Reklama

Reklama

Podnájemnice

Trailer 2

Mathias (Kevin Kline) přijíždí z New Yorku do Paříže, aby se tu pokusil prodat dům, který zdědil po svém otci. Věří v hladký průběh prodeje a v brzký návrat domů. Jeho plán však vezme za své, když se seznámí se současnými nájemnicemi usedlosti. Starší dáma Mathilde (Maggie Smithová) ani její dcera (Kristin Scott Thomasová) nemají sebemenší chuť ani důvod odejít. Zatímco se Mathias snaží dům prodat i s nájemníky za každou cenu, postupně poznává Mathildu, díky níž se přiblíží k zesnulému otci. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (29)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvá hodina filmu mi prišla až nechutne monotónna a nudná, prakticky nič sa nedialo a okrem niekoľkých zaujímavých dialógov to bola viacmenej čistá lyrika. Avšak záverečná tretina už priniesla to, v čo som dúfal po celý čas - a razom tá zápletka získala aj nejaký poriadny spád, hoci tiež miestami až príliš lyrický a existencionálny. Ale tam to už tak nevadilo, len škoda, že kým to celé rozkvitlo do takej kvality ako v závere, tak to bolo treba občas fakt až pretrpieť (nesmierne sa mi zívalo a zaspával som). Ale napokon to čakanie stálo za to, no aj tak na viac ako 3* to neni. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Vynikající rodinné drama o krutých nevinnostech, fatálně poznamenávajících charaktery ústředních protagonistů. Stará matka, povznesená nad vlastní morální selhání, citově frustrovaná dcera a neurvalý, drzý návštěvník, ze kterého se vyklube někdo docela jiný... Herecký koncert Maggie Smith, Kristin Scott Thomas a Kevina Klina. Paris est la ville des rêves. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poněkud komornější drama se zajímavým příběhem a atraktivními postavami, trojlístkem Chloé, její matka a Mathias Gold. Poměrně slušně je tu vylíčena i psychologie postav a ke konci není nouze o napětí. Jen toho humoru tu příliš nebylo (zejména v druhé půlce), což ale není až tak na škodu. Celkový dojem je na 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný příběh, který uplyne, na chvíli ve vás zanechá docela hezké pocity a víru v lepší vztahy mezi lidmi, ale stejně tak celkem rychle tyhle pocity vymizí a je dost možné, že si druhý den z toho filmu nic moc pamatovat nebudete. Ale ten první dojem, ty první pocity jsou skutečně docela příjemné. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ne komedie, ale komorní drama, které je s přibývajícími minutami stále pochmurnější. A na kterém je notně znát divadelní předloha, takže tu vystupují prakticky jen tři postavy, téměř všechny scény se odehrávají v jednom bytě a docela hodně se tu mluví, přičemž zvyšující se bezútěšnost příběhu vyplývá primárně z toho, co se jednotlivé postavy skrz dialogy o sobě navzájem dozví a co se vy jako diváci dozvíte o nich. Lhala bych, kdybych tvrdila, že je My Old Lady nejzajímavějším nebo nejvíce strhujícím filmem ve svém žánru, ale nic to nemění na tom, že mě svou civilností, citlivostí, lidskostí a upřímností zaujalo. Nehledě na to, že Maggie Smith je skvělá a Kevin Kline v tomto vyléčeném alkoholikovi se sklonem k sarkasmu a depresím našel jednu ze svých nejkomplexnějších filmových rolí za posledních dvacet let. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Záverečnými titulkami film nekončí. Nasledujú ešte dve krátke scény. (koba)

Reklama

Reklama