Reklama

Reklama

Až na doraz

(festivalový název)
  • Jižní Korea Kkeutkkaji ganda (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zdá sa, že detektív Ko Gun-su (Sun-kyun Lee) nemá zrovna šťastný deň. Práve mu zomrela matka, jeho oddelenie vrážd vyšetrujú z vnútorných záležitostí kvôli bratiu úplatkov od miestnych podnikateľov a na ceste na pohreb, uprostred noci, zrazí svojim automobilom chlapa, ktorý ostane bezvládne ležať v kaluži krvi. Telo muža sa mu podarí ukryť, rovnako ako stopy po autonehode, avšak jedného dňa obrží anonymný telefonát od záhadnej osoby, ktorá celú situáciu údajne pozorovala, a vyhráža sa mu, že všetko nahlási... (sochoking)

(více)

Recenze (54)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No pěkné prostřídávání žánrů, všechno začíná jako černá komedie, pokračuje jako thriller a finále nám obstará slečna brutalitka osobně. Má to šmrnc, dynamiku a hlavně v každý minutě se něco děje, takže nuda tady dostala kopačky. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Varovanie, ktoré je zároveň aj dobrou radou - čím skôr začnete na ten film pozerať ako na amorálnu, hodne čiernohumornú zábavu a nie ako na inteligentný thriller, tým väčšia je šanca, že si to užijete. A to aj vrátane samotného záveru, ktorý by v Číne určite neprešiel.... 6-7/10 [Cannes 2014] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSME ŽÁDNÝ SVATOUŠKOVÉ, ALE TY JSI ZAŠEL MOC DALEKO!…" /// Nejdřív komedie ve stylu ,,když se daří, tak se daří“, pak drama, thriller… to vše z policejního prostředí, kde špatní i dobří jedno jsou. Střídání nálad filmu prospívá, ale do nadprůměru ho neposune. Taková místy černoftipná jednohubka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Patřím k těm, kterejm i trpaslík vyroste. 2.) Miluju happyendy. 3.) Thx za titule ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvápko a nejzábavnější thriller z Koree za poslední léta. Tohle je jedna šílená horská jízdá, při které se zapotíte společně s velmi charismatickým hlavním hrdinou, kterému doufám budete fandit až do poslední minuty. Film hladce a zručně balancuje mezi černou komedií a napínavým thrillerem a některé scény jsou tak skvěle vymyšlené a vygradované, že zažijete doslova filmové políbení. Nenudil jsem se ani sekundu a překvapivě jsem se zde obešel i bez akce. Doporučuji velmi chytlavá záležitost! 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Go byl maximálně vyděšenej a není divu, polda a taková tragédie. Co s tím, jak se zachovat, co dělat, když je v tom namočeno víc než jen nehoda na silnici ? Postupně gradující krimoška, kde si nelze neuvědomit jihokorejské předložení, okořeněné černým humorem, ale já se fakt nenudila ani minutu a konec byl už jen prima tečkou, uffff, taky by mě to vyrazilo dech. Také mě udivuje tak nízké hodnocení, takže si to ještě v duchu projedu a možná jednu hvězdu přihodím. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Paráádní oddechova.. Čekal sem něco úplně jinýho, ale to je jedno, byl sem mile překvapen i tak. Vlastně sem dostal takovou fajn detektivku, která je do poloviny výbornou a neuvěřitelně morbidní a plná černého humoru, ale druhá polovina se již vyústí ve více drsné thrillerové drama. Hlaní hrdina je fakt sympaťák a co všechno si musí prožít je fakt "SMůLA", na druhou stranu to není žádný beránek a hodně se vyzná, takže se umí i účinně brát ... Moc fajn film, doporučuju všem milovníkům pohodové Asie (...a té je hodně málo :-D ). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že druhá část po té první působí unaveným dojmem. Dokud se snímek plně soustředí jen na hlavní postavu a nechává zmateného diváka fandit jednoznačně amorálnímu člověku, všechno šlape jako hodinky. Scénář si skvěle pohrává s tempem, dávkuje jednu napínavou scénu za druhou a to vše se mu ještě daří doplňovat jemným humorem. Po nástupu detektiva Parka se atmosféra mění. Místo bezradnosti je tu nasranost a místo nepříjemných náhod vydírání. Optika snímku se rozevírá a do popředí se tak dostává větší množství motivů. To by nebylo špatně, kdyby první polovina nebyla funkční i z důvodu sevřenosti a zaměření jen na detektiva Go. Vyprávění je narušováno několika zbytečnými scénami, které se snaží publikum přesvědčit o tom, že Park má nad všemi náskok a s Goem si může pohrávat, jak se mu zachce. Jenže k žádnému sofistikovanému vydírání cool zabijákem vůbec nedochází. Zbytečně nerozmělněný přímočarý závěr by tomuto snímku slušel o poznání víc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná krimi komédia. Má vydarený príbeh o detektívovi, ktorému sa v poslednej dobe vôbec nedarí, či už v osobnom, ale aj pracovnom živote a aby toho nebolo málo, počas jazdy autom zrazí a usmrtí neznámeho muža. Rozhodne sa nechať si to pre seba a zbaviť sa tela, ale stojí ho to mnoho problémov a nanešťastie sa predsa len nájde svedok, ktorý vie presne, čo sa stalo. A tak musí detektív urobiť všetko preto, aby túto veľmi náročnú situáciu vyriešil. Spracovanie je na tom pomerne dobre, podobný typ zápletiek mám rád a tak už spočiatku som mal z toho dosť dobrý pocit. Síce mi to možno neprišlo až tak nápadité, ako som čakal, ale aj tak hlavný hrdina mi sadol úplne ideálne, problémy sa hromadia v rýchlom tempe a hlavne to má výbornú čiernohumornú atmosféru, takže si ma to získalo. Ale v druhej polovici to už predsa len trochu upadne, síce stále to má tú výbornú atmosféru a udrží si to aj svižné tempo, takže sa na to celkom dobre pozerá, lenže dej sa už venuje takmer výhradne problému s tajomným mužom, čo by nemuselo byť zlé, ale celá tá ich línia mi prišla taká zvláštna, necítil som z toho ten potrebný náboj a nevedel som sa do toho dostať. Ale výraznejšie sklamaný aj tak z toho nie som, stále si to udržuje slušnú zábavnosť. Celkom spokojný som aj po stránke akcie, nie je jej až tak moc, ale nájde sa tu niekoľko výborne zvládnutých scén s dopravnými prostriedkami, obzvlášť explózia auta sa mi hlavne vizuálne dosť páčila. No pochváliť musím aj tých pár súbojov, ktoré síce nie sú až tak kvalitné, ale celým tým pojatím mi prišli mimoriadne vtipné, občas som sa už musel aj smiať. Herecké obsadenie nie je zlé, Lee Sun-Kyun sa pre tento typ úlohy výborne hodí, k tomu plno zaujímavých vedľajších postáv, len ten záporák mi vôbec nevyhovoval a to prakticky po žiadnej stránke. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, výborná vizuálna stránka, tá čiernohumorná atmosféra a kvalitne zvládnutá akcia, len to mohlo byť aj napínavejšie. Takže lepšie hodnotenie nedávam, na to by som potreboval výrazne zmeniť druhú polovicu a záporáka, ale aj tak sa mi to celkom páčila, bavil som sa. 66% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Extrémne príbehy sú pre "šikmákov" rovnako typické ako pre mnohopočetnú americkú rodinku niekoľko chodová večera v "Mc' D", zaliata diétnou kolou. "Hard Day" je zábavný, nenudiaci thriller s jedným obrovským "mínusom", ktorý však napriek mojej náročnosti voči logike snímkov, pre tento krát, mile rád prehliadnem. Je totiž vzácne keď divák pri toľkom množstve svetlo sveta spatriacich filmoch narazí na niečo, čo jeho dušu pookreje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako nechápem to vlažné hodnotenie mnohých užívateľov. Mne to prišlo max. zaujímavé od úvodu až po záverečné titulky. Zlé dialógy? Thriller, ktorý treba brať s rezervou? Halóóó!! Takým prístupom by sme museli odpísať 90% úplne všetkých thrillerov. Hlavný hrdina je takmer non-stop pod veľkým stresom. Ak práve neskrýva mŕtvolu, nezahladzuje stopy, nebeží jak o život, nehľadá výhovorky, tak mu minimálne kolieska v hlave bežia na max. obrátky a sám seba sa pýta: "Čo je to kurva za deň?" Každým krokom sa do problémov zabára hlbšie a hlbšie a film ma jednoducho nenechal vydýchnuť. Fakticky sa tu každých 5 minút niečo deje. Čierny humor beriem všetkými desiatimi, neviem odkedy je tu práve na toto toľko kritiky. Hlavný záporák sa vydaril, napätie sa v istých momentoch dalo krájať. A záver? No paráda. Nechápem tie vlažné ohlasy. Asi som videl iný thriller...Ja som videl taký, pri ktorom som sa nenudil ani sekundu. Preto plný počet. 90%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Filmu rozhodně nelze upřít výbornou choreografii souboje, bohužel je to to jediné, co lze bez uzardění pochválit. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle mi tak sedlo. Precizní práce s napětím v první polovině filmu, v druhé části pak solidní akční thriller. Aneb co všechno se může pokazit, se pokazí. Zlaté pravidlo. Policajt, co si zničil život pro pár peněz navíc, se dostává do bludné spirály špatných rozhodnutí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

No áno typicky kórejsky extrémne pojatie príbehu. K takémuto štýlu filmu sa mi však tento extrémizmus hodí oveľa viac ako k tým romantickým. Čoho je veľa toho je moc sa totiž v tomto prípade dá pohodlne brať s rezervou. Oceňujem tiež, že film nehýril akčnými scénami, ale akčným príbehom, jednoducho stále sa niečo dialo a moju pozornosť si tento film udržal od začiatku do konca. Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller kde detektiv má slušně zábavnou slovní zásobu, no ale podivná událost za kterou si může sám ne že je zkorumpovaný ale docela chytrý jak se zbavit svého problému. Ale na konec nečekal že i tak se ho snaží spravedlnost chytit a tak nás čeká příjemná zábava. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôsobi to skôr ako velmi cierna komedia namiesto seriozneho thrilleru. Hlavna postava mi nebola sympaticka a nedrzal som jej palce, ale bol som zvedavy ake dalsie nahodicky si na neho scenarista pripravi. A je ich dost, vdaka comu film ani na chvilu nenudi. Trochu otravne pôsobi akurat neznicitelny hlavny zaporak. Trochu sudnosti v tom, co vsetko prezije by neuskodilo. Vysledkom je zabavna cierna komedia na jedno pozretie. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zpočátku jsem se musel fakt smát, hlavně čtvrthodinka v márnici je fantastická a nápaditá. Celkově, kreativita hlavní postavy mu umožňuje z každé situace těžit maximum a jsem fakt rád, že je schopen využívat všechno co má po ruce, je schopen zasadit i kvalitní úder i s faktem, že je časově limitován a čelí masivnímu nátlaku. Záporák perlí hlášky. Je fakt, že to co přežije, je prostě "trošku" nad rámec, ale jeho výstupy jsou geniální (ačkoliv ve finále značně nelogické). Jsou zde tři souboje, kontaktní, dynamické, maj však obyčejnou choreografii, jsou spíš plný absurdních situací. Celkově je film pojat mimořádně atraktivně, tempo nepoleví a mix žánru si vzájemně nepřekáží. Tam, kde se ze začátku směju, mi je v půlce smutno i kvůli úmrtí jedné z postav a ke konci se děsím, protože ta noční můra né a né odejít, a to jsem mu na stopě, hodim mu C4 do auta, ve finále mu koušu ruce.... Vlastně finále je i nejvíce zábavné, kousání, mlácení se kasičkou či květináčem o hlavu, Korejci jsou masochisti! A i takovej malej šroubek může znamenat konečnou pro toho parchanta. Pátou hvězdici nedávám, protože někdy ta logika kolísá. Samotný závěr filmu je však prvotřídní, tady se z někoho stal pracháč.... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Stres je sviňa a nepozornosť za volantom ešte väčšia. Havko prežil, ale chlapík už nie. A tak detektív z oddelenia vrážd stojí pred dilemou-čo s telom. Keď mu ale o pár dní začne zvoniť telefón a ozve sa niekto, kto zjavne vie, čo presne sa stalo, začína sa tá správna "zábava". Posun ku komédii umožnil rozohranie hry na mačku a myš okolo jedného mŕtveho muža (hľadaného zločinca), kedy sa to, kto z koho a komu rieši medzi partičkou skorumpovaných policajtov. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle thriller musíte brát kapku s nadsázkou a určitě budete spokojeni. Jo Korea:-) jeden muž přejetý policistou v civilu a co z toho bylo dál, až vcelku k překvapivému konci. Místy vtipné na asijský způsob, gradování děje a rvačka na život a na smrt. Veledílo to není, ale koukatelné velmi dobře. Asi se odstěhuju do Koreje, dozvěděla jsem se, že je tam 12000 druhů zaměstnání, změna volá.....balím do Soulu:-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Jsou dny, kdy by člověk zůstal raději celý den v posteli a koukal na filmy. Stejně to měl udělat detektiv Go, protože tenhle jeho den stál vážně za to. Všechno se mu zhroutilo, ožralej způsobil nehodu, začali ho vydírat, musel zastírat před svými kolegy atp. Prostě thriller nabitý od začátku do konce, tvorba z Jižní Koree mě překvapuje čím dál tím častěji. I když mají ještě spoustu rezerv na západní produkci, tohle se mi dost líbilo! ()

Reklama

Reklama