Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po 39 letech společného života se Ben a George rozhodnout využít nového zákona a vzít se. Po návratu z líbánek ovšem je ale George vyhozen ze svého dlouholetého zaměstnání, ředitele sboru v katolické škole. Pár náhle zjistí, že bez úspor si nemůže dovolit platit nájem ve svém bytě a rozhodne se pro krátkodobé řešení. George nastěhuje k sousedovi a Ben k rodině svého synovce. Oba muži musí přijmout výzvu žít odděleně po desítkách let společného života a čelit byrokracii při získávání nového bytu. Jejich přítomnost ve dvou domácnostech má nepředvídatelný dopad na životy a vztahy všech zúčastněných. (r.picasso)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (37)

kajas 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z mé návštěvy Varů. Narážka na GoT pobavila celý sál ("Co to je?" "Děláš si legraci? To je Hra o trůny! Vidíš ji? Daenerys Targaryen, je tak sošná.." :DD), ústřední herecká dvojice Lithgow a Molina nezklouzávali k žádnému pitvoření, jejich homosexuální lásku jim prostě sežerete i s navijákem. Vtipné, krásné, dojemné. No a narvaný sál hotelu Thermal, lepší atmosféru si prostě nemůžete přát. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po tom zaujímavom úvode som dúfal v nejakú kvalitnejšiu drámu, ale zápletka bola naozaj veľmi biedna. Väčšinou vo filme zvyknem s niektorými postavami aj sympatizovať, no v tomto prípade si moje sympatie nezískal absolútne nikto. Celkovo mi ten film prišiel dosť nezáživný, ničím výnimočný, ale tak možno nejakému gayovi sa to bude páčiť. Btw. Len mne sa to zdá, alebo s tými homosexuálnymi filmami sa v posledných 2-3 rokoch vrece roztrhlo?? ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Dlouhodobý a láskyplný vztah Bena a George je krátce po oddání postaven před nečekanou komplikaci - po ztrátě bytu musí bydlet odděleně, když jim dočasné útočiště poskytnou přátelé a rodina. Ira Sachs laskavým, ale pronikavým pohledem sleduje, jak se se vzájemným odloučením popasují nejen oba partneři, ale i jak se s novou situací vyrovnávají ti, kdož jim poskytli přechodný azyl. Jemnému a vřelému dojmu ze snímku napomáhají uvolněné herecké výkony Lightowa a Moliny, klidná kamera i nevtíravý hudební doprovod. Těsné čtyři hvězdičky díky příjemně melancholickému vyznění. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Áno láska je zvláštna. Človek nedokáže ovládnuť do koho sa zamiluje. Tento film je obyčajným príbehom o jednej z týchto "zvláštnych lások". Mám rada spracovanie tém, ktoré snáď u tých vnímavejších dokážu posúvať hranice ich tolerancie, aj keď je mi jasné, že svojím názorom mnohým neulahodím. Mne je to však jedno. Pomôžem si parafrázovaním slov jedného z hlavných hrdinov: Poslená vec, ktorú by ste si mali z tohto filmu (možno dokonca z akéhokoľvek filmu) odniesť je tá, že je správne skrývať to kým v skutočnosti ste, alebo čo si myslíte, len preto, že vás to môže dostať do problémov....75%Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Herecky celkom dobre obsadený a slušne zahraný film, ktorý však z pohľadu réžie a záveru (napriek tomu, že chlap a dievča na skateboarde pred slnkom vypadajú prekrásne) zlyháva. Trošku lepšie vypracované scény a dynamizmus sú tie veci, ktoré tu najviac chýbajú. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama