Reklama

Reklama

Sword Art Online - Season 2

(série)
Japonsko, 2014, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Kamera:

Mucumi Usuda

Hrají:

Mijuki Sawaširo, Jošicugu Macuoka, Aoi Júki, Hiroši Kamija, Ajana Taketacu, Haruka Tomacu, Hiroaki Hirata, Ikuto Kanemasa, Ajahi Takagaki, Rina Hidaka (více)
(další profese)

Epizody(24)

Po událostech z první série SAO přišel velký bum her. V čele stojí hra z názvem Gun Gale Online - sci-fi hra z postapokalyptického světa. V této hře se objeví velmi nečekaný problém, když nejlepší hráči umírají a nikdo neví proč ani jak. Proto je Kirito najat agenturou, která hlídá tyto hry po incidentu v SAO a ALO, aby celou záhadu vyřešil. Ve hře potkává hráčku Shino, která se k němu přidá, a spolu se snaží zjistit, kdo a proč vraždí hráče skrze hru. (Harroc)

(více)

Recenze (49)

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY: Druhá série Sword Art Online je něco jako odměna za oddřenou práci. Takhle nějak to cítím. První série byla pro mě hrůza a děs nejvyššího kalibru a pak najednou jako kdyby si autor řekl, že je nejvyšší čas ukázat, že má nějaký talent napsat zábavný příběh a tím jest valná většina druhé série. Už se tu jisté koniny, jenž dovedly diváka otrávit dějí míň, no jen ta Yui se tu ještě furt vyskytuje. Sice jsme se dočkali dalšího úchylnýho hajzla, ale co se dá dělat no. Asi bych mohl popsat, co si myslím o jednotlivých "příběhových obloucích" z této série. Nuže, oblouk v light novelách oficiálně pojmenovaný jako Phantom Bullet se mi líbil z celé série nejvíc. Náš nejmilejší Kirito byl najat Kikuokem z Ministerstva vnitřních záležitostí, aby vyřešil záhadu hráče Death Guna, který ve hře GGO (Gun Gale Online) za pomocí své pistole reálně zabil dva hráče, u nichž byla při pitvě potvrzena příčina smrti na selhání srdce. Kirito si tedy z ALO (Alfheim Online) převádí svůj účet do GGO, aby mohl Death Guna vypátrat a se svým vskutku rozkošným femboy avatarem se vydává naučit, jak se GGO hraje a po cestě potkává odstřelovačku Sinon, která mu pomůže vybrat nějaký to vybavení, naučí ho základy hry a taky se společně přihlásí do turnaje "Bullet of Bullets", jenž se dá vtipně přeložit jako "Kulka Kulek" a kde shodou okolností taky může Kirito narazit na veleslavného Death Guna. Užil jsem si tempo, příběh samotný, prostředí a audiovizuál včetně akce, takže asi vše. Pak následoval troj-epizodní filler o tom, jak se Kirito a jeho harém s novou známou členkou vydává na honbu za Excaliburem, který řekněme nenudil a byl docela zábavný, i když hodně dětinský. Pak následoval příběhový oblouk Mother's Rosario, jehož hlavní roli nyní převzala Asuna a který ve mne i vyvolal nějaké ty emoce, což je velký palec hore a navíc jsem si ho opět příjemně užil. Podtrženo sečteno je druhá série SAO nadprůměrným překvapením po špatné první sérii ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U dvojky mého nejoblíbenějšího anime (první série SAO) se musím pozastavit, zastavit padající slzu a čekat na další díly až vyjdou (momentálně u 11). Prakticky hned co díl vyšel s českými titulkami jsem se na něho podíval a..... nestačil jsem se vyvést z omylu že je to SAO. TOHLE má být SAO 2? Tahle zvrácenost?! A nedělají si autoři náhodou jen srandu?! Pociťuju velké zklamání. Je to SAO, je tam Kirito, je tam Asuna, jsou tam vlastně všechny postavy z první série, ALE?!, a to mě mrzí asi nejvíc, je fakt, že mezi hlavní postavy patří "Kirito" což není zas tak divné ale co je divnější: "Shinon"?!?! WTF? Tenhle low charakter jako fanoušek Asu-Ki musím zapřít, nejlépe z anime vymazat, protože v řádku: "vedlejší postavy" je Asuna?! Od kdy nějaká Shinon má nahradit tu nejlepší ženskou - Asunu - ? Pociťuju velké zklamání. V první sérii jsem cítil - lásku, akčnost, příběh - a teď cítím jen tu akčnost. Tím, že z toho vyškrtli Asunu, si u mě vlastně SAO 2 velmi pohoršilo. K příběhu? Sice to ještě není zdaleka u konce (k dnešnímu datu), ale už teď s jistotou můžu říct, že Death Gun měl Kirita hned zastřelit a anime by skončilo a byl by to lepší příběh než příběh jako kdybyste si natahovali žvýkačku z pusy a ona se nechtěla furt rozlepit a tahali byste ji z Brna do Prahy a stejně by furt držela u sebe. Cítím velké zklamání :'( - přehodnoceno ze 100% na 60%. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti jedničce je to horší, co si budeme nalhávat. Zápletka není tolik originální a hlavně prostředí akční střílečky nikterak zábavné. To, že z Kirita udělali vzhledově spíš holku mi taky zrovna na nadšení nepřidalo. I když jeho pozdější vývoj vztahu se Shine byl zajímavý. Konečně tam neotravovala Yui nebo Asuna a mohla jsem si ho užít. Jenže uprostřed série se zas změnila dějová linka a šlo to do háje. Přiznám se, že lov Excaliburu jsem ještě ustála. Jakmile však přešla pozornost na Asunu, sledování jsem ukončila. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale oproti většině sdílím o 180° rozdílný názor a to ten, že se mi druhá série SAO líbila více než ta předchozí. Potěšil mě hlavně psychický rozvoj postav, který vše držel v celku. ■ Second arc je opět zbytečný, ale za to v sobě skrývá kousky dosti intenzivních citů, které jsou silnější než ve všech částech SAO dohromady. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Drát do oka nadšeným fanúšikom pôvodnej série (nie že by som medzi nich patril, dobre vieme, že to s ním postupne tak trochu telenovelovým spôsobom išlo dolu vodou). Je to SAO, nie je to SAO? Vidím, že nie som sám, kto si pokladá túto otázku. Príbeh zo sveta GGO plynule nadväzuje na záver prvej série a nesie sa v jeho duchu - teda romanticky, klišoidne a tak trochu nudne. Vskutku, očakával som vzhľadom na osviežujúcu (i keď dosť zvláštnu) zmenu prostredia väčší drive. Prepojenie s prvou sériou prostredníctvom momentiek z ALFheimu mi príde takmer násilne vynútené len z dôvodu potreby ponechania originálneho názvu, aby autori neprišli o fanúšikovskú základňu, ktorá vznikla okolo SAO. Ale musím uznať, že modrovlasá sniperka Shinon je celkom sexi :-) Je to ale nesmierne nastavované, rozvláčne a plné výplňovej vaty - momentálne som na tretej epizóde a náš Kirito v Gun Gale Online ešte stále nie je (pričom ostatné postavy sú takmer bez výnimky nadbytočné). Až začínam pochybovať, že sa tam vôbec dostane. Nečakal som veľa, ale toto je ešte menej. Nehodlám to však vzdať tak skoro. Prvé tri epizódy: 40-50% (Ťažko si to predstaviť, no potom to ide ešte omnoho nižšie.) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • První ze tří závěrečných písní „Startear“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. Druhou ze tří závěrečných písní „No More Time Machine“ nazpívala zpěvačka LiSA, která zároveň nazpívala i poslední „Shirushi“. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • Ředitel studia A1-studio, které stojí za vytvořením série Sword Art Online oznámil na anime expu v Los Angeles 2015, že anime bude pokračovat tak dlouho, dokud bude vycházet předloha. (Harroc)

Reklama

Reklama