Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Öllers (Devid Striesow) a Niederländer (Sebastian Blomberg) majú svoje životy plne pod kontrolou. V posledných šiestich rokoch ako úspešní obchodní konzultanti precestovali najrozmanitejšie krajiny sveta, aby tak vyhoveli potrebám svojich klientov. Dosiahli takmer všetko, čo si zaumienili, okrem jedného: stať sa partnerom v ich spoločnosti. Keď zistia, že vysnívané miesto dostal ich kolega Hellinger, nedokážu sa s tým zmieriť a rozohrajú hru na hrane morálky a zákona. Situácia sa skomplikuje potom, čo Hellinger z nevysvetliteľných dôvodov vypadne z okna kancelárie. Na jeho miesto nastúpi mladá a ambiciózna Bianca (Katharina Schüttler) a nervozita Öllersa a Niederländera naberá obludné rozmery. Zúfalý boj o prežitie a kariérny postup v spoločnosti sa začne podobať súboju kanibalov, snažiacich sa zničiť navzájom. (Incantator)

(více)

Recenze (6)

Akaja 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nahlédnutí do vyprázdněných životů těch, kteří ani nemají čas utrácet své "tvrdě" vydělané peníze. Když už nežijete venku mezi lidmi, ale jen v hotelu a v letadle, máte postupem času jiné priority. Hlavně aby se neletělo neprověřeným airbusem nebo ti hlupáci pikolíci na posteli nenechali ležet trapnou čokoládku. ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné a zábavné, ale celkově hodně banální a plytké. Neurazí, nenadchne a příliš ani nezaujme. ()

Reklama

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Výborná sonda do života výsokých manažerských pozic,která přesně definuje styl života těchto lidí ,vlastně lidí uzavřených ve svých nic neříkajících prázdných tělech bez citu a radosti. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Střet realit. Komorní drama tří vysoce postavených manažerů z Německa, odehrávající se striktně v interiérech honosných hotelů v ekonomicky méně vyspělých zemích světa. Již tato protichůdnost značí akcent na mnohé paradoxy současného světa a vážná celospolečenská témata, s nimiž se film vypořádává cynismem a černým humorem, často velmi břitkým a nekorektním. Divák sleduje uměle vytvořený svět těchto současných lidojedů, kteří se díky své ignoraci nebojí pozřít druhé, ale dokonce ani sebe. Žijí prázdný a nenaplněný život daleko od rodiny, plný pokřivených hodnot a materialistického smýšlení. Ve sterilitě klimatizovaných, zdánlivě bezpečných, budov bez obav sledují válku (v širším slova smyslu) venku, přičemž při výhledu z kteréhokoliv hotelu jsou okolní budovy pouze naznačeny šedými kvádry. Dostavuje se fobie ze světa vně hotel, dostavuje se frustrace a strach ze STŘETU S REALITOU, z blížící se katastrofy neurčitého charakteru. Jejich existence, z velké části postavená na virtuální realitě, je ohrožena. Formálně je Zeit der Kannibalen germánsky přesný, strohý, přísný. Skvěle vygradovaný. S výbornými několikavteřinovými černými předěly. Ryze aktuální. /Scala, Das Film Fest 20. 10. 2014 ()

Galerie (9)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama