Reklama

Reklama

Epizody(63)

Zajímavosti (5)

  • Seriál sleduje život skutečné historické postavy, eunucha Kima Cheo-sun (Oh Man-seok). Údajně své služby nejlépe vykonávajícího eunucha své doby. (Conspi)
  • Slabá divácká sledovanost zapříčinila, že z původně avizovaných 67 seriálových epizod vzniklo jen 63. (Conspi)
  • Jakéhosi incidentu se dopustil dokonce i herec Yoo Dong-geun (Running Wild (2006)), manžel herečky Jeon In-hwa (Queen Insoo). Ten se po dobu natáčení objevoval po manželčině boku. Jednoho z mnoha náročných natáčecích dnů, v němž se dokola přepracované scénáře střetávaly s nedostatečným množstvím času pro jejich hereckou přípravu, díky čemuž se herci ocitali pod stále se zvyšujícím tlakem, se Dong-geun jednoduše sebral a šel si to vlastnoručně vyřídit s dvojicí seriálových producentů. Celého pozdvižení herec po jeho skončení ovšem řádně litoval. Za drobné podlitiny a oděrky se veřejně dvojici omluvil. (Conspi)
  • V době, kdy za sebou filmaři měli odtočených již několik seriálových epizod, rozhodla se herečka Yeo Woon-kye (War Of Money (2007)) z blíže nespecifikovaných zdravotních důvodů od další výroby seriálu upustit. Její místo bylo nahrazeno herečkou  Kim Soo-mi. (Conspi)
  • Ještě než si jihokorejský herec Joo-won Go společně se seriálovými tvůrci plácl, vypadalo to, že se v seriálu vůbec, ale vůbec neobjeví. Role krále Seongjong (1457 - 1494), tedy devátého panovníka korejské dynastie Čoson, mu připadla až poté, co ji jiný herec po krátkém zvažování odmítl. A tím přemítajícím hercem nebyl nikdo jiný, než samotný Sang-min Park, tedy respektovaný jihokorejský herec, na jehož filmové počátky vzpomínají snad už jen vyloženě filmoví pamětníci, a já. Snímky jako General's SonGeneral's Son IIGeneral's Son III patří ale stále a bezesporu k tomu nejlepšímu, čeho byla jihokorejská kinematografie v devadesátých letech schopna. (Conspi)

Reklama

Reklama