Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svazovém státě Gudžarát platí prohibice. Ani přísné tresty ale nezabrání pašerákům dovážet načerno alkohol. Králem mezi nimi je Raees (Shah Rukh Khan). Díky své inteligenci se dokáže vyhnout policejním pastím a díky úplatkům ho chrání i politici. Raees pomáhá místním lidem, část svých ziskům věnuje jim a oni ho za to téměř uctívají. Vše se ale změní, když je do města převelen zarputilý policista Majmudar (Nawazuddin Siddiqui) a Raees si znepřátelí politiky. Zatímco dříve se mu vše dařilo, teď se dostává do stále větších potíží. Přijme proto nabídku, od které si slibuje, že ho zachrání ze svízelné situace. (rikitiki)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet IRN 1.250miliónov ($20miliónov)Tržby USA $3,262,954Tržby Celosvetovo $41,300,000▐ Drsniak a frajer Raees pláva vo vodách prohibície, čo sa mu môže vypomstiť. Shahrukh Khan v jednom z tých menej dejovo pútavých filmov. /55%/ ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Raees je jedným z tých filmov, kde si je človek od počiatku istý, že to musí mať fatálny koniec, ale celý film v srdci napriek tomu dúfa, že to tak nebude. Film je o mužovi, ktorý sa derie vo svojom živote vyššie všetkými možnými spôsobmi aké mu osud poskytne, ale napriek tomu sa snaží doržiavať nejaké zásady, vďaka ktorým je schopný všetko ostatné takpovediac prežiť. Žije až do okamihu, keď ho osud pritlačí do kúta a nevedomky poruší zákony svojho srdca s čím vlastne nedokáže ďalej žiť a tak sa dobrovoľne vzdá svojho života, aby zachránil všetkých ostatných. Piesne v tomto filme sú naozaj skvelé. Naozaj sa podarili. A SRK? Áno je to pán herec... čo dodať? Film sa mi páčil od začiatku až do konca.... určite ho treba vidieť viackrát. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Byť se tomu snaži S. Khan dodat hloubku, pochopitelně se mu to mohlo podařit jen u jeho postavy. Přesto film zůstal stát na vodě, všechny ostatní postavy byly zobrazeny velmi povrchě a v akčních scénách neměl Raees jako vůdce své bandy co dělat, protože bossové mají na špinavou práci své lidi, takhle byl Raees hlavou svého gangu a stejně tak odpaloval zápalné lahve. Kombinace toho ubírala postavě na věrohodnosti, akční scény působily amatérsky, myšlenkové zvraty zase odflákli scénáristi. Za zamyšlení stojí kontroverzní postava v podobě jako vždy skvělého S. Khana, i podmanivá atmosféra, která tvoří most k americkým akčním filmům, i když láska a zpěv sluší Bollywoodu mnohem víc ;) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

SRK hraje jednu ze svých variací na téma zločince se zlatým srdcem a vlastními neotřesitelnými zásadami. A je tak macho, že likviduje protivníky uříznutou kozí hlavou, když skáče, tak se odráží od vzduchu a prochází mrakem slzného plynu výhružně pomalu, aniž by se mu byť jen zamlžilo oko. Chuck Norris by mohl závidět. ____ Jenomže jedním z důvodů, proč miluji indické filmy, je i to, že umí tyhle pohádky podat naivně prostě a přitom s důvěrou, že se opravdu můžou stát. Tudíž tohle je pro mě plus. Mínusem je rozbředlost snímku, kdy proti hlavnímu hrdinovi stojí různorodí protivníci a on řeší nejenom pašování chlastu, ale i rodinné problémy, výstavbu vzorové komunity, terorismus a vlastní politické ambice – ty přitom nemají na příběh vůbec žádný dopad. I přes délku snímku není čas všechny motivy dotáhnout do konce a tak se o nich prostě přestane mluvit a je hotovo. ____ Snímek je už tradičně obžalobou indické policie, která je absolutně neschopná, úplatná a bez mučení náhodně vybraných občanů by se nedobrala vůbec k ničemu. Nevím, jestli si tvůrci vůbec uvědomují, že i hlavního Raeesova protivníka, tentokrát neúplatného a neústupného policistu, ukázali jako muže, který se o zákon vůbec nezajímá. Podle mě ne, asi ho vážně chtěli vykreslit jako kladnou postavu a zatím jim z toho vyšel další zločinec, i když v uniformě. ___ Legračně je taky podaná Raeesova vychytralost, když vždy objeví nějaký fígl, jak propašovat alkohol a to na základě náhlé inspirace podle toho, co zrovna vidí. V těchto scénách jsem téměř čekala, že se mu nad hlavou objeví kreslená žárovička. ___ Snímek má bohatou výpravu a kameru, která je jednoznačně prvotřídní. ____ Pokud máte rádi SRK, neváhejte. /3. 7. 2017/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že Shah Rukh Khan si nevybírá jen projekty, které jsou točené čistě proto, aby se publikum bavilo, ale snaží se svými projekty něco říct. Je docela sympatické, že se vedle něj objevila i Sunny Leone, které to tu samozřejmě sluší. Ten sociální podtext je zde silný a dobrý a posouvá snímek "Raees" o něco výše. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film měl mít původně premiéru dříve, ale musela být přesunuta, protože v plánovanou dobu měl vyjít další očekávaný film Sultan (2016) s velkou indickou hvězdou Salmanem Khanem v hlavní roli. Vydat dva filmy s tak velkými hvězdami ve stejnou dobu, by byla jedna z nejhorších věcí, jakou by mohli filmaři udělat. (MJackie)
  • Natáčení začalo v dubnu 2015 v Bombaji a dále pokračovalo v Bhuj, Ahmedabadu a Gudžarátu. (MJackie)

Reklama

Reklama