Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

H34D 

všechny recenze uživatele

Šíleně nadsazená řežba, která slouží jako pocta i parodie osmdesátkových akčních filmů. Největší stupidity a klišé jsou přetvořeny v čirou zábavu. Hlášky fungují jak mají, lacinné efekty jsou sympatické a skoro se stydím přiznat, že i hudba je zde vynikající. Půl hodina je tak akorát k zachycení esence všeho dobrého na špatných filmech 80. let... 8/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zklamání. už před nějakou tou dobou byl venku takový ten trailer ukazující, co by mohlo vzniknout. A ten nevypadal špatně. Když se dalo poté vědět, že film skutečně vznikne, docela jsem se těšil na ne nezajímavě vypadající osmdesátkovou koninu, ve které bude bizarnost, kung-fu, Hitler, lepé vikingské děvy, dinosauři, správně praštěný vizuál... Ale nijak blíže jsem dění nesledoval. No a nyní namísto filmu přichází třicetiminutový sestřih nijak na nic nenavazujících scének s několika dobrými nápady, který zase jen ukazuje, jaký film b mohl vzniknout. Ale tohle má být ten film a díky tomu to nefunguje. Absurdních bláznovin je tu dost, ale furt jde jen o náhodně na sebe naplácané scénky a spíše to má asi navnadit na nákup retro-like hry, než jako i krátký film. Většinu toho nejlepšího bylo vidět už kdysi v prvotní ukázce a traileru. Bizarní absurdity ano, ty tu jsou, humor ale za dobu tvorby kamsi vyprchal. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Komunitou zafinancovaná überpocta a (srdce/kule)rvoucí vyznání lásky pokleslým VéHáeSkovým osmdesátkám skrze ryzí esenci (ta hudba, ta hudba!) veškeré jejich "nostalgické guilty pleasure svébytnosti". Znáte-li videoherní hříčku Blood Dragon, tak Kung Fury je takový její filmový bratránek z bleděmodrého těsta, jehož velkou výhrou je, že ač tvůrci z Laser Unicorns během stopáže (a ostatně i mimo ) absolutně neznají míru, tak znají míru v tom, jakou délku zvolit, aby se to nepřejedlo. Na druhou stranu tady je v každé scéně tolik nápadů, odkazů, řemeslné šikovnosti, absurdností a citací, že se to během jedné projekce při nejlepší vůli stejně nedá pochytit čili ono se to ve výsledku na celovečerní stopáž vlastně i vyšplhá. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale tuhle zhulenou kanonádu šílených nápadů si nelze užít ani jako extrémně nadsazenou parodickou poctu (leda, že by mi bylo tak o 20 let míň). Absolutně bezkoncepční megabizár, v němž je možné úplně, ale ÚPLNĚ vše (např. aby parťák hlavního hrdiny měl hlavu triceratopse). I navzdory krátké stopáži jsem měl problém to vůbec dokoukat. 20 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě podobná úroveň a kvalita jako Rodriguezův úsek projektu Grindhouse nebo následující filmy o Machetovi. Zásadním rozdílem je ale způsob financování (Kickstarter), zcela fandovský základ, a vůči obsahu přiměřená stopáž, kterou ta videoklipová retrosmršť naplní tak akorát, aniž by začala nudit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen na digitální zrcadlovku Canon 5D a kameru Sony FS-700. (Hawaj)
  • Film je možné pozrieť si zdarma na oficiálnej stránke: www.kungfury.com. (Gothar)
  • Film si odbil svoju premiéru na festivale v Cannes 2015 a v ten istý deň i na serveri YouTube. (toi-toi)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama