelá zostava pomerne rozmanitých záporákov a tak som sa tešil na zúčtovanie s nimi. A nesklame ani záver. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Väčšina sa nachádza v druhej polovici, nájde sa tu pár súbojov, ktoré síce nemajú až tak nápaditú choreografiu a aj strih tiež mohol byť trochu lepšie zvládnutý, ale aj tak sa tu nájde viacero slušných chvatov, ktoré potešia a pôsobia nadmieru dynamicky a surovo. A navyše sú vždy súčasťou dlhších akčných sekvencií, kde sa kombinujú aj s prestrelkami alebo naháňačkami a tie sú už perfektne natočené, všetko je to mimoriadne krvavé a technicky prvotriedne zvládnuté. Najviac sa mi páči celá situácia v bytovom dome alebo dlhé finále, no všetka akcia sa vydarila. Herecké obsadenie je výborné, môj obľúbený Jang Dong-Gun v hlavnej úlohe, aj keď ako som spomínal, v niektorých neakčných scénach mi až tak dobre nesadol, k tomu sympatická Kim Min-Hee a skvelé zloženie záporákov, tu mi sedeli úplne všetci a hlavne samozrejme trojica profesionálov. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, síce už som videl aj lepšie natočené tieto súčasné realistické súboje, ale inak je to prvotriedne zvládnutý moderný akčný thriller s perfektnou vizuálnou stránkou a dynamikou. Keby bol celý film, ako druhá polovica, dal by som možno aj plné hodnotenie, jeden z najlepších juhokórejských akčných filmov. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milujem keď mi dá úvod snímku "dve tri po papuli" aby som sa prebral. Skutočne začiatok ako z veľkej knihy ktorý diváka dostatočne "napašme". Nasledovné dlhé minúty síce patria klasickej dráme, kde dostáva priestor sebaobviňovanie či vyrovnávanie sa so stratou milovaného, no zhruba od polovice filmu sú to už samé bitky na päste či nože. Samozrejme nechýbajú brokovnice, samopaly, granáty, naháňačky, nálože a neviem čo kurva ešte. Proste akčňák ako má byť. Je jasné, že by sa "Urevanému chlapovi" dalo kadečo vytknúť. Policajti čistí dementi, prestrelky ktoré "nikoho nezaujímajú", tobôž žandárov, ktorí nie a nie prísť aby "pomáhali A chránili", ale nejak som to všetko prekonal, sledoval, a hlavne - nenudil sa! Veľká spokojnosť. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další Asijskou akční story. Ehm Korejskou? Já nevím mě ty filmy splývají. Přijdou mi jak přes kopírák. Nelze jim upřít, že akce je nekompromisní ve vysokým tempu prostě akci tu ti ťamani točit umí. Co na mě, ale vůbec nefunguje a nikdy nefungovalo je ta jejich typická poetika a způsob vyprávnění. Ostatně jak se o tom obšírně v komentu zmiňuje Ouwen. Že vám ty moudra nedávají zrovna smysl? To je v pohodě protáhněte si AJ titulky k filmu google překladačem a poleze vám z toho něco podobnýho. Tak jestli to není tím...60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší kvalitný akčný zárez z kórejskej strany. Je z podobného súdka ako filmy Dirty carnival, A man from nowhere či Bittersweet life, takže ak máte radi tieto gangsterské akčňáky, tak sklamaný rozhodne nebudete. Posledná tretina filmu je poriadne akčná a tradične kórejsky krvavá. Bitky i prestrelky sú na maximálnej technickej úrovni, ale na to sme už u Kórejcov zvyknutí. Hlavný predstaviteľ je dobre známy ako starší z dvojice bratov z vojnového hitu Putá vojny. Za 10 !! rokov sa absolútne nezmenil a kľudne by som uveril, že tieto dva filmy natočil tesne po sebe. Je to jeden z tých kórejských fešákov, ktorý majú charizmu, talent i kondičku na to, aby film takého rangu potiahol. Poctivý a kvalitný akčňák, ktorý má síce otrepaný príbeh, ale treba uznať, že v rámci žánru bol dotiahnutý takmer k dokonalosti. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době kvalitní korejský akčňák, který kombinuje prvky akčního filmu s depresivním dramatem. Tempo vyprávění je bohužel velice pomalé, ale vše vyvažuje výborná akce, které není moc, ale když už na ní dojde, je na co koukat a převážně v tomto směru film exceluje. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Pořád dobrá jihokorejská akční jížda, ale oproti Muži odnikud několik kroků zpět. V akci o něco méně, v poutavosti děje, snad vizuálu a přilnutí k postavám o mnoho více. 6/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je moja salka kavy. Trailery obsahovali dychvyrazajuce akcne sceny. A vysledok je nakoniec pre mna obrovskym sklamanim. Hlavnym problemom je, ze ma vôbec nezaujali postavy a bolo mi uplne jedno ako dopadnu. Vdaka tomu prva polovica filmu bez akcnych scen bola k neprezitiu. V druhej polovici sa konecne rozbehlo akcne inferno. Ale bohuzial ani akcne sceny mi nesadli vdaka zbesilemu strihu, takze som nemal vôbec cas si nejaku akcnu scenu vychutnat. Naviac na mna pôsobila monotonne. K tomu dost neznesitelne na mna pôsobili anglicke dialogy. Akonahle aziati hovoria po anglicky, tak je to same fuck, shit atd a pôsobi to trapne. Zaujali ma len 2 sceny. Famozna scena v ktorej hlavny hrdina bez mihnutia oka odzbroji jedneho policajta a odkraca prec a absurdne komicka scena s upratovackou na zachode. Zvysok je pre mna sterilna nuda. Po skvelom predchadzajucom filme tohto rezisera Man From Nowhere predstavuje tento film velky upadok v kvalite. Snad mu to nabuduce vyjde ovela lepsie. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno asi po desáté a ani nyní nemůžu říct, že bych se nějak extra nudil. Mám několik bodů, které bych vytkl, ale nejdřív asi začnu tím pozitivním. Audiovizuál; ty barvy, ta ostrost těch záběrů, no naprostej mazec. Ty filtry působí až uměleckým dojmem, nepamatuju si film, který by mohl vizuálem jako takovým konkurovat tomuhle filmu - protože tohle se neodehrává jen v pár lokacích, ale je zde plno interiérů a exteriérů, takže ten kontrast těch barev vyniká masivním způsobem. Zvuk jako takovej je pak hmotnej, fyzickej a nejen výstřely z bouchaček - ale i každá, menší manipulace s objektem vyvolává hutný echo. Ta střelba ale fakt trhá uši, opět můžeme slyšet zvuk padajících nábojnic a podobné chuťovky. Je tu i takovej detail, že se z bouchaček čoudí po výstřelech, prostě přestřelkové porno. Dong Gun Jang navíc hraje chladného zabijáka přesvědčivě. Neprojevuje vůbec emoce, vypadá chladně, rozervaně a sebejistě. Jeho charakter vyvolává až mysteriozní auru a patří mezi moje nejoblíbenější Korejský anti-hrdiny. Expert na boj z blízka, na manipulaci se zbraněma, strategické a racionální uvažování během krizových situací, apod. záporáci jsou pak absolutní dno a takový ty lidi, kterým by jste se chtěli vyhhnout. Min Hee Kim pak předvádí skvělé, vyhrocené emocionální výkony a vytrpí si toho opravdu hodně. Akční scény....uff. Jsou zde souboje, přestřelky a pak nějaké drobnosti, které nestojí moc za řeč. Tentokrát se dočkáme technik z Jui Jitsu a i když si dovolim tvrdit, že bitky maj špičkovou choreografii, na to aby si je člověk vychutnal, musí si je pustit několikrát po sobě, aby vše pochytil. Jsou kontaktní, herci vypadají na to, že zvládaj dynamiku těch chvatů - o to víc zamrzí naprosto debilní střihy a sem tam nevhodné úhly kamer. Naštěstí přestřelky už nešetří dynamikou, mění se zásobníky, dočkáme se několika inovativních záběrů skrz optiky automatické pušky, brokovnice si umí získat respekt a jak jsem už zmínil, všechno je to mistrovsky nazvučené, hlavně tlumiče zbraní. Nejen tohle, ale i prostej moment, kdy tu někdo přebijí zbraně, tak dopad zásobníků, manipulace se zbraněmi apod. jsou hutně nazvučený. Naprosto maniakální detaily. Akce je mimořádně krvavá a hlavně druhá polovina filmu nabere kurevskej spád. Soundtrack mi přišel taky docela fajn a ani ta story nebyla nějak výhradně špatná, i když je postavená na klasickém, Korejském klišé. Ve stejný moment si však stojim za tim, že spoustu věcí nám bohužel režisér neukázal. Různé eliminace menších poskoků, výroby nějakejch pastí a tak podobně, všechno je to až lacinně odstřihnuté a fakt mě to mrzí. Myslim si, že přestřelky patří mezi špičku akčního žánru, ale z akce se dalo získat daleko víc. Zejména ty střihy během soubojů, grrrr... pak ty anglické dialogy působí sem tam směšně a zejména ano, ta WTF scéna s uklizečkou. (??????) Taky si i myslím, že to akční finále mohlo být prostě kreativnější a nápaditější. Líbil se mi ten tragický konec. Někomu se pak nelíbil ten epilog na konci filmu a já si též myslím, že měl být přikován v chronologickém pořadí. Rozhodně si nemyslim, že je No Tears For The Dead úplně čistou, pětihvězdičkovou akční záležitostí, já tu jednu hvězdu dávám výhradně kvůli tomu skvostnému nazvučení, ale jinak to místama působí fakt dost nevyváženě. Dovolim si říct, že mé hodnocení je trošku nadhodnocené. () (méně) (více)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá akčňárna s ne zas tak inovativní zápletkou, potud je to ještě celkem dobré. Jenže furt má někdo nutkání doslova srát za konec filmu "ten pravý konec", jakési über-emotivní tečky a zakončení, které to vždycky stáhnou do doslovných sraček. Škoda, mělo to končit výtahem. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější korejský herec Dong-gun Jang v pořádně drsné detektivce ? Prosím, servírujte mi to ihned na stůl. Ale teď už vážně. V poslední době dávám daleko více šancí korejské tvorbě, protože má doopravdy něco do sebe. Plačící muž je skvělá detektivka, kde se nešetří střelivem ani drsnými hláškami. Hlavní hrdina je sice zpočátku nájemný vrah bez slitování, ale po nechtěném zabití malé nevinné holčičky se v něm hne svědomí. Když má pak zabít matku té holčičky, tak to neudělá a obrátí se proti vlastnímu gangu. Na první pohled se může příběh zdát dost stupidní, ale nenechte se zmást. Scénář není vůbec hloupý, obsahuje pár perfektních vygradovaných momentů. Trochu mě zarazilo, že půlku filmu se mluví anglicky, ale nakonec ten přízvuk nebyl ani tak špatný a zvykl jsem si na něj. Přestřelky jsou skvělé, přinášejí do žánru inovace a hlavně působí realisticky. Asi bude pravda, že při natáčení těchto scén dávali tvůrcům rady členové amerických i čínských speciálních sil (například auta, která nejsou jako u většiny filmů neprůstřelná, ale v zásadě fungují proti kulkám automatických pušek jako papír) . Přirovnal bych je k Berandalu, jak to už spousta lidí udělala. První půlka byla slabší, jen pár scén bylo fakt skvělých, ale druhá to vzala za opačný konec. Asi bych to shrnul tak, že akční sekvence jsou zde na jasných pět hvězd, ale dialogy a celkově vše okolo tak mezi třemi a čtyřmi. Konečný součet ? 84 % ()

Reklama

Reklama